пароль
пам’ятати
[uk] ru

До Іванівни з повагою та .. з подивом


До Іванівни з повагою та .. з подивом
Іванівна, Ви – файна писменниця і, думаю, щира патріотка України. Але чому Ви пишете російською? Для тих російськомовних громадян України, які досі не спромоглися вивчити українську? Тобто заради тих, хто демонстративно (та навіть нехай і не демонстративно) нехтує українством, вважаючи себе вищою кастою.
Уявте: 2020 рік. В Новосибірску патріоти т.з. Россіі міркують щодо спротиву китайському окупаційному режимові. Вони чудово говорють про корупцію та зрадництво російської влади, яка є агентами-найманцями китайського імператора. Кожне слово – літературний шедевр. Все файно, крім єдиної не дуже зрозумілої дрібниці: всі розмови цих інтелектуалів-правдолюбців – виключно ханською мовою (імперською мовою Китаю). Як Ви думаєте, як ці розмови сприйматимуться росіянами – як заклики визволітелів, чи як щось протилежне? Питання риторичне. Чи Ви думаєте, що мовні питання - це щось штучне?
Що б Ви не відповіли,  а мовний склад учасників цього форуму  доводить, що Ваш авторитет і авторитет таких як Ви інтелектуалів, створює певну мовну моду. Моду на російську, тобто, антиукраїнську моду.
Представимо, Ви стали президентом України. Скільки років Україна проіснує при Вашому президентстві? Я скажу: не більше 5 років.  Бо Ви власним прикладом будете всіх переконувати, що, нібито, українським патріотом можна бути і з російською мовою, власною волею (згодно з російськими царами) роблючи українську мовою щезнувшего народу. А  адже Україна не є Росією виключно завдяки присутності в неї українства. Як і Латвія - від присутності латишів і Естонія - естонців.
А знаєте, що буде далі? Якщо на той момент Орда (= «Россія») ще існуватиме, її потужніша в історії людства держпропаганда зробить з останніх українців манкуртів та влаштує аншлюс України під баяни-частушкі-с-матом та з самогоном. А Ви, дорога наша Іванівна, будете вимушені рятуватися бігством до Европи.
Знаєте ж, в українців НЕМАЄ іншої землі, крім України. Почуватися І ТУТ чужими українці ніколи не погодються. Далі все ясно, я думаю.
 
Моя Вам повага.
Ваш Кіт.
© Кіт [30.07.2010] | Переглядів: 1716

2 3 4 5
 Рейтинг: 31.3/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Реєстрація