для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Київській міській владі – контроль місцевої громади!


Київській міській владі – контроль місцевої громади!
      В контексті останніх пропозицій Київської міської ради, щодо ліквідації районних у м.Києві районних рад,  такі радикальні кроки  наводять на думку, що  запровадження подібної системи у столиці України без її ґрунтовного законодавчого забезпечення в умовах слабкого громадського контролю киян за діями міської влади неможливо, і  неодмінно створить нові умови для зловживань чиновників та порушень прав місцевих жителів.
      Необхідно  поступово здійснювати  комплексну глибоку реформу місцевого самоврядування у столиці, відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування, з обов’язковим внесенням змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ», яка сприяла б посиленню керованості міста, нормалізації життя киян та захисту їхніх прав і свобод. Нова система місцевого самоврядування у м.Києві повинна бути зрозумілою для громади та забезпечувати її контроль над діяльністю Київської міської ради та її виконкомами, що можливо лише за умови прийняття демократичного, прозорого та реального закону «Про місцеві референдуми».
      Однак, в той же час, нелогічним є ліквідація райрад без ліквідації державних адміністрацій, які, по своїй суті є президентською вертикаллю влади. Необхідне обов’язкове одночасне створення місцевих виконкомів на місцях, які виконували б функції виконавчої влади, підзвітної Київській міській раді.
      Назріває  доцільність, при умові схвалення парламентом України подібних змін, проведення дострокових виборів Київської міської ради та мера Києва, так як зміна системи управління містом, певним чином є також і політичним кроком, тому і політична структура київської місцевої влади повинна бути оновлена.
      Як вихід, на часі, створення  Комітету захисту місцевого самоврядування м.Києва за рахунок об'єднання  усіх без винятку політичних партій та громадських організацій Києва.
      Зміна формату місцевого самоврядування повинна проводитися на основі консенсусу усіх політичних сил. Тільки за такої умови Київ зможе уникнути нових політичних потрясінь у майбутньому, що унеможливить повернення до стану хаосу та некерованості.
      Конкретні пропозиції по організаційному вирішенню питання можна подивитися:
http://durdom.in.ua/uk/main/news_article/news_id/16839.phtml
http://narodna-vlada.org.ua/news/984
© rezerv [02.09.2010] | Переглядів: 1463

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.7/9

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook