пароль
пам’ятати
[uk] ru

Банановій республіці - ні!


Банановій республіці - ні!
В середу, на початку засідання уряду, прем'єр Микола Азаров заявив наступне:
"Навколо проекту податкового кодексу дуже багато спекуляцій. Це не дивно, бо податкова реформа перекриває кисень тіньовій економіці, злочинному бізнесу в відшкодуванні ПДВ"…   "Ми всі спостерігали, як минулого тижня в країні намагалися продемонструвати протест малих підприємців. Насправді ці люди, яких змусили зображувати протест, їх господарі податкового кодексу в очі не бачили"…  
 
Представники опозиції, також, висловили свою думку, з приводу можливого прийняття скандального документу:  депутат від НУ,  Олександр Бондар висловив упевненість, що після ухвалення Податкового кодексу "половина бізнесу закриється, а половина піде в тінь".
На його переконання, тіньовий бізнес вигідний для влади, оскільки "у будь-який момент його можна притягнути до кримінальної відповідальності, і таким чином він є підконтрольний владі", однак легальні статті наповнення бюджету будуть втрачені...
БЮТівець Андрій Сенченко сказав, що головною дохідною статтею бюджету наступного року стане штрафування підприємств, оскільки Податкова отримає для цього всі можливості, користуючись недосконалістю Податкового кодексу.
Ксенія Ляпіна:  Позиція Мінфіну зрозуміла. Малий бізнес йому не просто не потрібен, він йому глибоко ненависний. Це було зрозуміло з коментарів пана Копилова (заступника міністра фінансів), він зводить малий бізнес до ролі обслуговуючого персоналу…  Я подивилася, в якому вигляді пропонують робочій групі прийняти спрощену систему оподаткування. Відразу вам скажу: у найгіршому…"
 
Прийняття Податкового Кодексу, у тому вигляді, що запропонований сьогодні, призведе до того, що через деякий час, Україна перетвориться у Бананову республіку…
 
Вікіпедія:  " Бана́нова респу́бліка (англ. Banana republic,  ісп. República bananera) — термін, що використовується  для визначення країн Латинської Америки…  Головні відмінності бананової республіки — значна   нерівність в розподілі національного продукту, відстала  інфраструктура, освіта та економіка, сильна залежність від іноземного капіталу,  висока інфляція, дефіцит бюджету   і падаючий  курс національної валюти.
У сьогоденні вираз "бананова республіка» означає країну з  продажним урядом,  зруйнованою економикою,  великим зовнішнім боргом, корупцією і хабарництвом чиновників, низкою оплатою праці і великим відсотком населення, що живуть за межею бідності…."  

 
Як бачите, по багатьом чинникам, Україна  вже сьогодні нагадує Бананову республіку. А після прийняття Податкового Кодексу, малий та середній бізнес, наблизиться  впритул, до  межі знищення. До чого це призведе…  Сьогодні, підприємці мають змогу отримати прибуток, який вони витрачають на власний розсуд, чим стимулюють інших учасників бізнесу, коли купують вироби ширвжитку, одяг, автомобілі.  Вони вкладають інвестиції в будівельну галузь, що дає роботу великій кількості громадян і значне поповнення бюджету.   Цей процес нагадує механізм, результатом роботи якого, є нові робочі місця, наповнені прилавки магазинів та ринків, здорова конкуренція.., а для Держави,  податки.  Цей, досить числений прошарок населення,  годує себе, дає заробіток найманим робітникам і наповнює державну скарбницю…
Знищення середнього класу, який тільки почав народжуватися, призведе до полярізації суспільства, це,  з однієї сторони, невелика купка багатіїв, яким належить все, що є в країні, з другої, злиденний народ, що своєю працею, за копійки, обслуговує панівний клас.  
Буде "позитивно" вирішена проблема з імпортом, наприклад по автомобілям.., невелика кількість авто бізнескласу, для багатіїв та високопоставлених чиновників та великі поставки Жигулів,  для стимулювання братнього ВАЗу,  а також..,  попитом почнуть користуватися Таврії…..  Почне активно працювати вітчизняна легка промисловість, яка в умовах податкових пільг і  відсутності конкуренції,  буде випускати, як колись..,  хто зна що….  
Крупному бізнесу, чиїм висуванцем і представником є сьогоднішня влада, така ситуація дуже вигідна. Їхня продукція орієнтована на експорт і їх влаштовує дешева робоча сила в бідній країні, зі слабкою економікою,  і з низьким курсом національної валюти…  І для них,  ПК не несе ніяких загроз…
 
16 листопада, під ВР відбудеться мітинг підприємців, проти прийняття ганебного Податкового Кодексу.  Всі не байдужі, незалежно від політичних переконань, мають прийти і сказати своє "НІ",  намаганням влади перетворити Україну у Бананову республіку…..
© дуплет [11.11.2010] | Переглядів: 4030
Мітки: #Азаров 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.9/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати