для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Гаплик і вибори


Гаплик і вибори
Коли в країні повний гаплик з економікою, культурою і наукою, а від активних людей, які самотужки стають на герць з кризою, суспільство відбивається руками і ногами та верещить «дайте нам спокійно померти від відчаю і поховайте з пошаною та урочистостями!», було б правильно для досягнення повної нірвани організувати великі перевибори, люстрацію та ротацію владних еліт. Однак з цим поки виходить затримка.
 
Конституційний суд ухвалив очікуване рішення про відміну парламентської постанови, якою президентські вибори було призначено на 25 жовтня. Водночас КС не заблокував президентську ідею про розпуск ВР в зв'язку з неподанням кандидатури прем'єра. Тому Ющенко цілком може спробувати реалізувати свою ідею-фікс, оголосивши найближчим часом про черговий розпуск Верховної Ради — тепер його не стримує конституційна заборона робити це за півроку до виборів.
 
На понеділок у Президента заплановано антикризовий міжсобойчик з Тимошенко, Литвиним, Стельмахом і Януковичем. Мова йтиме, судячи з анонсів, про ризики наповнення економіки грошима з «друкарського верстату» та про борги перед Кремлем у розрахунках за газ. Заздалегідь важко передбачити, якою частиною тіла повернуться один до одного високоповажні сторони переговорів, однак суттєво інше. Кожен такий «круглий стіл» Ющенко зазвичай збирає перед черговим фінтом вухами.
 
27 червня має відбутися з'їзд «Нашої України» - так сьогодні вирішила партійна політрада за участі Ющенка. До чого їм з'їзжатись? Відповідь очевидна — в зв'язку з виборами. Ющенко заявив, що очікує «ренесансу» НУ. Цікаво, що навіть на партійному сайті можна знайти передруківки статей з відомих інтернет-порталів, в яких йдеться про «повну розруху» НСНУ і те, що партія опинилася «на глибокому дні». Цікаво, скільки бабла Фірташ пообіцяв Ющенку вгатити у «Нашу Україну», щоб вона з того дна піднялася?
 
Водночас Ющенко намагається покращити свій імідж: знову пішли чутки про відставку Балоги. Люди добрі, невже Президент серйозно вірить, що в його становищі і з його амбіціями можна обійтись без брутального адмінресурсу? Швидше вірить і знає, що Балога незамінний у таких справах! Але грає на публіку, щоб дистанціюватись від необережно сказаних слів «Балога — це я».
 
На повірку «сенсація» про те, що Балога подав у відставку, виявилась черговим цирком. Заяву він подав місяць тому, ще до відпустки. А тепер повертається на роботу. «Відставка» Балоги схожа на повадки хитрого ссавця опоссума, який прикидається мертвим, щоб здобич підійшла якнайближче, а далі він накинеться на довірливу жертву з повною пащею гострих зубів. Втім, поживемо — побачимо: може, у спонсорів виборчої кампанії кроліка-прєємнєга є більш віддана і надійна людина «в сантехніки»?
 
Тим часом на тлі тотального спаду виробництва та росту соціальної нестабільності виглядають досить небезпечно скандали навколо силових відомств. Спочатку — випадок з Луценком і келихом пива, далі з сьогоднішнього «Дзеркала тижня» країна дізнається про масштабне казнокрадство в Міністерстві Оборони. Схоже, боротьба за голоси «силовиків» йде не на жарт. От тільки дарма політтехнологи забули, що гратись у піар з людьми в погонах — все одно що підносити сірника до діжки з порохом.
 
Найгірше, що ні у кого нема конструктивного і цілісного плану розвитку країни. Добре хоч деякі політичні сили на місцях роблять правильні справи, сподіваючись підвищити свій авторитет. Київські БЮТівці (ВО «Батьківщина») сьогодні збирали книжки для бібліотек — і закуплені від спонсорів, і просто пропонували людям принести книжки у агітаційні намети, розставлені по всьому місту. Черновецький залишив дітей без книжок, а столична опозиція виправила наслідки ганебної політики мера. Дай Боже, щоб тільки такими справами — може, й маленькими, проте корисними — а не дурнуватим брудним піаром була вимощена дорога до президентського крісла.
© Юрій Шеляженко [16.05.2009] | Переглядів: 4324

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.2/9

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook