для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Фкантєкстє 03-06 березня 2009р.


Фкантєкстє 03-06 березня 2009р.
Який гарний тиждень вийшов! Вдалося відбити кілька серйозних загроз. Значить, я вам про них, у міру їх долання, і розкажу.
 
Загроза перша – найважливіша! – це була загроза демократії. Біда прийшла відкіля не чекали. На Тернопільщині демократія ризикувала страшенно потерпіти від волі народу. Там мали бути перевибори до Тернопільської обласної ради, яка, складена, в основному, з представників БЮТ і НУ, демонструвала «український прорив» роблячи десять (чи, мара його зна, скільки насправді?) кроків на місці.
 
Два роки плідної роботи видатної демократичної коаліції призвели до того, що 18 грудня 2008 року Верховна Рада України, голосами 391-го депутата, вирішила добити з милосердя  такий видатний орган народовладдя, як Тернопільську обласну Раду. 153 депутати від БЮТ вирішили, в числі інших, що Рада, в якій більшість має саме їх блок, а головою Ради є їх висуванець  М.Миколенко, є недієздатною. Інвалідів від обласного самоврядування відправили на перевибори.
 
18 грудня було наочно видно – цей склад облради працювати не здатний і не буде.
18 грудня було вирішено, що Мудрий Український Народ (тм) повинен виправити свою помилку. Бо всім Тверезомислячим Людям (тм), Прагматикам (тм) і Патріотам (тм) було ясно – Тернопільська облрада не працює тільки тому, що там замало депутатів від БЮТ.  Спочатку Демократії і, навіть, Україні нічого не загрожувало. 15 березня Мудрий Український Народ (тм) мав прийти на виборчі дільниці і обрати тих самих, тільки в іншій пропорції. Однак, під кінець лютого, стало видно – вперте тернопільське бидло голосувати ні за БЮТ ні за НУ не хоче. Натомість, з’явились в соціологічних прогнозах ті, кого так довго виглядала вся експертна громадськість – Третя Сила (тм). Третьою силою виявилась «Свобода» Тягнибока. Ну полюбили їх на Тернопільщині.
 
І тут Демократія виявилась під страшною загрозою. Раптом стало сліпуче ясно, що після виборів більшості у БЮТ не буде. Клята соціологія не давала шансів Демократії – у Свободи було або 18% голосів або й усі 30%... Навіть НУ –проект хоча й технологічний але з біса дорогий! – не здатний був відібрати у «Свободи»  більш ніж 2% голосів. Чесно кажучи, я зараз не знаю, хто фінансує «Свободу» Тягнибока – чи Ахметов, чи Коломойський, чи Фірташ, чи Суркіс, чи Джордж Сорос…Ой! Пардон! Сорос тут, здається, точно лишній!.. Так от – я не знаю, хто фінансує «Свободу», але це мусить бути хтось справді мега-супер багатий, щоб купити стільки голосів! Бо не могли ж тернополяни так масово НЕ ЗАХОТІТИ ні БЮТ, ні «Нашу Україну»! За що їх подолянам не любити?!
 
Окремі волюнтаристи говорять, що так народ оцінює результати роботи правлячої коаліції БЮТ – НУ у Тернопільській облраді. Але ж ми з вами розумні люди, ми знаємо – нема там що оцінювати. Нема результатів роботи! Рада не працювала. Тому всі соціологи – підкуплені, рейтинги – дуті, а вибори – зараз взагалі проводити не час, бо криза. І взагалі – призначено по Україні цього року 84 перевиборів! У різних регіонах. Мало вам чи що? От Тернопільські якраз треба відмінити. Вони, якраз для бюджету обтяжливі. 84 – не обтяжливі, а ці одні – обтяжливі. Чому? Ну, бо там нові прийти можуть. Вони красти більше будуть! Всюди ситуація вже стабільна  - одні й ті ж самі у різних варіаціях. Вони вже нормально так, прикралися. Їм уже ж менше треба. А ці – нові. Не відомо, що від них чекати? Раптом – щось і вийде у них? Тому треба економити… А чого тоді 18 грудня 2008-го перевибори призначали? Ну, тоді ситуація інша була… В економіці. Угу. Тоді кризи не було, як і  соціологічних опитувань. А тепер – на тернопільщині криза!  І винні в ній соціологи…
 
Добре, що Демократію таки вдалося врятувати! Але це – тільки цього разу. Надалі треба бути пильними. Бо, наприклад, за рік, загроза Демократії вже буде серйозно сприйматись не тільки з вулиці Грушевського, а й з Банкової. І я думаю, що тепер буде рятувати Демократію від виборів вже не Юлія Володимирівна і не в Тернополі, а Віктор Андрійович і у масштабах всієї України. Може б уже починав? Подивишся телевізор, надзвичайний стан – якраз пора.
 
…А у 2004-му, ми думали, що якщо Віктор Андрійович со товаріщі, раптом здуріють і творитимуть те, що зараз – ми їх зможемо від влади легко прибрати. Іди, спробуй, прибери! Це з Кучмою можна було в демократію грати, бо він був тиран. А з цими – не забалуєш! Бо кожен з них може сказати Демократія – це Я! І Юлія Володимирівна може і Віктор Андрійович.  А ми – дурні-дурні ж, Господи! – думали, що демократія – це ми! Воістину, як же сильно ми іноді помиляємось…
 
Ну, чудесним чином, Тернопільська обласна рада набула дієздатності і пішла собі й далі займатись своїми великими проблемами на фоні маленьких – в області. А чудо відновлення державної потенції Тернопільської облради відбулось завдяки жертвоприношенню. Офірним цапом обрали міністра ЗС Огризка. В принципі, нормально помінялись – БЮТ віддав ПР непотрібного їм Огризка, а ПР віддали БЮТ непотрібний їм Тернопіль. От і гарно! І коаліція є. На відміну від тієї з НУНС – вона і з голосами і працює. Так що – один позитив.
 
Тут би ще слід відзначити один момент ноу-хау. По-моєму, вперше в історії людства і дипломатичних відносин, за некоректні висловлювання іноземного дипломата на адресу країни перебування, з країни не вислали іноземного дипломата, а послали під три чорти власного міністра закордонних справ. Це надихає. Ми дуже нестандартні. Ми не тільки так мислимо, а й живемо.
 
Тим часом, поки кризу шугали небаченою економією державних коштів з тернопільських виборів, бухгалтерів «Нафтогазу» шугало рідне СБУ… Мені здається, Фірташа пацани просто на бабки розводять. Вони приїхали в «Нафтогаз» контракти забрати? Та хай би краще на «Українську правду» зайшли і прочитали. Навіщо, ото з такими понтами, бігати, якщо у нас давним – давно уже все більш-менш вартісне і секретне по ЗМІ та інтернету порозвішували, як мокрі простирадла? Як писав Подерв’янський наче про Фірташа, - «От жалко пацана!» 5 мільярдів доларів, 11 мільярдів кубів газу  – це вам не криза! Це повний капєц. За такі бабки... Да, за такі бабки навіть СБУ побіжиь куди треба і зробить все, що треба і не треба. Якась така гордість за спецслужби є. Думаю, можна було б використати їх з мирною метою. Наприклад затарити танкер газом, посадити туди Фірташа і послати біля берегів Сомалі. Гарантую – якби пірати «клюнули» на такого «живця» з Києва прилетіла б рота молодців, які силою голосу здатні позбавляти грошей, то Сомалі збирало б гроші за викуп своїх співвітчизників.
 
Але СБУ в «Нафтогазі» це ще не капєц – справжню глибину проблем пациків з РосУкрЕнерго починаєш розуміти тоді, коли в перерві поміж серіалів на каналі «Інтер» бравурним голосом начитують «…як припинити беззаконня, як знайти вихід? На ці питання відповідь дають професіонали. У п’ятницю в програмі Свобода на телеканалі «Інтер» гарант територіальної цілісності, прав і свобод громадян – Президент України В.А.Ющенко. Знати, щоб ВИЖИТИ». Нє, ну я балдію! Це ви кому рекламу даєте? На Швейцарію? В кантон Цуг? Я розумію, що оно, сіль пропала але трабли з газом на мене, громадянина цієї країни, такого впливу, щоб я вже вчився, як вижити не мають. Таки з’їхали з котушок редактора на «Інтері». Може б ви зразу ще наголошували, - «а хто не буде дивитись – тому п.здєц?» Це, з екрана телевізора,  в перерві між рекламами, дуже сильно звучало б!
 
Але є у нас щось таке, що і само по собі звучить монументально.  Леонід Михайлович Черновецький. Це те явище, яке в нашому житті здатне затьмарити сонце. Супроти такої грандіозної фігури всі решта політ-пігмеї просто бліднуть. Леонід Михайлович – живий доказ того, що доктор Гебельс не закінчив життя самогубством у 45-му, а втік. Тільки прямий нащадок Гебельса може так безпосередньо, так легко і переконливо впарювати повну і абсолютну брехню. Я захоплююсь цим великим артистом! Як можна намахати буквально всіх і прекрасно жити. Щоб проілюструвати всю велич постави Леонідмихалича, анекдот:
 
Приходить Черновецький до ділера і просить:
-Дайтє… мнє… 20 грам кокса…
-Лєонідмихалич, так вам зачєм так много?
-Ой, ну ви ні панімаєтє…У нашего Віктора Андрєєвіча… запор і єму памагаєт токо кокс… токо!
-Ну хто ж нє знає Віктора Андрєіча! Ну вот – всьо для нєво…
Пішов ЛеонідМихайлович. Настав вечір, ділер вирішує піти кудись розвіятись. Виходить з під’їзду і бачить картину: лежить Черновецький на лавці, коксом накидався – напівмертвий. Ділер налякано:
-ЛєанідМіхалич!Как же так!...Как же!,,,, Ви – весь кокс, САМІ?!.... А как же Прєзідєнт, а как же – понос?!
-Ги, а вот он мєня щас по тілівізору увідіт ….і ваащє абасрьоцца!

От, по-моєму, від запорів Віктору Андрійовичу Леонід Михалич допомагає абсолютно регулярно. Віктор Андрійович відмиватись не встигає. Втім, там не один Віктор Андрійович.  Їх там багато – оборонців Демократії від виборів, а країни – від громадян. І всі один одного від запорів лікують. Воно, наче й не погано – тільки є невеличкий мінус. Коли нагорі «облєгчаються», нам, внизу, тепліше ніфіга не стає. А запах – він один на всіх, попри те, навіть, що дехто на народ «полегшуватись» не сміє. Втім, воно так і має бути в країні, де у Яценюка – рейтинг, в Черновецького – харизма, а в Гриценка – ні того, ні іншого…  
Канаріс [06.03.2009] | Переглядів: 10784

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.1/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook