для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Про підприємців, байкерів та форумних тролів.


Про підприємців, байкерів та форумних тролів.
Зі зміною влади у країні частина нашого суспільства захопилася колекціонуванням. З дня у день вони колекціонують приклади беззаконня нової влади і наполегливо повідомляють про них суспільству. Від чого суспільству, замордованому своїми проблемами, стає жити «іще краще».
 
А можна робити і навпаки. можна колекціонувати протилежні випадки – ситуації коли громадяни ефективно опираються «беспредєлу». Причому колекціонувати їх не з розповідей в неті, а з оповідань власних друзів, однокласників, родичів, тощо. Ви чули колись аби бійця-переможця виховували на байках про слабких хлопчиків яким кожен зустрічний із насолодою трощив рило? Напевно націю здатну опиратися владному беззаконню і виплекати з середини себе справжню національну еліту, треба теж виховувати на подвигах героїв, що можуть своїми діями осадити мажорів, бандюг і чинуш що стоять за ними.
 
Гуртом бандитів бити легше
В одному місті східної України жили шестеро підприємців які через переконання та національні почуття на останніх виборах підтримали БЮТ. Коли «головний проФФесіонал країни» став президентом, ці хлопці (в подальшому – ХЛОПЦІ) зрозуміли що зараз будуть бити при чому сильно і жорстоко. А оскільки від партії-опозиціонерки захисту чекати як від Господа Бога, вирішили вони збитися в купу, створити грошовий «общак» і пообіцяти одне одному страшною клятвою що в разі наїзду на одного з них інші п’ятеро стають на захист усіма своїми можливими засобами у вигляді грошей, технічних засобів і всіх можливих зв’язків.
 
Нагода сталася дуже швидко – на одного з хлопців невдовзі «наїхали». Керівник фірми з донецькою пропискою (у подальшому - КРИВДНИК) у грубій формі завимагав забратися геть і облишити ринок для «правильних пацанів». Підприємець на якого наїхали (в подальшому – СКРИВДЖЕНИЙ) його… коротше, матом не послав.
 
Невдовзі СКРИВДЖЕНИЙ довідався що суд прийняв позов про незаконне володіння ним приміщень своїх складу та торгівельних площ. Спроба з’ясувати справу з адвокатом вперлася в стінку. Стало зрозуміло – суддю вже «підмастили». Але ХЛОПЦІ зразу ж стали на захист свого товариша і почали промацувати підходи до судді.
 
Хто пережив часи «великого беспредєлу 90-х» той знає не з чуток – виживає тільки той хто не здається. Успіх залежить від багатьох складових, але у чималій мірі – від банального людського везіння. А воно часто-густо є похідним від твердої і незламної віри у себе та у свої сили.
 
У таких сутичках засобів не обирають. З вовками жити – вовчою вити.
 
Коротше – до судді знайшли стежинку, зацікавили матеріально і засоромили нестачею співчуття до земляків. Справа забуксувала до скаженого невдоволення КРИВДНИКА. У відповідь на фірму СКРИВДЖЕНОГО вчинили класичний бандитський наїзд в кращих традиціях 90-х. Наїзники щоправда спіймали облизня, приміщення СКРИВДЖЕНОГО вже було обладнано системою спостереження і охорони – їх ставить фірма одного з ХЛОПЦІВ. Проте ХЛОПЦІ обурилися у відповідь і підкинули грошей одному відмороженому суб’єкту, а той зі своїми поплічниками вчинив наїзд у відповідь.
 
Отут виникло перше везіння. Збагнувши на кого він наїхав, відморожений суб’єкт не побіг складати мирові, а заревів що ненавидить вихідців з того міста і давно мріє оббити шинквас в любимому генделику скальпами донецьких. Коса найшла на камінь. Виникла патова ситуація. Аж тут СКРИВДЖЕНОГО викликали до міськадміністрації і наполегливо попросили владнати суперечку с КРИВДНИКОМ мирно. Тобто – таки віддати все без бою.
 
ХЛОПЦІ у відповідь тягли час і наполегливо шукали виходу зі становища. І вихід знайшовся там де й не чекали – у Донецьку. Через свого однокласника одному з ХЛОПЦІВ вдалося вийти на певну особу в міському офісі ПР у Донецьку, яка пояснила кому варто злити компромат на КРИВДНИКА. Що й було зроблено. Ретельний опис вихилясів КРИВДНИКА з документами, фото та відеоматеріалами було перекинуто конкурентам КРИВДНИКА у Донецьк… І КРИВДНИК раптом поплив.
 
Принаймні суд повністю виправдав СКРИВДЖЕНОГО, а КРИВДНИК всі відповідні заходи вчинив явно тільки для виконання обряду. КРИВДНИКОВІ стало раптом не до ХЛОПЦІВ.  
 
Наразі ХЛОПЦІ чудово розуміють що цей наїзд – не останній, але перша перемога надає сил і впевненості. І наштовхує на три висновки:
1. Донецьке походження не є гарантію, що за «беспредєльщика» кинуться боротися всі щаблі влади аж до Банкової і Грушевського.
2. Донецькі у середині себе далеко не монолітні – у них те до чорта конкуруючих угрупувань та чвар в середині своїх лав.
3. Кращій засіб боротьби з безладом – організований опір. І готовність іти до кінця.
 
Може хто знає інші способи боротьби з бандитами?
 
Тож коли хтось розповідає про супермаркет якому на кордоні зупинили обладнання і вимагають хабару, спитайте у відповідь, чого бракує власникам супермаркету: грошей (смішно), хисту чи бійцівських якостей?
 
Солідарність байкерів
На перехресті «бімер-сімка» збив байкера на мотоциклі. На щастя хлопець був у шоломі та захисних щитках, тож серйозних травм він не зазнав. Оклигавши від удару хлопець вихопив з кишені мобільний набрав першого ж з друзів і гаркнув у слухавку адресу аварії. Більшого він не встиг – мобільник у нього видерли з рук.
 
А все подальше нагадувало фільм-екшн. За десять хвилин біля перехрестя з мотоциклів зістрибнула п’ятірка байкерів. Вони встигли вчасно – їм довелося видирати збитого товариша з пазурів пасажирів «бімеру», викликати ДАІ (пасажири з «бімеру» не вважали за потрібне це робити) і знімати місце події на фотокамери і камери мобільних. Доки тривав галас на перехресті зупинилися ще біля десятка байкерів. Місце події і героїв дня стали знімати вже на відеокамери. Водночас з даішниками примчало ще біля десятка байкерів. Двоє з мото-вершників зразу ж пред’явили міліціонерам посвідчення адвокатів і заявили що постраждали мотоцикліст – їхній клієнт. Серед байкарів є і такі персонажі.
 
Пасажири «бімеру» теж не гаяли часу і теж когось викликали по мобілках. Наступними до місця події під’їхали пара іномарок з мигалками. Виявилося що водій «бімеру» – синок місцевого міліцейського боса. Байкери старанно зняли і їхній приїзд, і номери машин, і той мат що загримав по їхньому приїзду. А потім скочили з камерами на мотоцикли і зникли світ за очі.
 
Хлопці-адвокати що лишилися на місці події спокійно вислухали обіцянки що їх розріжуть на шматки і засмажать за окремим рецептом перш ніж згодувати річковим ракам. А потім щиро пообіцяли що за пару днів ролики відзняті на місці аварії опиняться на «Ютубі».
 
На «Ютубі» ролики не опинилися. Того ж вечора байкерам-адвокатам зателефонував батько водія «бімеру» і запропонував все вирішити миром,тобто відшкодувати постраждалому мотоциклістові і понівечений мотоцикл, і моральну шкоду. І байкери пішли на це. Свого вони добилися. Хлопця з халепи вони витягли, завдану шкоду йому компенсували а синок ментівського начальничка явно відтепер буде труситися від одного виду байкерів.
 
Звичайно з точки зору «справедливості для всіх» нічні мотоциклісти були повинні довести справу до суду і покарати «хлопчика-мажора». Питання тільки КОМУ вони були повинні?
 
Користуючись спаяністю своїх лав і внутрішньою взаємодопомогою, владі постійно протистоять спільноти спелеологів, шанувальників бойових мистецтв, неформалів-рокерів, реперів, лицарів-реконструкторів і ще багато кого аж до тих самих байкерів включно. А як там почуваються усі інші? Вони створюють громадянські об’єднання з метою протистояти безладові влади? Вони захищають свою честь і гідність?
 
Чи вони воліють аби за них, їхню честь і гідність захищав би хтось інший?
 
Зручні жахи
Цікавий феномен виник останнім часом. На форумах де ще учора кляли помаранчевих, тепер переважно клянуть біло-блакитних. Дивно так клянуть.
 
Там не наводять засобів про боротьбу з «беспредєлом» і не діляться бойовим досвідом. Ні! Там оповідають що біло-блакитні захоплюють владу у всій країні. Там жаляться на «беспредєл» з боку біло-блакитних і натякають що порятунку – нема. Там ремствують про жалюгідну долю тих хто намагається опиратися навалі шанувальників ПР. Плачуться про назавжди втрачену свободу…
 
Цікавий збіг, але майже так само поводилася у 41-му гітлерівська пропаганда. На окопи Червоної армії скидали листівки не про голодомор, не про комісарські бузувірства і не про спробу ОУН об’явити Незалежну Україну (у наслідок якої Бандера опинився за колючим дротом Заксенхаузену). В тих листівках писали що Німецький вермахт – непереможний, що Червона армія вже зазнала катастрофи, що їй бракує зброї а союзники-американці все життя усіх дурили…
 
Ніхто нікого не закликав здаватися – тільки наводилася інформація. А виводи кожен мусив робити сам.
 
І те саме відбувалося с протилежного боку. Німецькі окопи засівали листівками де наводилися втрати вермахту у людях і техніці, писали що вермахт неготовий до зими, що економіка Німеччини вже надірвана. І теж ніхто нікого ні до чого не закликав. Тільки тих хто зберігав у себе ці листівки чомусь заарештовувала фельджандармерія.
 
Мета обох агітаційних машин була очевидна. Обом кортіло поселити страх в серця солдат ворожої армії. Зламати їхню волю. Роздушити їх психологічно. Змусити сумніватися. Сумнів народжує непевність. Непевність народжує страх. Противник який боїться – не створює загрози.
 
Мета нової тактики тролів очевидна і зрозуміла. Оповідаючи жахи про ПР і часто-густо згущуючи фарби вони закидають в наші серця зерна непевності. Паростки сумніву. Зародки страху. Вони намагаються зламати нас фізично і задушити нашу волю до опору. І для цього всі засоби гарні.
 
ПР розжене будь-яку акцію протесту! ПР задушить весь нелояльний до неї бізнес! ПР зачистить всі незалежні медіа! Будь-який громадський опір владі біло-блакитних буде роздушений як не ментами то бандитами… У-у-у-у! Боїтеся коли моторошно?!
 
Чи вдасться це їм? Чи такі ми полохливі, як вони на те сподіваються?
 
В чималій мірі відповідь на ці питання дадуть результати найближчих виборів.
 
Дракон - Дмитро Калинчук
© Дракон [13.09.2010] | Переглядів: 9183

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.7/129

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook