для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Киянам пощастило за всiх. До них перших прийшла реформа!


Киянам пощастило за всiх. До них  перших прийшла реформа!
         За 19 троків незалежності країни,  завжди підіймалося питання адмінстративної реформи в країні та ролі місцевого самоврядування, але такі важливі проблеми були не на часі у правлячих політичніх сил, вони іх завжди використовували в корисних цілях для концентрації неконтрольованної влади в своїх руках.
        Адміністративно-територіальна  реформа це системна робота, а не політичне рішення однієї політичної сили заради перемоги на найближчих виборах.
        Кон'юнктуршина та ситуативність прийняття таких рішень не красить і досі вже попрану демократію в країні.
        Європейську хартію місцевого самоврядування необхідно обовязково  прийняти за основу при вирішенні таких важливих для країни питань.
        Всi полiтичнi сили повиннi ратувати за  комплексне вирішення проблеми у всіх містах України, а не за  місцеву крапочну терапію на благо існуючої влади.
        Всі розуміють, на що покликана бистродіюча ліквідація районних рад -  працюe на перемогу правлячої коаліції в окремо взятому місті, тим паче столиці.
        На сьогодняшній день реформування повинно йти  зовсім іншим шляхом – первопервинно, необхідно створювати виконкоми існуючих рад, а вже потім,  після ліквідації районних рад, підпорядковувати їх міським радам.
        Залишати райдержадміністрації у тому вигляді в якому вони є не можливим, тому що адміністративна вертикаль президентської влади не може превалювати у парламенсько-президентській республиці. Це знову грубе порушення конституції,  прав та свобод громадян.
        Невелика надія на призупинення ціх дій влади, але  вихід -  у дострокових виборах до Київради та мера, з одночасним створенням виконавчих ісполкомів в районах.
 
Повний текст Європейської хартії місцевого самоврядування дивіться
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=994_036
http://durdom.in.ua/uk/main/news_article/news_id/16777.phtml
http://glavcom.ua/news/20024.html
© rezerv [27.08.2010] | Переглядів: 1885

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook