для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чиновники - нова еліта України


Чиновники - нова еліта України
Вчора на УП з'явилася стаття братів Капранових "Ми - люди маленькі"(до речі вона є і в нашому розділі "Рекомендую") щодо українських чиновників. Але виявляється, що наші чиновники - це еліта нації. Так так, не вчені, лікарі, діячі культури, військові - а саме чиновники. Не вірите? Тоді відсилаю вас до нещодавно прийнятого  розпорядження проФФесора від 09.07.2010 р. № 1017 " Про робочу групу з підготовки пропозицій щодо утворення та формування Президентського кадрового резерву "Нова еліта нації".
Взагалі в Україні кадровий резерв держслужбовців на даний час формується на підставі Положення про формування кадрового резерву для державної служби, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2001 р. № 199. Тепер буде два кадрових резерви: загальний і президентський.
До речі, ця робоча група вже навіть підготувала проект Положення про президентський кадровий резерв. Причому до резерву відбирають за конкурсом. Хто там сміявся, що у нас для того, щоб стати президентом - потрібно мінімум 2 рази відсидіти? У проекті Положення чорним по білому вказано:
12. Загальні обов’язкові вимоги до осіб, які можуть брати участь у Конкурсі:
громадянство України;
дієздатність;
відсутність факту притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності за вчинення корупційних діянь, перебування під судом і слідством;
вільне володіння державною мовою;

- вік до 35 років;
- наявність вищої освіти (повної вищої освіти – для функціонального резерву, базової вищої освіти – для резерву розвитку).
 
Спеціальні обов’язкові вимоги до осіб, які можуть брати участь у Конкурсі для зарахування до функціонального кадрового резерву:
- стаж роботи на державній службі не менше 5 років, у тому числі 3 роки на керівних посадах, або стаж роботи не менше 6 років у пріоритетній сфері державного управління, з них 4 роки – на керівних посадах;
 
Додаткові вимоги до осіб, які можуть брати участь у Конкурсі:
володіння однією з офіційних мов Ради Європи;
- участь у громадському житті;
відмінні результати навчання особи у вузі;
- участь та перемога у предметних олімпіадах, конференціях, а також міжвузівських, Всеукраїнських, міжнародних заходах тощо.
 
А персональний склад цього резерву затверджує особисто Президент. Мабуть незручно було до обов'язкових вимог вносити вимоги про особисту відданість проФФесору та ступінь магістра популізінгу.biggrin
© Volkodav [16.09.2010] | Переглядів: 2442
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/28

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook