пароль
пам’ятати
[uk] ru

Вимагання у міліції: лохотрон чи реальність?


Вимагання у міліції: лохотрон чи реальність?
Що ми знаємо про українську міліцію? Про вимагання грошей?
 
Цю статтю змусив написати мене сьогоднішній телефонний дзвінок. Я клікнув зелену кнопку мобільного і прийняв виклик. Телефонував «районний відділок міліції», який «впевнено-наїзджаючим» тоном повідомив, що затримали мого друга і йому потрібна допомога. Як виявилося - 600 грн.
Щоб сказати, що дзвінок незвичний – не можу, адже була практика, коли мого брата затримали за бійку, а «шили» групове зґвалтування річної давності...  Знайомства  і 400 гривень «порвали» всі протоколи.
Переконаний що аналогічні історії знає кожен українець з розповідей близьких чи знайомих, дехто з власного.
І не диво, адже сам Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що буде жорстко карати своїх підлеглих за хабарництво і призначення на посади за гроші. Про це він сказав у п’ятницю, 23 квітня, виступаючи на колегії Міністерства внутрішніх справ України. Жах ситуації полягає в тому, що у міліцейській середовищі склалася корпоративна думка, що хабарництво нормально - сказав Могильов.  Він зазначив, що міліціонери виправдовують себе фразою «Всі беруть, і я беру»
Критикувати правду з вуст Міністра тяжко і чи доцільно? Однак, переконаний що це було сказано лише для піару і реальних кроків Могильов у боротьбі з корумпованими підлеглими робити не збирався. Це було гарним виправданням за «здані чужопартійні душі»: у квітні в Тернопільській області за вимагання хабара був затриманий старший дільничний інспектор одного з райвідділів обласного управління міліції. А наприкінці березня співробітники Генеральної прокуратури України та СБУ затримали заступника начальника Одеського міського управління внутрішніх справ і першого заступника райвідділу міліції Одеси, які вимагали й одержали великий хабар. Підтвердженням цього є повна відсутність подальших після колегії МВС антикорупційних дій.
Здавалось, влада має служити народу: знак питання чи знак оклику навіть не знаю! ...
Знаю точно те, що Людина має служити суспільству, а суспільство - людині. І тому лише тоді, коли ми не будимо вестися на «лохотрони» міліції, коли ми не будемо платити, а оперативно повідомляти про антиморальні  факти прокуратуру та суспільство. Лише тоді ми зможемо знищити міліцейську мафію!
© SerSlin [03.06.2010] | Переглядів: 2690

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати