для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Про угрофінське походження москалів та про походження їх мови.


Про угрофінське походження москалів та про походження  їх мови.
taniako 23.06.2010 16:39:11
Я у Слова просила дать ссылку не на исследования по языкознанию, а на конкретные исторические документы, свидетельствующие о происхождении "москалей", украинцев, белоруссов. Может он читал лично какие-то древние Летописи по этому вопросу. А что касается языка, то, я надеюсь, Вы не будете отрицать, что русский язык ближе к украинскому, чем к венгерскому, относящемуся к финно-угрской семье языков.

Спробував було відповісти в темі, але в коментарі виявилось замало місця. Тож створить доводиться ІМХО.
 
Ітак:
 
(Я обрав в перекладі щоб відображались вірно всі шрифти, але на тому сайті є в різних варіантах, і з ятями і без них і як хочеш: http://litopys.org.ua/
 
Бо се тільки слов’янський народ на Русі: поляни, деревляни, новгородці, полочани, дреговичі, сіверяни, бужани,— бо сидять 14 вони по [ріці] Бугу,— а потім же волиняни. А се — інші народи, які данину дають Русі: чудь, весь, меря, мурома, черемиси, мордва, перм, печера, ям, литва, зимигола, корсь, нарова, ліб. Ці мають свою мову, [походять] від коліна Яфетового, бо живуть у північних краях.

Тепер прошу увагу на карту:
http://litopys.org.ua/litop/map_viii_ix.htm
 

 
А тепер нанесіть на цю карту кордони СУЧАСНИХ  ДЕРЖАВ.
 
Як відомо з історії, геноциду і масового винищення угрофінів в Русі не було. навпаки вони приймались на службу і навіть декотрі шануються як СВЯТІ. Наприклад Ілля Муромець з села Карачарова. Дуже поважна і шанована постать в Києві.
 
Масового переселення на північ теж не спостерігалась. Вочевидь за тотальної переваги угрофінів на території сучасної РФ відбувалась БАНАЛЬНА  АСИМІЛЯЦІЯ того невеличкого слов'янського домішку
Далі було ще більш цікаво ОРДА
Відомо що Київ, Чернігів вже через 80 років отримали незалежність за допомогою Володимира Ольгердовича
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9E%D0%BB%D1%8C%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87.
Москва ж лишалась ще кілька сот років під Ордою.
 
Цікавий факт на протязі цих 80 років татари тримали на території Київщини військові гарнізони (боялись повстань, тощо) це так звані БАСКАКИ (наприклад селище Кагарлик під Київом. От їх то Володимир і вигнав з Київщини лишилась лише назва історичних місць.
А от на теренах московії такого не було. Чому?
Логічно, що просто це була СКЛАДОВА  ЧАСТИНА ОРДИ. І не потібно було тримати там гарнізони для впокорення. Навпаки Москва збирала для Орди данину з Русі:
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD_I
 
Не дивно ж що найбільш поширені россійські призвища мають ТЮРКСЬКЕ забарвлення:
Смірнов, Астафьєв, тощо.
 
Тобто наявний окремий від слов'ян угрофінський етнос з тюкркським домішком МОСКАЛІ. Так вони себе і називали московітами, москвинами і державу свою Московією московським царством.
І лише за часів Петра першого з ПОЛІТИЧНИХ причин (для легімітизації своєї влади на захід від московії) перейменувались на русскіх, а державу на Россію.
 
Тепер щодо россійської мови:
 
Мова не завжди є ознакою народу. Є повно країн де відсутні наприклад французи, але розмовляють чорношкіри там французькою. smile3, ну і т. д.
 
Звідки ж появилась так звана россійська мова?
Россійська мова пішла від церковнослов'янської мови, як мови письма та церкви.
А церковнослов'янська мова це фактично давньоболгарська мова.
Чому вона стала церковнослов'янською? Ну це просто, адже християнство на Русі поширювали саме болгари-македонці Кирил та Мефодій, вона була їм рідна, а далі був задіяний держміханізм впровадження мови і оскільки москалі як і інші народи прагнули самоідентифікації то і сприйняли її на ура фактично. Так само наприклад багато є країн в африці та латинський америці нація котрих є сумішем різних народів, і мову вони взяли чи то іспанську чи португальську чи французьку хоч власне автентичних французів, іспанців та португальців там фіг да ніфіга. Так і тут.
І ще одне, хто ж такі Болгари?
Болгари це нащадки місцевих слов'ян та втіклих тюрків - волжських Булгар котрих було розгромлено і державу їх волжську Булгарію було знищено однім з Київських князів.
Тому як ви можете бачити Россійська мова має сложисть більше з болгарською та почасти з сербською. Окрім цього оскільки оті слов'янські народи котрі жили на теренах РФ ще Нестором літописцем назваеи ЛЯШСЬКИМИ то є певний польський вплив на формування саме россійської мови. Звісно наявний і тюркський вплив.
 
Щодо певної штучності і молодості россійчської мови можу надати вам такі приклади:
 
Народ як правило робить слова запозичення на якісь нові речі:
Наприклад коралові буса НАМИСТО, КАВУН, КАВА, КОФЕ, ВАЛІЗА.
 
Приблизно це саме спостерігаємо і в москалів: ЧЕМАДАН, БАШКА, КОФЕ.
 
Але в московський мові наявні певні моменти наприклад назва кольору: КОРИЧНЄВИЙ. Це колір КОРИЦІ. Це не автентична для РФ рослина:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Cinnamonum_verum
Тобто жив собі народ без назви кольору? А там же цілий спектр від світло коричневого до темно коричневого. Як їх називати?
В україні є така назва БРУНАТНИЙ.
Або взяти слово ХЛІБОРОБ це українське слово запозичене в россійську мову. Чому що в них хліб не сіяли?
Ну і взагалі візьміть будь яку з книжок АФАНСЬЄВА (такий відомий збирач казок в Россії був) почитайте. Там в кінці книжки є такий собі словник СТАРИХ  СЛІВ.
Фактично це сучасний русско-украінскій словарь. biggrin
© Слово [24.06.2010] | Переглядів: 5475

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.4/57

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook