пароль
пам’ятати
[uk] ru

Так що ж було сказано і як це зрозуміли…


            Так що ж було сказано і як це зрозуміли…

                     Те, що сказано і те, як це сказане зрозуміли люди, - як кажуть в Одесі «дві великі різниці».   Мова не йде про «вірю» чи «не вірю» в почуте, бо про яке « вірю» може йти мова, якщо Ви не зрозуміли, або не вірно зрозуміли про що йдеться.
       Мова про моє попереднє ІМХО « То все ж таки, проект..!», присвячене виступу ЮВТ  24 серпня та наші коментарі до нього.
      То що ж таки сказала Юлія Володимирівна в наведеній цитаті?  Дозволю собі повторити це в «концентрованому» вигляді:
                1. Годі гуртуватися навколо Лідерів та їх « макулатурних програм»,
час гуртуватися навколо детального ПРОЕКТУ НОВОЇ КРАЇНИ.
               2. ПРОЕКТ має бути «спільно розроблений». « Навіть сарай не будується без проекту» - «кожна деталь повинна бути запроектована».  Результати проектування мають бути викладені в Конституції та інших базових законах.
               3. Конституція має бути «працюючою», а значить, мати механізми
забезпечення її прямої дії.
               4. ПРОЕКТ не матиме ніякого сенсу та перспектив бути    реалізованим, якщо він не зможе об’єднати навколо себе виборців та привести в майбутню Верховну Раду 300 депутатів, які без єдиної правки зможуть його прийняти.
     Оце і все.  Так, до цього часу всі, включаючи ЮВТ, намагалися спрацювати «на авось»,  та і проектувати по-справжньому в галузі державного будівництва ніхто не вміє, адже всі лише тільки люди, яким властиво і сумніватися, і помилятися, але й навчатися.
    Важливо інше, що під тиском нових умов та обставин до декого таки починає приходити «прозріння».  Особливо важливо те, що ЮВТ вже розуміє складність проблеми та  не закликає до «шапко закидання», вживаючи вирази: «спробуємо», « якщо зможемо», « є великий шанс».  Так, цей розділ (восьмий) програми ЮВТ – стратегічний, головний і розрахований на роки.
      А як же все це зрозумів наш «продвинутий» персонал ДД?
Діждався до поки ІМХО опуститься до кінця головної сторінки: - немов не погано, 138 коментарів – зацікавленість є.  Дай, думаю, зроблю якийсь аналіз цих коментарів.  Ага, щас!  Раз читаю, два читаю…- не аналізується…
      Восновному, характерний для ДД «стьоб» та така-собі незлоблива «перебранка» з нечастими вкрапленнями думок щодо предмету обговорення.
    Всього прийняли  участь в обговоренні лише 26 осіб, в основному  з рядів санітарського персоналу,  «метри» ще відпочивають, або «не помітили» матеріалу.
       Так що ж в підсумку?  Ну десь у 30% відразу при згадуванні прізвища ЮВТ починається приступ алергії і втрачається будь-яке відчуття логіки та реальності, хоча тези, що обговорюються необхідні були б будь-якій політичній силі, будь-якому лідеру,  просто до ЮВТ
«прозріння» прийшло значно раніше.
       Ще десь 24% - ні «за», ні «проти» і взагалі, здається, вони просто так зайшли в шляхетному товаристві поспілкуватися.
   А ось решту, близько 46%, серед яких більшість, скажемо так,
« впринципі за», але є кілька осіб, які « впринципі проти», єднає намагання конструктивно мислити та все ж шукати вихід з положення, яке склалося.
    Багато хто «збивається» на тактичні чи організаційні питання, які, я думаю, не погано висвітлені ЮВТ в інших 14 пунктах програми.
    Було б помилковим не помічати в коментарях і такого, відчутного навіть «поміж рядків»: «Не вірю, що щось вдасться зробити».
    Дійсно, згадуються слова, когось з відомих: « Важко підкоряти вершини, але іноді значно важче повірити взагалі, що вони є і людина здатна на них піднятися».
    Саме серед цих, згаданих вище, 46% і варто шукати майбутніх архітекторів та проектантів.
     Що ж до самого ПРОЕКТУ, то цілком природньо, що він не має палких прихильників, тому що ніхто поки що не уявляє його в деталях.   Відома лишень технологія проектування та є віра в здоровий глузд та непорушні правила арифметики, коли 2+2=4; 4+2=6; 6+2=8, і т.д.
     Ну а для кого 2х2= «сколько изволите?» - то це не до нас.
    
 
© MISTER-X [01.09.2010] | Переглядів: 3010
Мітки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.6/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати