пароль
пам’ятати
[uk] ru

Хроники репрессий против журналиста


Хроники репрессий против журналиста

 

 
http://www.youtube.com/watch?v=W7GhqcZ135s&layer_token=0f409b7545c5b61b
 

 

 
http://www.youtube.com/watch?v=JzXk-jHMlLM&layer_token=37969c88fc435275
 
Прес-конференція з приводу затримання міліцією журналіста
7 серпня 2010
 
Житомирський   прес-клуб реформ
 
м.С.Корольова 12, 10014 Житомир
 
тел/факс (0412) 47-47-09
 
ел.пошта [email protected]
 
www. zhytomyr.cure.org.ua
 
контакти: Новожилова Ірина 0412-47-47-09
 
6 серпня 2010 року
 
ПРЕС- РЕЛІЗ
 
Віктор Котенко : «Мета нашої акції — привернути увагу громадськості до проблем з правами людини у нашій країні»
 

Про це 6 серпня під час прес-конференції в прес-клубі заявив редактор газети «Свобода».
 

Як повідомляли напередодні численні Інтернет-видання. 4 серпня в Києві біля офіційного представництва ООН в Україні відбулася акція протесту за участю
 
В .Котенка та членів правозахисного центру «Свобода», спрямована проти тиску правоохоронних органів на редактора газети «Свобода» та його підприємство. Учасники акції були затримані місцевою міліцією та доставлені до суду Печерського району м. Києва.
 
Учасники акції повідомили журналістам, що в Печерському райвідділі міліції з ними поводилися чемно і надали пояснення щодо порядку проведення подібних акцій в майбутньому , в суді ж було винесено усне попередження.
 
Автор численних публікацій викривального характеру у газеті «Свобода» Віктор Котенко вважає, що поїздка до представництва ООН у Києві не була даремною, бо вона вкотре привернула увагу світової громадськості до «переслідувань журналістів та жахливої корупції в системі правоохоронних органів України».
 
-У мене буквально «розривався» мобільний телефон. Дзвонили київські журналісти та правозахисники з різних правозахисних організацій, — говорить В.Котенко.
 
Він також повідомив, що його заяви про політичний притулок не самоціль , а крайній запобіжний захід. Видавець також пов’язує часті перевірки та складання акту на позбавлення його підприємства «Безпека» ліцензії на охоронну діяльність саме з його журналістськими розслідуваннями. Присутня на прес-конференції адвокат В.Котенка
 
Олеся Корзун повідомила, що акт був складений з численними юридичними порушеннями, що дає всі підстави для його скасування через суд.
 
Віктор Котенко висловив сподівання на підтримку колег з місцевих ЗМІ та закликав їх активніше піднімати питання на тему корупції в правоохоронних органах та займатися журналістськими розслідуваннями.
 
В прес-конференції також взяли участь героїні матеріалів у газеті «Свобода» Тетяна Барановська, Ганна Ковальчук, справи яких знаходяться на розгляді в Європейському суді.
 
* * *
© В.Свобода [06.08.2010] | Переглядів: 1768

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.3/20

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook