для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

"Аби війни не було..."


Почитала ІМХО про пуск горезвісного  "швидкісного" трамваю, а в суботу дивилася про це сюжет у випуску новин і подумала:"Які ж у нас люди невибагливі!" Одна жінка в тому самому прем*єрському рейсі на питання кореспондента, чи задоволена вона пуском трамваю після "реконструкції" відповіла: "Все-таки что-то для города сделали!"
 
Якщо радянські мами і бабусі, зітхаючи при чергових труднощах і дефіцитах, казали: "Хай так, аби війни не було", то теперішні кажуть саме так: "Хоч щось для людей роблять." Майже, як AlexOL в коментах до статті про пуск трамваю. Ось на таких наївних, невибагливих,сумирних і довірливих і розраховує влада, коли замилює їм очі перед черговими виборами.
 
Сьогоднішні популісти мало чим відрізняються від популістів совкових( хоча за совка обирали одного кандидата з одного) і користуються тими самими засобами - ударна праця, штурмівщина, показуха. Останнє ще з часів Катерини і Потьомкіна проросло і пронизало всі галузі нашого життя ( згадайте фарбування трави у зелений колір).
 
Щодо "ударної" праці і штурмівщини - ноги цього явища ростуть щонайменше з соцзобовязань до різних річниць ( як без цього у будь - якому радянському колективі)- виконати і перевиконати, п*ятирічку за чотири роки тощо. А тепер скажіть, навіщо тоді проекти, розрахунки, специфікації? А, забула, ще економія матеріалів! Про це теж з гордістю докладають і сьогодні наші телевізійні реформатори. Офіційна економія, так. Але вкрасти теж треба? Це святе. Н
 
айневинніші наслідки цього - криво-косо побудовані квартири, пісок замість цементу ( це у хвалених радянських квартирах, про які зі сльозою згадують сьогодні комуністи). Будете сміятися - в нашій країні навіть капіталістичні будівництва штурмівщини не уникнули! Згадайте відкриття першого МакДональдса на Лукьянівці! Урочисто перерізали стрічку, а потім сходи наново переробляли!
 
Тому не дивно, що теперішні "хозяйственники" взяли на озброєння совкові методи. Вони ж бо, самі з совка і діють за накатаною схемою- давай, давай, шуруй, шуруй! Двірники махали мітлами, жінки( само собою) в помаранчових жилетах шурували лопатами, хлопці заливали бетоном не недороблене, а незроблене.
 
О, невмирущий совок! Давно пора "озадачить" сакульпторів ідеєю про гідний пам*ятник совку, бо самим роботягою з лопатою не обмежитися - адже найглибше совок засів у головах. І в "пастирів", і в їхньої пастви. З тією лишень різницею, що керівні совки дуже цинічно користуються цією особливістю менталітету своїх підданців.
© pinocolada [18.10.2010] | Переглядів: 5023

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/71

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook