для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

А все починалось з платних сортирів.


А все починалось з платних сортирів.
Потім пішла платна медицина і освіта.
Оскільки окупаційна адміністрація України на чолі з прісно відомим Ялинковичем взяла твердий курс на РФ, варто знати, що там проробляють навіть середню освіту (старщі класи) зробити ПЛАТНИМИ. Але оскільки в нас модно тепер ставити пам'ятники Сталіну, то варто зауважити, що за часів Сталіна саме так і було, освіта була платна в старших класах шкіл.
Питання тепер лише в ціні:
«Взвешенный подсчет Министерства образования, Министерства экономики по сравнению с областными администрациями показывает, что качественное предоставление образовательных услуг студенту вуза невозможно за сумму менее 10 тыс. грн, а в городах-миллионниках - 12-14 тыс. грн… Все, кто делает это за меньшие средства, или демпингуют, или манипулируют с предоставлением образовательных услуг», - отметил Табачник.

Наскільки я знаю симтуацію, вона виглядає наступним чином:
1. ВНЗ отримає кошти від держави за 50% студентів  і ще 50% студентів ВНЗ має право набирати за бабло.
2. Наприклад у ДУІКТ (м. Київ Державний Університет ІнформаційноКомунікаційних Технологій), принаймні коли я там підпрацьовував ніфіга не доплачуава викладачам за наявність в них груп зі студентів платників. Тобто норма на ставку була завчасно ЗАВИЩЕНА (кількість годин, моїх як сумісника дорівнювавлась 100% ставки по годинам в часи СРСР). Таким чином фактично ДЕРЖАВА  СПЛАЧУВАЛА  ЗА ВСІХ. А бабло від студентів платників банально відмивалось.
Тобто закупались компьютерні класи, по цінам коли 1 системний блок компьютера був вартий 3 звичайним ПК в комплекті з моніторами (причому  якість його була гірша, він ліпився з усякого лайна, котре кишенькова фірма типу вигравша тендер, скупала де не де). Робились різного роду ремонти, по таким самим дивним цінам і все законно через тендери (просто після тендера раптом ціни змінювались) і тому подібне.
4.Правда в декотрих навчальних закладах (наприклад в КБТ (київський Будівельний Технікум, тепер коледж) за такі групи була доплата. Що правда давало можливість якимсь чином маніпулювати зі ставками, наприклад надаючи певним категоріям викладачів більше платних груп, а тим хто не подобається менше платних груп.
5. так само і з лікарями. Платна медицина призводить лише до того що і платна освіта. Платити доводиться і в касу і поза касою.
 
Тому я особисто проти платних освіт та медицин.
© Слово [31.05.2010] | Переглядів: 2788
Мітки: #Табачник 

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.1/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook