для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

НАРКОМАНИ


НАРКОМАНИ
Коли людина що любить випити з друзями стає алкоголіком? Певно, тоді, коли обираючи між добробутом сім’ї та кайфом – обирає кайф.
 
Ще більш лиховісна форма алкоголізму – наркоманія. Перший щабель деградації наркомана – він починає брехати. Скрізь і в усьому. У нього зникають всі мотивації в житті крім одної – він шукає кайф. Заради «білої чаклунки» він виносить з хати усе аж до меблів, краде, торгує наркотою сам, присаджує інших. Дівки-наркоманки розсувають ноги перед першим хто платить – все байдуже, потрібен кайф. Наромана у це момент не можна жаліти. Ближні для наркомана це тільки й виключно джерело для нового й нового кайфу. Наркоман критично мислити не здатен – він кайфує.
 
Інколи мені здається що наша країна нині знаходиться під окупацією наркоманів.
 
Хімічне кріпацтво
Ви чули про справу Єгора Бичкова у Росії? Це геніальна історія.
 
У Нижньому Тагілі (РФ) є такі хлопці, фонд «Місто без наркотиків», які й справді мріють про майбутню велику Росію і займатися реальною справою – чистять своє місто від наркоти. Вони самі вистежують торговців наркотою, долучають пресу, депутатів, ментів, фсбшників (тих хто ще не остаточно продав свою совість) та примушують їх виконувати свої прямі обов’язки. Щомиті хлопців можуть посадити, скалічити, вбити. Вони це чудово розуміють, але гасло «якщо не ми – то хто?» - велика сила.
 
Водночас вони лікували наркоманів – за згоди самих торчків або їхніх родин (частіше) приковували наркетів наручниками до топчанів і переламували їх на суху, на хлібі й воді. На цьому їх і взяли. Одного дня в приміщення фонду вломилися менти, підібрали торчків (яких як раз дрючило і тичило) привезли у відділок і там за дозу ці гаврики написали «Сагу про Форсайтів» про те як їх викрали, знущалися, катували тощо.
 
Самий справедливий суд РФ вирішив що 3,5 років за ґратами голові фонду Єгору Бичкову вистачить аби усвідомити то «красти, знущатися і катувати наркоманів» – то не гарно.
 
А тепер наші реалії. Під час подорожі, десь між Харковом та Дніпропетровськом у придорожньому генделику довелося мені поспілкуватися з випадковим співрозмовником. Історію він розповів більш ніж цікаву – їхав він до рідного села на Луганщину, аби викупити з ментівки свого батька.
 
Історія така. Існує певне село, де деградація мешканців дійшла вже до таких меж, що майже усе село від старого до малого сидить на голці. Повірити у таке не складно – сам бачив кілька таких сел. Скоро їх не буде. Трапляються звичайно винятки, але в середньому безжальна наука дарує наркоману 8-10 років подальшого життя. Не більше.
 
У мого співрозмовника міцно на голку сів брат. Тут треба додати що ширялися селяни переважно зіллям звареним з маку та конопель дбайливо вирощених на власних городах. Вистачало і на себе і ще й на продаж. Уявіть собі цілі городи засаджені маком у теплицях де за дозу працюють ті самі наркомани.
 
Але одного разу коли брат мого співрозмовника витяг і продав батьків холодильник батько психанув і запер сина у льоху аби переламався. За два дні до нього завітали менти. Забравши брата-наркомана якого в той момент дугою гнуло, вони сунули йому на підпис заяву про тортури та знущання з боку батьків що становили загрозу життю, після чого забрали батька в браслети, кинули за грати і почали крутити справу на чималий термін.
 
Коли по дзвінку переляканої матері мій співрозмовник, заручившись потрібним прикриттям на рівні області завітав до села, менти йому відповіли щиро: «а на чорта твій татко людям бізнес ламає? Він переламає сина, потім сусід, а потім що?» І з ходу назвали суму за яку вони згодні і батька випустити, і евакуацію брата з села дозволити. Співрозмовник мій нині працює у Кременчуці, має непоганий бізнес.
 
На моє питання про пресу, поголос та скарги до міністра Могильова (хіба ви не чули про щирого рятувальника рядового Шарія?), мій співрозмовник тільки кисло посміхнувся. Суть його відповіді зводився до того, що менти у їхньому селі і за помаранчевих робили що хотіли, а зараз їм взагалі сам чорт не брат. Кому скаржитися? В область, де у них кожен ментик як не кум то приятель? Чи може у Київ де нині сидять такі самі потвори дикої природи?
 
Зрозуміло, слова якогось невідомого співрозмовника, до справи не пришиєш і доказом не виставиш. Але ж є статистика. У 2004 році за кількістю наркоманів на 100 тис осіб в лідерах знаходилися Дніпропетровська (611 осіб), АР Крим (414 осіб), Луганська (374 особи), Запорізька (354 особи), Донецька (329 осіб) області. Нині ситуація стала ще більш загрозливою. За розповсюдженістю наркоманії вже на 10 тис осіб (!!!) нині лідирує Миколаївська (77 осіб), Одеська (66 осіб), Луганська (66 осіб) та Дніпропетровська (65 осіб) області. За ними підтягуються Запорізька, Донецька області і Крим.
 
Люди добрі, та це ж області рідні для нинішньої владної команди!
 
Це ж саме їхній виборець ширяє по вінах кайф у такій кількості, що скоро ці регіони стануть безлюдними. Загроза нависла над саме їхнім електоратом. За переписом 2001 року саме ці області були лідерами по зменшенню населення: Луганська (- 11%), Донецька (- 9%), Дніпропетровська (- 8%), Одеська (- 7%) і цей процес триває далі. За перше півріччя 2010 року населення Донецької області зменшилося на 17 тис осіб.
 
Переймається цим питанням політична сила, яка гордо заявляла «Донбас порожняк не гонить»? Судячи з розповідей очевидців (див. вище) не тільки не переймається але ще й запобігає лікуванню наркоманів, аби «бізнес не псувався».
 
Натомість – пани Колесніченко, Левченко та Табачник захоплено воюють з «галицькою загрозою». Займатися здоров’ям населення у своїх регіонах їм нема коли – у них «криваві бандерівці гострять сокири».
 
А в той самий час у «клятій западенщині» ситуація така, що Сходу час заздрити. У тому самому 2004 році найменшу чисельність наркоманів на 100 тис населення мали Закарпатська (53 особи), Львівська (64 особи) та Тернопільська (92 особи) області. Лише три області у 2001 році зберегли те саме населення що й у попередній перепис: Закарпатська, Волинська та Рівненська і лише 1% втратила Франківська. Саме демографічна ситуація у Західній дала несподіваний результат по кількості в Україні власне українців – плюс 0,3% до попереднього перепису на тлі падіння населення країни.
 
Чому так? Причини три. По перше Західна – це вотчина греко-католиків та православних-автокефалів. Щось не пригадуються випадки аби вони торгували тютюном та алкоголем на кшталт Російської Православної церкви. Друга причина – західники банально краще дивляться за своїми дітьми. На Волині, Поліссі, Галичині, Закарпатті та Поділлі традиційно тверді і багатодітні родини. Й нарешті третя причина – той самий націоналізм. Проти маршів за легалізацію легких наркотиків найбільш активніше виступали (якщо хтось забув) не влада і не ПР, а УНСО, КУН, МНК та ВО «Свобода». Нині на форумах можна почути фрази на кшталт «українець, будь обережний! Наркотики завозять до нас зі Сходу аби знищити українців». Аби переконатися в тому що дончаки і росіяни ненавидять західників достатньо почитати твори Табачника, Чаленка, Бузини та інших Затуліних. А це вже додаткова мотивація для батків-західняків опікуватися своїми дітьми – «нас гноблять наркотою свідомо».
 
Чи розуміють представники владної команди що такими темпами за 10 років Західна прибавить населення, а за них просто не буде кому голосувати?
 
Навряд чи. Наркоман мислити не здатен. Він кайфує.
 
Вовк на ланцюгові.
Визнаю чесно, я не вірю у те що ВО «Свобода» спонсує Партія Регіонів, просто тому що ніхто чітко не зміг цього доказати. Довід про фінансування від ПР чи-то від Коломойського базується суто на чутках і бажанні певної кількості громадян у це повірити. А розмови про ділові стосунки пана Нетудихати з Клюєвим, дає підставу звинуватити ПР у фінансуванні НУ та БЮТ – в олігархів з цих сил стосунки з Ахметовим, Клюєвим, Щербанем тощо не менш тісні.
 
Проте є очевидним – влада явно сприяє діяльності «Свободи». Владі це вигідно.
 
Влада відібрала у опозиції змогу сформувати власний уряд по результатах парламентських виборів. Влада викидає бютівців з виборчих комісій. Влада у Львові та Києві продублювала місцеві осередки БЮТ, аби під виглядом БЮТ завести в ради своїх депутатів. Влада не хоче прислухуватися до опозиції і цим знецінює її в очах виборця.
 
Ну й звичайно, влада дає змогу для агітації силам-конкурентам, у першу чергу – ВО «Свободі», силі яка відверто називає ПРівців російськими підлабузниками та обіцяє опанувавши владу кинути їх до буцегарень як зрадників.
 
ПР заяви «Свободи» не лякають. Вони твердо переконані що бабло перемагає зло. Що в разі приходу у парламент «свободівці» швидко перетворяться у нових тушок, долучаться до корупційних схем, розкладуться корупцією і стануть тим самим новим варіантом НСНУ. ПРівці явно не розуміють простої як світ мудрості – ніщо не протистоїть грошам міцніше за фанатизм. А саме на цьому почутті збудована вся ідеологія «Свободи».
 
БЮТ, НУ, УНП та РУХ завжди були змушені висіти на шпагаті – обіцяти зміцнення і посилення української нації і водночас – спростовувати звинувачення в націоналізмі. У «Свободи» таких обмежень нема.
 
Їм – «ви націоналісти», вони – «ми цього і не приховуємо».
Їм – «ви кидатимете до в’язниць своїх політичних опонентів», вони – «Обов’язково! Навіть не сумнівайтеся!»
Їм – «ви шовіністи!», вони – «ви теж, тільки російські».
Їм – «Європа вас не схвалить», вони – «нам на Європу чхати, Європа це Польща – наш ворог».
Їм – «послухайте своїх попередників Павличка, Яворівського, Мовчана», вони – «вони нам не попередники, це вони з вами угоди складали».
Їм – «ви допомагаєте своїми акціями регіоналам», вони – «регіонали, НУ, БЮТ – один чорт. Партії олігархів які жадають обкрадати країну. Чи не байдуже під яким прапором?».
 
Перевага шанувальників Росії полягає  тому що мета (Велика Росія) для них повністю виправдовує засоби. Будь яка угода – тимчасова. Будь яка дія – виправдана. Чхати що їхні обранці – бандити, аби тільки за Росію!
 
Протистояти їм можуть тільки такі самі фанатики під іншими ідеями. Націоналізм – найкраща серед них.
 
І не поспішайте мене звинувачувати в агітації за «Свободу». Коли Олег Ярославович стане президентом України, на Вінницьких гранітних копальнях для суперечок у нас з вами буде ба-а-а-агато часу.
 
Регіонали свідомо заганяють Тимошенко в нішу маргінесу. Вони діють настільки нахабно і нестримно, що не лишають опозиції вибору: або – перехід на відверто націоналістичні гасла, або – перетворення на партію-дрібняк, на кшталт «Фронту змін» або литвинівців.
 
Регіонали всерйоз вважають що Тягнибок – то цепний пес якого можна спускати на Тимошенко що разу як треба. Цікаво ЩО вони заспівають коли рейтинг «цепного пса» сягне більше 30%? Може тільки тоді регіонали збагнуть що на ланцюгові у них не пес, а вовк? Що дорвавшись до влади «Свобода» в першу чергу зжере самих регіоналів, як зрадників і російських підлабузників? Що в умовах коли президентом буде Тягнибок, міністром освіти – Фаріон, а міністром МВС – Іллєнко, шанувальники Росії або сидітимуть тихше мишей, або під автоматами гатитимуть хайвей «Сімферополь-Львів-Харків-Сімферополь»?
 
Росія втрутиться? Не смішіть. В Казахстані росіян викидають з усіх урядових установ і бізнесу, а Росія на це – нуль уваги. До того ж Росія витягла цього року з резервного фонду 1,5 трлн рублів і лишилася на наступний рік тільки з 0,4 трлн. Так що наступного року або шалено злетять ціни на нафту, або Росія сама побіжить позичати грошей на Заході. А падіння акцій російських компаній на світових біржах після грузинської війни у Кремлі ду-у-уже гарно пам’ятають.
 
Дії регіоналів призвели до того, що протистояти їм може тільки сукупність фанатиків. І саме посиленню цієї спільноти регіонали сприяють з метою знищити БЮТ. І результати вже наявні. Будь-який попередні мітинг опозиції мав би луснути від заздрощів від кількості людей що прийшли на мітинг і марш на честь визнання УПА 14 жовтня у Києві. Влада вже відрапортувала що в заході прийняли участь 2 тис осіб. Якщо хтось хоче побачити як виглядає колона з 2 тисяч осіб – будь ласка.
 

 
Коли голова колони заходила на Софійську площу, хвіст лише минав вулицю Богдана Хмельницького біля Національної опери. За мапою, довжина колони – більше 800 метрів. Скільки людей там було насправді – прикиньте самі.
 
З метою знищення опозиції демократичної регіонали пестять силу відверто націоналістичну. Цікаво чи розуміють вони що зробить з ними ця сила коли набере хоча б парламентську більшість?
 
Здається наркоман думати не здатен. Він кайфує.
 
Дмитро Калинчук
© Дракон [17.10.2010] | Переглядів: 9644

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.0/90

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook