пароль
пам’ятати
[uk] ru

Легенькі теревеньки про партію нового типу ..


Легенькі теревеньки про партію нового типу ..
У нас немає жодної партії, яка б вийшла з суспільства і чесно відстоювала б інтереси суспільства. А тим часом «дєвушка (тобто суспільство) созрєла», так мені видається ..
 
Якщо чесно, такої партії раніше бути не могло, оскільки партія це є організм, а організм хоче їсти. Тому бідні люди не можуть мати своєї партії.
 
А тепер, коли люди піднялися в статках, коли їм вже до чортіків набридло стикатися з перепонами на своїх шляхах, вони були б не проти, аби якась юридична особа, створена з таких самих пересічних, які б не мала в голові скористатися посадою для власного збагачення, щоб ця партія почала нарешті облаштовувати життя по-людськи.
 
Здається, що таки часи вже підступають. Первинні капітали накопичились і причепурились у задоволенні, Політичні проекти, що вийшли з тих часів, себе майже вичерпали і зараз перебувають в очікуванні облизня від виборців.
 
Як має створюватись партія нового типу?
Це питання є важливим, тому що навіть перебуваючи в очікуваннях, суспільство може виявитись неспроможним перейти до діла. Отже, справа в утворенні зародків, з них вже далі витвориться організм.
 
Суто інтуїтивно вигадую такий механізм:
(1) утворюється ініціативна група із знайомих між собою людей, бажано з різних регіонів; людей активних і вмотивованих, з близькими суспільно-політичними уподобаннями. Ну, скажімо таких, як на сайті ДД.
(2) Ініціативна група виголошує наміри (з коротеньким викладенням ідеологічних і організаційних засад) і розповсюджує в інеті.
Якщо згенерована хвиля не викличе виникнення зародків (місцевих осередків), то це означатиме, що «дєвушка созрєла, але поки спить», треба почекати, коли її пробудять.
 
Можна запропонувати і такий спосіб: створити мережу регіональних громадських організацій, яка потім стає засновником своєї партії. Тобто, на суспільному рівні функціонують громадські організації, а на політичному рівні діє політична партія, яка і складається з цих організацій.
 
На місцевому рівні партія (через представництво у владі) впорядковує життя громадян, на державному – виборює місце України під скаженим сонцем.
 
Я думаю, что за відсутності бізнесінтересів у провідників такої партії, механізми фінансування, механізми контролю, механізми самоочищення виникнуть природним чином.
 

 

 
© Карт [05.08.2010] | Переглядів: 2025

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.8/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати