для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЦІНА ЗРАДИ, або як українська політична еліта елементарно розпродала державу і зрадила власний народ


ЦІНА ЗРАДИ, або як українська політична еліта елементарно розпродала державу і зрадила власний народ
ЦІНА ЗРАДИ,
або як українська політична еліта елементарно розпродала державу і зрадила власний народ
Всі роки незалежності наша політична еліта, що ґрунтується на старих комуністичних і комсомольських містечкових вождях, кримінальних авторитетах, з допомогою прикуплених політтехнологів маніпулює суспільною свідомістю. І, як видно неозброєним оком, постійно досягає бажаного результату: існуючі проблеми шукають не в системі влади, моделі розвитку, а в діяннях Петра, Віктора, Сидора, Параски тощо.  
Прикро, але за словесною еквілібристикою чомусь нікому не спаде на думку скористатися мудрою порадою Козьми Пруткова «Зри в корінь». Коли б це сталося, люди зрозуміли б, що справжні винуватці нашого лиха світяться на екранах телевізорів, виступають в ролі консультантів, експертів, дуелянтів, благодійників, спонсорів, рятівників нації тощо. І саме вони  давно продали свою державу і народ. І турбуватися їм особливо нема за що. Електорат (або, як дехто вважає, просто «біомаса») продовжує підтримувати три основні політичні сили, за якими сховалися олігархи. І, коли б не відбулися вибори, вони все рівно будуть в парламенті, діяльність якого сьогодні підтримує всього-на-всього 1,5 відсотка опитаних громадян. Ну і що з того?
  Важливо, що вищі державні посадовці продовжують демонструвати свою «самовідданість справі порятунку країни» від фінансово-економічної кризи. Правда, ця «самовідданість» проявляється у дещо специфічній формі. Прем’єр Тимошенко та Президент Ющенко ведуть запеклі бої на всіх фронтах. Лідер опозиції Янукович намагається скинути Уряд і усунути Президента. Як і раніше, ідуть постійні суперечки навколо персоналій, якихось кримінальних розслідувань, оборудок, звинувачень і надуманих інтриг. Ті ж самі політики, що і рік-три назад, збираються на ТРК «Україна», телеканалах Інтер та ICTV для участі в ток-шоу, де знову й знову обмінюються взаємними звинуваченнями та ущипливими фразами, продовжуючи тактичну гру трьох своїх ватажків. Вважається, що вони роблять політику.
А тим часом за минулий рік українців стало на 370 тис. менше. В поточному році кількість інфікованих на ВІЛ збільшиться на 18 тис. осіб, 530 тис.  страждають на туберкульоз. Обсяги промислового і сільськогосподарського виробництва катастрофічно падають, технічне устаткування найбільших промислових підприємств країни відпрацьоване на 70 відсотків. За індексом корумпованості Україна посідає 134 місце серед 180 країн, серед 25 країн Східної Європи та Центральної Азії ми посідаємо 24 місце, за ефективністю енергокористування знаходимося на одному рівні з Замбією, Танзанією та Мозамбіком.
Не дивно, що майже 60 відсотків молодих українців віком до 30 років бажали б виїхати з України. А що тут робити, коли на 100 жителів до 15 років припадає 150 віком за 60 років, тобто пенсіонерів? Хороша ж робота і гарні заробітки мало кому світять, як, до речі, і пристойна пенсія.
Жахлива ситуація склалася в медичній галузі. Кожний українець знає, що система охорони здоров’я не працює, але на політичному рівні робиться вигляд, що все в порядку. Яскравий приклад відвертого дерибану, якщо хочете, рейдерства по відношенню до медичних закладів – події навколо лікарні №4 в Чернігові, котру, як і в цілому міську медичну галузь, хочуть «оптимізувати». Що це значить, пояснила заступник чернігівського міського голови О. Тунік-Фриз. Це скорочення ліжко-місць, відмова від харчування в лікарнях, введення плати за аналізи, комерціалізація діяльності міської стоматполіклініки тощо.
Невже державному службовцю такого рівня невідомі конституційні положення прямої дії, а саме: «Кожен має право на охорону здоров’я, медичну допомогу та медичне страхування. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена»? Звичайно, знає. Проте вона знає й інше – за порушення Конституції їй нічого не буде. Гарант Конституції тут показав особистий приклад, а його дружина ще й вдало проексплуатувала тему захисту здоров’я дітей. Мова йде про «Дитячу лікарню майбутнього», на спорудження якої під патронатом Катерини Ющенко нібито зібрано 260 млн. грн. і яка вже повинна б була працювати. Проте будівництво навіть не розпочиналося. Характерно й інше: в державному бюджеті на забезпечення лікування вмираючих дітей коштів не знайшлося, а на спорудження меморіального комплексу жертвам Голодомору – так. За оцінками спеціалістів, остаточна вартість комплексу сягне не менше 1 млрд. грн. Ось ще один відтінок морального обличчя української влади.
Прикладів можна приводити безліч – від абсолютно неадекватного київського мера Л. Черновецького, котрого, будь він, скажімо, на місці свого паризького колеги, лише за захмарні комунальні і транспортні платежі вже давно б вигнали копняками під зад, до незаконних підвищень банківських відсотків за кредити, постійні затримки тими ж банками виплат пенсій, постійно непрацюючих банкоматів, багатомісячних невиплат заробітних плат тощо. І, судячи по ситуації, що складається останнім часом, управи на беззаконня в нашій країні немає. Люди для тих, хто дорвався до державного корита – бидло. А положення Конституції, що людина є найвищою соціальною цінністю – фікція. Просто дивно, яким чином правлячій верхівці вже вісімнадцятий (!!!) рік  вдається годувати українців байками, нав’язувати плебейську психологію, натравлювати один на одного в боротьбі за абсолютно ідентичних за своїм становищем, поглядами та ідеологією Кравчука, Кучму, Ющенка, Тимошенко, Яценюка, Кириленка, Януковича та їхніх  фінансових патронів Пінчука, Коломойського, Губського, Фірташа, Ахметова та інших.
Що це, колективний гіпноз? Доводиться з цим погодитися і визнати високий професіоналізм політичних менеджерів українських лібералів, котрі змогли втовкмачити в голови людей думку про блага лібералізму, котрий нібито відкриває шлях до райських кущів всім, достатньо лише вибрати «правильного» вождя, ефективну модель влади, позбавитися «зрадників».
Вони не кажуть і ніколи не скажуть, що сама велика зрада українського народу сталася на зорі незалежності. Коли одні впивалися ейфорією від здобутої свободи, інші, так звана «еліта», планомірно і системно прибирали до своїх рук владу і загальнонародне багатство. Спочатку через ваучерну приватизацію, скупивши за рахунок зарані вкрадених грошей у збіднілих співгромадян за безцінь їхні приватизаційні сертифікати. А потім, вже за рахунок експлуатації тих же довірливих українців, які так і не отримали рівних можливостей для досягнення життєвих благ – промислових об’єктів, які ще залишилися у державній власності: Укртелеком, Турбоатом, Одеський припортовий завод тощо. І спішать це зробити в період кризи, щоб вийшло якомога дешевше.
Переконайте мене з фактами в руках, що масова приватизація в Україні забезпечила прогрес нації і держави, а не процвітання 130 сімей і зубожіння мільйонів українців! Невже ніхто не хоче замислитися над антиісторичністю того, що відбувається в нашій країні? Якщо капіталізм у свій час був прогресивним явищем, приватний промисловий капітал створювався десятиліттями на базі торгового капіталу, то наші доморощені мільйонери і мільярдери виросли, як гриби після дощу, забравши собі те, що належало всьому народу. Іншими словами, вони елементарно купили державу і продали власний народ, самовільно привласнивши собі право називатися «елітою». А тепер крутять цим народом, як циган сонцем, видають себе самовідданими «борцями за народне добро», лякають, як чорт ладаном, націоналізацією (бо це, мов, повернення до радянських часів. Чомусь приклад європейських країн до уваги не береться). А ось законодавчо запровадити хоч би елементарний прогресивний податок, підвищити частку оплати праці у вартості продукції, ввести погодинну оплату праці «друзі народу» не збираються. Як і ділити з цим народом тяготи фінансово-економічної кризи. Краще і далі пікіруватися з уявними політичними супротивниками, вішати один на одного ярлики «зрадників», закликати провести референдум по зміні Конституції, моделі влади тощо. Ніби від цього щось зміниться.
Якщо вже й лист МВФ від наших властей за підписами В. Ющенка,   Ю. Тимошенко та В. Стельмаха не розкриє очі українцям на справжню сутність вітчизняної «еліти», тоді ми дійсно заслуговуємо на ту владу, котру маємо. І мовчки сприймемо черговий ляпас по національній гідності від людей, котрим, за великим рахунком, доля України і її громадян абсолютно байдужа. Бо лише байдужі і неадекватні політики можуть погодитися на щорічне підвищення пенсійного віку на шість місяців; ліквідацію всіх пільг на комунальні послуги, в т. ч. найбільш незахищеним верствам населення; значне підвищення ціни на газ для побутових потреб, доведення її до ринкового рівня; встановлення ринкового курсу долара до гривні після його стабілізації; покриття дефіциту бюджету лише за рахунок зовнішніх запозичень та збільшення податкового навантаження.
Змінити щось в Україні може лише нова модель розвитку – соціальної держави, що, до речі, задекларовано в нині діючій Конституції. А при існуючій ліберальній моделі олігархічного зразка, притому у найгіршому національному виконанні, ми приречені на довічне відставання і прозябання. Це підтверджує і вся наша попередня 17-річна історія незалежності.
Найвищою державною зрадою вважається конституційна зрада. Гадаю, кожний добре обізнаний, як у нас дотримуються Конституції. За прогнозами економічних аналітиків, дно економічної кризи в Україні прийдеться на четвертий квартал. Передбачається, що цей період стане також піком боротьби за зміну системи влади. Було б добре, якби знайшлася відповідальна політична сила, котра б чітко заявила: наша передвиборна програма – це Конституція, зафіксовані в ній політичні, економічні і соціальні права громадян. Незабезпечення цих прав автоматично веде до негайної відставки і судового переслідування.
 
Максим Кернасовський
maxim [19.03.2009] | Переглядів: 3557
Мітки: #Тимошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/3

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook