для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Або Юля, або - Дуля! На якому ж боці граблі?


Або Юля, або - Дуля! На якому ж боці граблі?
Останнім часом на ДД вийшла купа конструктивних статей з ключовими словами  "солідарність", "особиста відповідальність та ініціатива", "фінансова незалежність від держави", "що робити". Зокрема, ці статті
Vic   http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/6305.phtml
Ivanovna http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/6319.phtml
Дракон http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/6314.phtml
надіхнули мене на спробу додати щось корисне в цьому ж дусі.
 
Багаті дорікають пані Юлі (ЮВТ) за жахливий стан в її партії "Батьківщина". Дорікають за погану, надто повільну, а то й декоративну боротьбу з антинародними функціонерами партії. Ці функціонери, очевидно, опінилися в партії виключно в обмін на фінансову допомогу партії з боку якихось грошових мішків.
Дорікаючи ЮВТ, ми, фактично, вимагаємо від ЮВТ рішучого розриву з цими мішками. Мов, інакше, вона нам - не лідерка. Тоді, хто - лідер? Один з тих, хто набрав на виборах 1+/-1% голосів?? Отут і чекатиме нас альтернатива Юлі (див. назву статті).
Очевидно, що без фінансування політика не можлива. ХТО замінить сьогоднішніх спонсорів партії? Прості члени партії власними партвнесками? Але, далеко не всі пересічні українці достатньо заможні для значних внесків, та й поки що в нас не розвинулася европейська культура самофінансування партій. Може, я не правий, і треба попробувати? МОЖЕ БУТИ! Давайте попробуємо! Але, чи не безпечно нам вдаватися ЗАРАЗ в експерименти без страховки?
На мою думку, краще за все ЗАРАЗ буде піблічно тиснути на Юлю з вимогою відмовитись від спонсорів, які обмежують її права в партії. Мов, якщо спонсори не погодються, не стримають власні апетити, "Батьківщина" залишиться без виборців. Виборці побудують нову партію на принципах "Спонсори - не приватні власники партії", "Внески громадян - партія громадян". Це ж ми і побудуємо власну, суто НАРОДНУ, партію. Якщо на внутрішніх партійних виборах переможе ЮВТ - вона й буде лідером тієї (поки що відсутньої) партії. Але, "побудуємо" - це поки що загроза спонсорам-шантажистам. Якщо до цього дійде, вони теж багато втратють. Нехай подумають.
Ледь не забув про обіцяні граблі. Ми ж знаємо, що без них не буває :-) . Знайдеться їм шановне місце і в цьому сюжеті. Надіюсь, естети вибачать мене за несвіжу, але актуальну метафору.
"Граблі" тут на нашому боці, панове! Це наш повсякденний аксесуар. Це - незвичка доводити ПОЛІТИЧНІ думки до діла. За такої незвички, ми втратимо будьякі корисні варіанти розвитку. І будемо суворо супити брові на Юлю: мов, "що ж вона (не)робить!"
ТІЛЬКИ МИ можемо повернути історію країни на власну користь і більш ніхто! Вже чую відповідь: "Нічого нового, це нам вже казали..". Панове, а що ж ще казати нове, коли поведінка - стара?
Адже є протилежний приклад - Помаранчева революція. Це - законна гордість України, краща сторінка в її історії. Значить, можемо!! Кажуть: Майдан требує багатьох моральних сил, які тепер ще довго треба накопичувати.
Я не закликаю до Майдану-2. Поки це не на часі. Але, СОЛІДАРНІ ДІЇ - це завжди на часі! Давайте тренувати в собі власне відчуття солідарності, практичної зацікавленості. Тобто, давайте ДІЯТИ і більше не шукати причини негараздів в "Юльці" чи ще в комусь, а тільки во ВЛАСНІЙ БЕЗДІЯЛЬНОСТІ, а часто - простої ЛЕДАЧІСТІ. Переборимо розрив між думкою і ділом! Це й означатиме, що наші граблі, нарешті, зникли.
Шановна пані Іванівна безпосередньо знаходиться в діалозі з ЮВТ. Може, напишемо до ЮВТ звернення щодо перспектив "Батьківщини"? Щоб це було звернення не купки активістів, а багатьох громадян! Зберемо підписи. А ЮВТ припре цими підписами спонсорів до стіни. Не будуть нав"язувати їй власні рішення.
ХТО - ЗА ЦЕ?
© Кіт [02.08.2010] | Переглядів: 2448

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.8/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook