для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Сієста.


Сієста.
Спека, спека, спека… Пройшовшись містом ополудні ти починаєш розуміти чому в південних країнах існує така штука, як сієста.  Воно ж ясно, як білий день, що продуктивність праці в спеку вперто прямує до нуля.
 
Саме сієста дає пояснення тому, чому в тих краях дуже активне нічне життя. Виспавшись вдень, громадяни прагнуть надолужити згаяний час і тому відриваються по повній.
 
Воно ж зрозуміло – спека. Саме тому, напевно, Янукович на півтора місяця завис в Криму. Вдень спить,  а вночі, коли спека спадає, займається державними справами. Сієста, блін…
 
А оскільки країни, в яких сієста є, так би мовити, традицією, є, переважно, членами Євросоюзу, то нам не лишається нічого іншого, як брати з них приклад. В скільки років там йдуть на пенсію ( так, щоб сієста вже тривала безкінечно)? Жінки в шістдесят. Чоловіки в шістдесят п’ять. Нормально. Поспавши вдень, відтягнувшись вночі, західні пенсіонери мають безперечне право, досягнувши певного віку, відтягуватись далі за рахунок держави, в яку вони вклали свою багатолітню працю.
 
Ви хочете щоб так само було в нас? Я наприклад хочу. Але в тому випадку, коли наші урядовці скажуть нам правду. Бо пенсійний вік вони вже кинулися підвищувати, киваючи на ЄС, але ж всієї правди нам не говорять. А правда в тому, що в тих країнах, де пенсійний вік складає для жінок 60, а для чоловіків 65 років, робочий тиждень має 33 години, а не сорок, як у нас.
 
Але у нас завжди так – ціни піднімають, бо треба прирівняти їх до світових. Пенсійний вік піднімають, бо так в Європі…
 
Затим забувають прирівняти заробітні плати до європейських і законодавчо забезпечити тривалість робочого тижня так як в тій самій Європі.
 
Хоча про що я? Я вимагаю неможливого. Від тупих рекетирів, бандюків, здирників, корупціонерів, невігласів неможливо вимагати дій, які їм не притаманні.
 
Тому готуймося жити в умовах постійного спротиву. Тут не до сієсти.
© R`n`R [14.08.2010] | Переглядів: 3043

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.6/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook