для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Думки.


Думки.
«...міфологічні світи, ледве сформувавшись, виявляються призначеними для знищення, що б на їх руїнах могли виникнути нові світи».
      Боас.
   «Для того, щоб нам зрозуміти самих себе, ми прагнемо тоталізувати  не лінгвістичні закони, а сенс слів, по відношенню до якого лінгвістичні закони є завжди несвідомим посередницьким інструментом. Прагнення пізнання самого себе, опановуння  сенсу слів всіх людей; саме у цьому плані прихований час стає історичністю традиції і інтерпретації».
Поль Рікер.
 
   Я привів ці цитати з єдиною метою, сформулювати свою позицію перш за все до розуміння внутрішнього сенсу тексту,  закладеного в це ІМХО безпосередньо мною,  і передбачаючи намагання  коментаторів  в даному ІМХО до пошуку  граматичних помилок, русизмів і решти мовного сміття ( безумовно всіма фактами присутній в цьому тексті).
 
  Останні ІМХО, акція влаштована колегами, віртуальна суперечка, досягаюча  взаємних образ, демарш постійних авторів (включаючи ТЕК) на сторінках ДД, спонукало і мене у свою чергу обмінятися думками.
  По-перше розставлю акценти. Вважаю акцію ігнорування ДД, неприйнятною формою тиску, а швидше здачею позицій. Коректне ведення дискусії з опонентами само по собі ні як не може поставити автора коментаря в стан вигнання ,на певний або невизначений термін.
 
    Віртуальне хамство можливо покарати найбільш дієвим інструментом – ігноруванням .
  До речі подібна практика вельми дієва на реальному життєвому полі. Питання в іншому, якщо Хам безпосередньо вторгається в область твоїх життєвих інтересів і ігнорування веде до послаблення або видавлює тебе з твого життєвого простору, тут шлях один.
 
   Хам має бути покараний. Які інструменти до покарання наявні в реальному житті.
Якщо суди і в цілому вся державна система ( тобто система покарання та примушення в руках хама)???
Що може дати сили і стійкість позиції людини, громадянина, моральної і етичної основи людського співіснування, без яких життя  перетворюється на хаос???
 
Війна і розруха завжди крокує за несправедливістю.
 
   Що є Хам ???, як вичленувати структуроване поняття - хам.
 
   Перш за все, це обмеження моєї свободи на прояв своїх, богом даних мені саме в цей часовий відрізок і саме на цій ділянці життєвого простору – свободи.
 
   Свободи, обмеженою свободою іншого відмінного від мене індивідуума. Але  хам, саме мою свободу і не вважає коштовною, тому я свою свободу зобов'язаний відстоювати навіть ціною власного життя, шляху іншого немає.
 
Повернуся до віртуального хамства,  це унікальний випадок безвідповідальності своєї внутрішньої позиції, найчастіше грубіянять якраз ті хто в реальному житті не отримав достатнє покарання за своє хамство. Бажано не вербальне, а цілком дієвої фізичної дії.
 
  Споглядаючи перед собою купу м'язів, і жорстку волю скрушити хамську розбещеність опонента на будь-якому відрізку часу. Хам остережеться від вираження своїх доспілих плодів мракобісся. Чому, грубіянять нам чиновники, господарі дорогих авто коробок, сторожові пси режиму( менти).
 
   Чому повсюдне хамство заполонило все  суспільне буття  соціальної взаємодії. Тільки одне, відсутність протидії хамству.
 
  Якщо хам буде покараний тут і зараз, в незалежності від соціального статусу, займаного державного поста, наявності великих грошей,  явище – хамство зникне .
 
Соціальна взаємодія визначається спільним регулювальником, співіснування видів.
 
«Різноманітність видів наділяє людину самим, як там не є інтуїтивним чиником, яким він  тільки може володіти, і утворює найбезпосередніший прояв безперервності реального, яку він в змозі сприймати: різноманітність видів є відчутним вираженням об'єктивного кодування .
 
Дійсно, привілеєм поняття «вигляд» є те, що воно забезпечує плотське сприйняття об'єктивної комбінаторики, даної в природі, і що активність розуму і саме соціальне життя здійснюється, тільки використовуючи його для створення таксиномій»
 
Може бути те, що ми розглядуємо одне тільки поняття структури, заважає нам здолати  взаємність перспектив, що утворюються, коли людина  і світ стають дзеркалом один для одного». Саме тоді, ймовірно, коли ми схилили чашу вагів на користь примату праксиса над структурними опосередкуваннями,  ми із зайвою силою зупинили її на іншому полюсі і заявили, що « кінцевою метою наук про людину є не творення людини, а його розкладання.., розчиненням культури в природі і, зрештою, житті в сукупності її физико-хімічних елементів».                        
Поль Рікєр.
 

Тобто причиною до соціального бунту, вибуху, хаосу, конфлікту, революції, є ніщо інше як не дотримання простим правилам  співіснування видів, соціальних типів, культур .
 
Повернуся до хама і його позиції.
 
Розповім випадок зі свого повсякденного життя. Це сталося ще в період мого отроцтва, але міцно в паялося в пам'ять, саме своєю зовсім не кінематографічною достовірністю
( хоча і кіноіндустрія цілком використовує сценарні плани – відплати, тут і зараз, втім варто пригадати фільм « Брат»)
 
   Так от, це відбувалося ще в далекі 80-і. Автобус « Ікарус», на задньому майданчику стоїть молода людина, віку близько тридцяти років, не дуже високий, стрункий.  Раптово до нього чіпляється здоровенний мужик близько 40 років, підхмелений, і зачинає задиратися до хлопця, дістав в автобусі сигарету закурив, пустив дим в обличчя хлопцю, чи варто говорити, що всі хто там знаходився тихо мовчали і дивилися, що буде далі.
 
   Мені було 16 років, так що і я тихо сидів як усі.  Хлопець ввічливо попросив хама не палити в обличчя, і трохи відійшов в глиб салону. Але хама вже було не зупинити, брудно лаючись мужик пішов за хлопцем, не виймаючи з рота сигарету, почав штовхати в плече і спробував схопити за обличчя.
 
  Ось тут і сталося перетворення з інтелігентного, скромно, але із смаком одягненого хлопця
Народився жорстокий, сильний і холодний хижак. Він відкинув дядька, на задній майданчик (він була порожній), і став дуже методично і холодно бити цього відморозка, скажу більш того, напевно вбивати, без яких або емоцій, дуже жорстоко ламав всі лицьові кістки хама. Чи варто говорити, як заволали всі громадяни, що досі скромно мовчали.
 
Водій зупинив машину, хлопець швидко вискочив і пішов. Хам лежав без руху, на наступній зупинці водій і пасажири посадили його, що спливав кров'ю на заднє сидіння, водій побіг дзвонити в міліцію. Я вийшов.
   Ось вам простий приклад дієвого покарання за хамство.
 
  Вся історія людства говорить про одне і те ж, хамство буде обов'язково покарано. ( не знаю точно статистику, не зміг знайти, загинуло в бандитських розбірках 90-х років, 30 відсотків кримінальних авторитетів).
 
  На жаль життя учить тому, що нічому не учить. Як тоді пояснити, поведінку товстого хлопчика років 25, що підрізав маршрутку, і  лаючись матом  почав з'ясовувати стосунки  з водієм .
 
   Біда в тому що не опинився в цій маршрутці такий молодий  і інтелігентний хлопець в лавах пасажирів. Інакше цей товстий ублюдок своєю головою рихтував би капот власної бмв-ушки.
 
   Або ці  політичні тушки, чи за них голосували люди на ділянках, але їх включили в списки демократичні партії, Бют, Наша Україна. Сьогодні перед місцевими відбувається та ж муйня, знов всяким лайном комплектує Бют, списки в місцеві депутати. Не знаю, але мені здається, граблі приросли до штабів і лідерів Бюта.
  
Але  повернуся до акції ДД. Чи коштувало, вирушати з цілком демократичного сайту до РУН.
 
Тільки у одному випадку, дублювати вибиті адмінами статті-  Руном, це не лише не логічно, але і раціонально.
  При чому тоді тут образа і нерозуміння, при чому тут «противсіхи». Вони мають свою позицію, нехай відстоюють, але якщо грубіянять, то у виртуалі обличчя не деформуєш, отже, міцно ігнорувати варто цих хлопців.
 
  А в політиці, упевнений, настає жорстка розв'язка хамської позиції влади. Яка вона буде
Чи прокинеться цивільне населення коли хамство просто стане таким, що не можна зносити. І чи не прийме простий українець вигляд того хлопця, який жорстоко покарав хамство???
© AntiSovok [22.09.2010] | Переглядів: 2406

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.1/58

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook