пароль
пам’ятати
[uk] ru

Послання Тараса Бульби


Послання  Тараса  Бульби
УКРАЇНО,  СХАМЕНИСЬ!
 
Послання  Тараса  Бульби,
славнозвісного  героя  одноіменної  повісті  М.В. Гоголя  до  своїх  нащадків,  
яким  випала  доля  жити  в  незалежній  Україні.

 
УКРАЇНЦІ!

Незалежність, за яку боролись ми і багато поколінь впродовж трьох з половиною століть прийшла на нашу землю в 1991 році. Відбулося чимало подій, добрих і не дуже. Встановлені атрибути держави, прийнята Конституція, є власна грошова одиниця. Але, на наш розсуд, Ви живете далеко не так, як личить працелюбивому, розумному і талановитому народу. Тому ми зібрали козацьку раду і склали до вас, нині живущих в Україні, послання, яке попросили відредагувати освітян і науковців. Ось що з цього вийшло.
 
Стратегічний курс розвитку України,  що проводився керівництвом держави  протягом усіх років незалежності  не дав бажаних результатів. Фактично не працює жодна державна інституція. Президент веде війну проти власного уряду, а уряд оголошує, що знаходиться в опозиції до президента. Верховна Рада здебільшого приймає закони не для народу, а на замовлення бізнесових структур. Останні два роки законодавці майже не працюють, натомість прикладають над зусилля  для знищення парламентаризму в Україні. Прокуратура, суди, міліція обслуговують можновладців, клани, олігархів, злочинний світ. Державу роз’їдає корупція, тіньова економіка, безвідповідальність.
 
Головною причиною всіх негараздів, що кояться в Україні є те, що в державі не розділені влада і бізнес.
 
В результаті більша частина населення опинилась на соціальному дні. Держава, в якій освітяни, науковці, медичні працівники, військовослужбовці і інші верстви населення, що складають основу суспільства, отримують зарплату нижчу, ніж вантажники, прибиральниці, кондуктори і продавці, не має майбутнього. Держава, в якій на ринку промислових товарів тільки один процент українських, а такий  національний продукт, як сало, завозиться тисячами тон по імпорту, довго не проіснує. Держава, яка посідає одне з останніх місць серед країн Європи по рівню життя, дозволяє собі кожного року витрачати більше двох мільярдів гривень на утримання тільки одного президента, а в  “конюшні” Голови Верховної Ради  тримати десять найпрестижніших іномарок, приречена на зникнення з політичної карти Європи. Про провали в зовнішній політиці і говорити годі. Достатньо пригадати Грузію, Росію, НАТО, Європейський союз.
 
Світова економічна криза тільки загострила і оголила той політичний і економічний безлад, що існує в Україні. І годі сподіватися на краще.  Ніякі вибори, антикризові закони чи зміна персоналій не в змозі адекватно реагувати на виклики, що стоять перед суспільством. Існуюча система влади не дозволяє цього зробити.  Влада повністю ізолювала себе від народу, живе своїм життям і по своїм законам.
 
Покращити ситуацію в державі можливо тільки при одній умові – радикальних змінах в стратегічному курсі, які, на нашу думку полягають в наступному.
 
В  ПОЛІТИЧНІЙ  ПЛОЩИНІ.

1.Прийняти закони про Всеукраїнський і місцеві референдуми прямої дії.
Організація і проведення референдумів повинна покладатися виключно на
відповідні виборчі комісії і не залежати від посадових осіб виконавчої влади.
Рішення референдумів повинні бути обов’язковими для виконання всіма гілками влади.
 
2. Провести обговорення основних засад нової Конституції України на Всеукраїнському референдумі. Пропонуємо винести на обговорення серед інших такі положення Основного закону:
- Україна є президентською республікою;
- президент є головою виконавчої влади, тобто очолює Кабінет Міністрів;
- ввести посаду віце - президента, який обирається разом з президентом терміном на п’ять років, скасувавши посади віце – прем’єр - міністрів;
- Верховна Рада складається з 300 депутатів ( не народних, а звичайних )
- депутатом Верховної Ради і рад всіх рівнів може бути обраний громадин України віком від тридцяти років, якщо він і члени його родини останні п’ять років не займалися підприємницькою діяльністю. Термін перебування у Верховній Раді – дві каденції;
- державним службовцем може бути призначений фахівець, якщо він і члени його родини останні п’ять років не займалися підприємницькою діяльністю;
- вибори до Верховної Ради і рад всіх рівнів проводяться виключно по  мажоритарній системі. Вважаємо, що це положення необхідно внести до Конституції, щоб уникнути спокуси змін в законодавчій базі перед кожними виборами;
- повноваження депутата Верховної Ради України  припиняються автоматично у разі пропуску депутатом без поважних причин протягом року п’яти пленарних засідань ради або засідань комітету, членом якого він є;
- державним службовцем може бути призначений фахівець, якщо він і члени його родини останні п’ять років не займалися підприємницькою діяльністю;
- в законі про вибори депутатів Верховної Ради передбачити процедуру відкликання депутата за невиконання передвиборчої програми і своїх обов`язків;
- скасувати  інститут недоторканості депутатів Верховної Ради, суддів і інших посадових осіб;
- рішення про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту приймається Верховною Радою України не менш як двома третинами ( а не трьома четвертими, як зазначено в ст.111 чинної Конституції ) від її конституційного складу.
 
3.Здійснити судову реформу, в основу якої покласти виборність суддів терміном від трьох до п’яти років відповідними радами. Задіяти інститут народних засідателів і - державним службовцем може бути призначений фахівець, якщо він і члени його родини останні п’ять років не займалися підприємницькою діяльністю присяжних. Ввести смертну кару за навмисне вбивство, торгівлю наркотиками, зброєю і фінансові злочини в особливо великих розмірах.
 
4.В законах України про вибори до Верховної Ради України і рад всіх рівнів передбачити, що кандидатом у депутати відповідної ради може бути зареєстрований громадянин України, який проживає або працює на території ради, або виборчого округу.
Виключити можливість одночасного балотування кандидатів у депутати до рад різних рівнів
 
5. Відокремити існуючі профспілки від держави  і перетворити їх на незалежні галузеві професіональні союзи.
 
6. Створити органи народного контролю.
 
7. Накласти мораторій на проведення будь-яких виборів до внесення запропонованих нами змін в Конституцію України і виборче законодавство.
 
В  ГАЛУЗІ  ЕКОНОМІКИ

1. Прийняти закон про націоналізацію. Догма про переваги приватного менеджменту над державним остаточно рухнула, про що свідчить світова економічна криза.
 
2. Повернути у державну власність підприємства, установи і організації, які були акціоновані на початку дев’яностих і до цього часу не виплачують дивіденди акціонерам, а також  приватизовані в минулому державні підприємства, що змінили профіль діяльності. Створити умови, при яких у державній власності знаходилося б більше 50% майна.
 
3. З метою підтримки вітчизняного товаровиробника і створення додаткових робочих місць заборонити імпорт товарів широкого вжитку, які виробляє Україна. В 1948 році такі заходи були впроваджені у ФРН і діяли до 1965 року. Тоді Ерхард сказав німцям: „ Хочете їздити на гарних „Мерседесах” – робіть їх”. Як альтернативу запропонувати викуп у держави ліцензій на користування імпортом, вартість якої повинна в  3-5 разів перевищувати вартість завезеного товару ( по прикладу Малайзії, Сінгапуру і інших країн ).
 
4. Здійснити перехід на державне регулювання ринкової економіки, тобто встановити межі рентабельності і торгових надбавок з жорстким дотриманням встановлених нормативів для всіх суб’єктів господарювання, незалежно від форми власності.
 
5. Запровадити систему обов’язкового щорічного декларування громадянами України доходів і витрат.
 
6. Встановити, що максимальний оклад для державних службовців і працівників комунальної сфери не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат, а сукупний розмір премій за місяць – не більше 50% від посадового окладу
 
7. Встановити, що середній оклад вчителя, наукового співробітника і медичного працівника повинен становити  5  мінімальних заробітних плат.
 
8. Встановити, що максимальний розмір пенсії в державі не може перевищувати  12  мінімальних пенсій, незалежно від того, кому і коли вона була нарахована. При підвищенні розміру мінімальної пенсії проводити індексацію нарахованих пенсій усім громадянам.
 
9. З метою виведення економіки з тіні встановити жорсткий контроль за рухом капіталів, товарів і послуг. З цією метою всі без виключення операції торгівлі і послуг ( магазини, палатки і кіоски на ринках, кафе, таксі і ін. ) обладнати касовими апаратами і лічильниками.
 
10.Скасувати інститут службових автомобілів, залишивши в державі 50-60 машин ( по прикладу Великобританії, Німеччини, Франції ) замість 450 тисяч, що сьогодні налічується в Україні.
 
11. Обмежити дію пільгового оподаткування ( єдиний податок ) для фізичних і юридичних осіб терміном на  2  роки.
 
12. Запровадити податок з обсягу реалізації в розмірі 10-12%,скасувавши всі інші податки.
 
13. Колишнім депутатам Верховної Ради повернути державі безкоштовно отримане житло.
 
14. Підвищити на порядок розміри штрафів за порушення законодавства.
 
15. Щорічно проводити міжнародний аудит діяльності підприємницьких структур, прибуток яких склав більше одного мільйона гривень.
 
Нами запропоновані тільки перші кроки щодо виходу з тієї ситуації, в якій опинилася країна. Ми не претендуємо на істину в останній інстанції і пропонуємо винести наші пропозиції на обговорення на Всеукраїнський референдум прямої дії. Ті з них, які отримають підтримку більшості населення, повинні бути втілені вжиття. Попередньо їх необхідно обговорити в пресі, на радіо і телебаченні. Якщо цього не станеться, ми запропонуємо організувати Всеукраїнський страйк з 1 вересня 2009року  з метою примусити владу до виконання запропонованих пропозицій.
 
Сподіваємось, що ситуація не буде доведена до крайнощів, і ми всі разом знайдемо порозуміння”.
 
Шановне панство!  Ви ознайомились з нашим посланням? Дуже добре. Тепер я, Тарас Бульба, звертаюсь до керманичів держави і всіх можновладців: Ви пам`ятаєте хто  Вас породив і кому Ви служите? Не зайвим буде пригадати Вам і мої слова, які я сказав своєму сину  Андрію... Тото ж...
 
Я з вами не прощаюсь. До  зустрічі 1 вересня 2009 року.
 
За дорученням козацької ради,                               ТАРАС  БУЛЬБА

 

Текст послання відредаговано на засіданні ініціативної групи працівників освіти і науки під головуванням канд. техн. наук  Р. Ю. ІЛЬЄНКО.
 
Т.Бульба [23.03.2009] | Переглядів: 2451

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.0/5

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook