для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

І ніяких смокінгів.


І ніяких смокінгів.
Чим далі, тим більше я утверджуюся в думці, що в нашій державі цілком доречною була б спеціальна медична комісія, що складалася б з компетентних психіатрів, яка б займалася перевіркою народних депутатів на адекватність.
 
Ні, для цього не потрібно б було виловлювати депутатів. Достатньо б було робити аналіз законопроектів, які вони вносять на розгляд Верховної ради. Я гадаю, що для фахових психіатрів вистачило б роботи.
 
Візьмемо для прикладу законопроект №6595 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо захисту здоров'я громадян від результатів вживання тютюнових виробів)", зареєстрований наприкінці червня в парламенті. Автори законопроекту - "нашоукраїнець" Юрій Кармазін та "регіоналка" Тетяна Бахтєєва.
 
Ну, здається, чим погана ідея – захистити здоров’я громадян. Я думаю, що мало хто б виступив проти такого доброго діла. Але це до тих пір, доки б не прочитав цей, з дозволу сказати, законопроект.
 
Щоб відкинути всі звинувачення в упередженості, повідомляю, що сам я кинув палити ще в 2004 році.
 
Але повернімося до цього кармазіно-бахтєєвського «дітища». Автори законопроекту пропонують заборонити українцям курити вдома, у власних авто, купувати сигарети менше ніж за 300 метрів від транспортних зупинок і дивитися на процес куріння у фільмах.
 
При цьому, за куріння вдома передбачено штраф від 1700 до 2550 грн. і до 60 годин громадських робіт. Напевно й за те, що ви подивитеся якийсь голлівудський бойовик, чи російський серіал, в якому якийсь персонаж, не зважаючи на заборону українських депутатів, закурить вам також можуть вліпити якийсь штраф. Хоча б тому, що покарати актора чи режисера наші депутати не спроможні – руки короткі. Але існує старе, як світ, правило: «Бий своїх, щоб чужі боялися.»
 
Хоча, знову ж таки, як контролювати громадян – чи курять вони в себе дома, чи ні. До кожного сторожа не приставиш, а сподіватися на «добрих» сусідів з біноклями теж напевно не варто.  Може законопроект передбачає встановлення в помешканнях спеціальних датчиків тютюнового диму?
 
А можливо авторам абсурдного законопроекту варто було піти далі й узагалі заборонити куріння на території України. Хоча, заборона продавати сигарети ближче, ніж за 300 метрів від зупинок транспорту вже нагадує перший крок до такої ідеї.
 
Потім можна заборонити вживати дома алкоголь, а заодно в барах, ресторанах, кав’ярнях, бо чого розмінюватися на дрібниці. Потім ще можна заборонити статеві стосунки при денному, чи електричному освітленні. А ще можна, як оце нещодавно зробили в Ірані, випустити каталог дозволених у країні зачісок.
 
Потім можна регламентувати, наприклад, процес вставання з ліжка (щоб обов’язково лише з правої ноги) процес гоління, процес епіляції. Зрештою, можна чітко визначити кількість відвідин туалету.
 
Вам останні пропозиції здаються безглуздим? Та вони нічим не безглуздіші за пропозиції Кармазіна-Бахтєєвої, які просто дискредитують боротьбу з курінням. До того ж подібні заборони часто-густо мають зворотній ефект.
 
От віднедавна заборонили куріння в тамбурах пасажирських потягів. Під час зупинок поїзда на пероні також заборонено курити. Що робити курцям?
 
Я розумію, що куріння шкідливе і т.д. і т.п., але людина яка курить, не може довго без сигарети і це факт. При цьому, не отримуючи необхідної дози нікотину, організм переживає стрес, який ще шкідливіший для людини, ніж викурена сигарета. Що люди роблять  в цій ситуації? Правильно – зачиняються в туалеті й курять там. Наслідки – потрапити в туалет за потребою стає проблемою, а коли туди нарешті потрапляєш, там витає сизий дим й смердить тютюном. Яка користь від заборони? Та ніякої.
 
Але славних депутатів на шляху вигадування безглуздих і абсурдних законів ніщо не може зупинити. Хіба що бригада психіатричної допомоги.
© R`n`R [10.07.2010] | Переглядів: 7004
Мітки: #Кармазин 

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.7/87

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook