пароль
пам’ятати
[uk] ru

Життя...


Життя...
        Сьогодні не буду писати ні про погану бандитську владу, ні про хорошу "згуртовану" опозицію.  Бо не можу оговкатися від того, що трапилося з людиною,  яку я добре знаю, чиї  життєві складнощі мені добре відомі….  
 
        Це симпатична жіночка,  на ім'я Валя,  бальзаківського віку,  яка знає про складне життя матері-одиначки, не з чужих слів.  Самотужки, без чоловіка,  без жодної  допомоги близьких родичів,  виховала чудову доньку, яка на "відмінно" закінчила школу і успішно вступила у Держуніверсітет імені Шевченка.  Це при тому,  що Таня,  як звуть доньку,   дуже хвороблива від народження,  в 12 років отримала інвалідність…  Через це,  Валя  не мала змоги повноцінно працювати,  стан здоров"я дівчинки потребував ретельного догляду і займав багато часу.  Тому і влаштувалася вона  домашньою господаркою,  у котеджному містечку за містом, у садибах заможних людей,  не далеко від райцентру де мешкає.    Ця робота її повністю влаштовувала,  бо займала не повний тиждень,  і зарплатня була, більш-меньш пристойна….
    
        Так вони і жили.., дружньо,  незаможно, але  з мрією і планами на краще майбутнє. Проте, страшний випадок,  докорінно змінив їхнє життя.  
  
        Був не по осінньому,  теплий сонячний  день. Валя в доброму настрої поспішала з роботи до дому.  Залішилося тільки перейти дорогу,  щоб сісти у маршрутку…   Легковий автомобіль, на шаленій швидкості вилетів на пішохідний перехід, по якому проходила Валя.  За пів метра до рятівного бордюру,  авто вдарило жінку…    В цю мить,  її життя поділилося на дві частини, до трагічного перетину дороги.., і після.   Багаточисленні переломи, на довгий час прикували її  до лікарняного ліжка…
 
        На цьому моменті, вона зіткнулася з жахливою реальністю, бо людина у нашій державі соціально не захищена.  Те, що ми бачимо і чуємо у ЗМІ протягом 20 років, не відповідає дійсності і немає нічого спільного з жорстокою правдою  життя.  Людина, що потрапляє у біду, лишається один на один зі своїм лихом, покинута державою на призволяще…    В країні с безкоштовною медициною, за лікування треба платити. У лікарні відсутні будь-які ліки і хворий, змушений купувати їх за власний рахунок.  А де узяти гроші, коли заощаджень нема.  Коли винуватець ДТП відмовився сплачувати за лікування,  посилаючись на страхову компанію.  Але зрозуміло,  на сьогоднішній день, в зв'язку з кризою,  чекати виплат страховиків справа невдячна.  
 
       А Валя…  Знаходячись на лікарняному ліжку, вона  не впадає у відчай, не втрачає надію на  майбутнє,  особисте,  і головне,  своєї доньки.   Коли ми її відвідували,  то бачили, що не зважаючи на нестерпний біль, у неї на обличчі присутня посмішка, бо біля ліжка її Таня...    
  
© дуплет [30.10.2010] | Переглядів: 1902

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.6/36

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати