пароль
пам’ятати
[uk] ru

Про канонічність номенклатурного ритуалу або, що має містити черево залізної шафи


Про канонічність номенклатурного ритуалу або, що має містити черево залізної шафи
Подія відбулася напередодні пріснопам’ятної «перебудови». До кафедри наукового комунізму філософського факультету Київського університету на стажування мав приїхати професор із Східної Німеччини. Завідувач кафедри визначив доцента, який мав зустріти та опікуватися шановним колегою під час поглиблення ним знань у галузі «найбільш передового вчення».
Доцент-куратор завчасно прибув до залізничного вокзалу та передбачливо замовив столика у вокзальному гаштеті, цілком справедливо вбачаючи, що інтернаціональні дружні стосунки найліпше налагоджувати у невимушеному ресторанному середовищі.
Зустрівши зголоднілого пасажира Берлінського потягу та не зустрівши заперечень, обидва попрямували втамовувати голод і спрагу. Цілком зрозуміло, що серед іншого скатертину прикрашав і запітнілий графин. Яке ж розчарування і подив спіткали представника гостинних хазяїв, коли шановний гість категорично відмовився скріпити непорушні інтернаціональні зв’язки між колегами через невимушене чаркування.
-Може хвора людина або погано себе почуває, - замислився доцент, допиваючи благословенну рідину.
Наступний тиждень довелося супроводжуючому снідати, обідати та вечеряти у товаристві непитущого німця аж поки не прийшов час розлуки.
Перед посадкою на Берлінський потяг зайшли до вокзального ресторану попоїсти та й у дальню путь. Доцент замовив собі графинчика, а німець до нього так лагідно, тіпа шо, теж не відмовився б пригубити.  Доцент аж закляк від такого неподобства, - що ж, ти, тіпа, падло, змушував мене тиждень ковтати без кумпанії!?
Німець йому на це каже, що він в еСеРеСеРі вже не вперше і минулого разу події відбувалися наступним чином:
- Так само, зустрів мене на вокзалі ваш попередник і ми з ним випили коньячку, а після поїхали на кафедру. Перше, що зробив завідувач кафедри після того як ми познайомилися, відчинив сейфа, дістав пляшку коньяку, жменю цукерок і ми випили.
- Потім ми разом із завідувачем пішли до заступника декана. Перше, що зробив заступник декана після того як ми познайомилися, відчинив сейфа, дістав пляшку коньяку, плитку шоколаду і ми випили.
- Потім ми разом із завідувачем кафедри та заступником декана пішли до самого декана. Перше, що зробив декан після того як ми познайомилися, відчинив сейфа, дістав пляшку коньяку, коробку цукерок і ми випили.
- Врешті-решт ми разом із завідувачем кафедри, заступником декана та деканом пішли до проректора. Перше, що зробив проректор після того як ми познайомилися, відчинив сейфа, дістав пляшку коньяку, коробку цукерок та лимона і ми випили…
© barbudas [14.06.2010] | Переглядів: 1602

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.0/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати