пароль
пам’ятати
[uk] ru

Українська свідомість і українська державність. Ч.3.


Українська свідомість і українська державність. Ч.3.
Починаючи писати, не знаю про що у мене вийде і як. Чого ж ти тоді починаєш, дилетанте? - питає мене зовнішній голос. Ну то well .. перші образи-думки покликали, наче дівчата через вікно. І звабили.
 
Згадав я про наших собачок і про наших сіверсько-донецьких братів-слов'ян, що вміють (чи вже "вміли"?) голосувати лише за свого Януковича .. І зразу ж виникла наукова-популярна проблема навколо ключового терміну "порода". Якщо собачий "оперативний" інтелект не здіймається надто над зашитим у хромосомах "генетичним" інтелектом впродовж всього собачого життя, то у людини все навпаки - генетично зумовлена поведінка закінчується на другому році її життя, а далі на генетичному фундаменті починає зростати "ментальність".
 
Отже, зважаючи на ту обставину, що розбудова кожної новонародженої ментальності відбувається у "своєму" середовищі, то чи не можна дбаючи про незмінність середовища з року в рік відтворювати виборців з однією і тією ж місцевою ментальністю? Простіше кажучи, чи не можна, за наявності бажання і драйву, виводити "місцеву" ментальну породу виборців?
 
Що може завадити селекціонерам створювати ментальну породу з "корисними" ознаками? Першою перешкодою виглядає свобода пересування і свобода вибіру місця мешкання. Але як можна заборонити згадану "свободу"? Можна відібрати паспорти .. А можна просто не давати "ментально-породній" родині вийти із стану злиднів, адже без грошей вона далеко не вивезе своїх щенят ..
 
Отже, ми отримали результат нашого науково-популярного дослідження. Ось він - "Виборець має бути бідним - таким є перше і головне правило володарів Сіверсько-донецького ментального заповіднику".
 
Ja, ja! Jawohl! Naturlich! - погодилися барони регіону. І їх, баронів можна зрозуміти. Вони ж бо є велииикими бізнесменами. А великим бізнесменам природно оперувати великими абстракціями, такими як "надприбуток", "кон'юнктура",  "експансія капіталу" .. У них там діють жорсткі обставини .. З висоти своїх гвинтокрилів вони бачать піпл як сіру масу робочої сили .. Барони живуть на світовій арені .. А там діють певні правила разом із конкуренцією .. Якщо ті обставини змусять баронів переобладнити свої виробництва за сучасними зразками, вони позбавляться частини робочої сили, а за іншу частину сплачиватимуть більше .. А поки що їх влаштовує дешева робоча сила разом із старим обладнанням. Дешева робоча сила далеко не втече, тим більше, що і скрізь в країні тая рабсила не має помітних альтернатив .. Так що і середній рівень життя в країні слід утримувати чимнижче .. А покупців вуглів-металів-добрив слід шукати за кордоном .. Там як раз покупці є заможними!
 
Нє, барони, звичайно, розуміють, що час вкладання капіталів в модернізацію прийде, десь от-от .. Тому вже чухають менеджерам потилицю про розвиток внутрішнього ринку .. А який тут може бути розвиток, коли стільки бідних?
 
А головний генератор бідності, Мик Януч, вже не може спинитися, він в азартному гоні за качками худосочного бізнесу ..
 
Трійко акціонерів "ФЛХ-Україна" розкладають пасьянси ..
 
Щось назріває ..
 
© Карт [30.10.2010] | Переглядів: 1739

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.2/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати