для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Частина 2. Хто винен в підпалі уркаїнської Рексканцелярії?


Частина 2. Хто винен в підпалі уркаїнської Рексканцелярії?
Початок: http://durdom.in.ua/uk/main/articles/user_id/6853.phtml
 
10 квітня 2010 року - у катастрофі літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська,
загинули: Президент Польщі - Лех Качинський, Президент Польщі - Ришард Кочаровський, наймовірніший переможець виборів Президента Польщі 2010 року - Єжи Шмайдзінський, Президент Інституту національної пам'яті Польщі - Януш Куртика, а також 96 осіб польської урядової делегації.
 
Серед загиблих в тому числі були:
дружина президента Марія Качинська,
заступник міністра оборони Станіслав Єжи Комаровський,
Голова Генштабу країни Франтішек Гонгора,
Голова оперативного командування польської армії Броніслав Квятковський,
Голова Бюро національної безпеки Олександр Щигло,
Головнокомандувач сухопутних військ Польщі Тадуш Бук,
Головнокомандувач ВМФ Анджей Карвета,
Командувач військами спецпризначення Влодзімеж Потасіньскій,
Командувач ВПС Анджей Бласік.
бригадний генерал Мирон Чодаковскі.
 
Єпископ дивізії Війська Польського генерал Тадеуш Плоски,
Православний єпископ польської армії,
 
глава Національного банку Польщі Славомір Скшипек,
Віце-спікер Сейму Кшиштоф Путра,
Віце-спікер Сенату Христина Бохенек,
Заступник глави МЗС Польщі Анджей Кремер,
Державний секретар у канцелярії президента Павло Вупуч,
Представник канцелярії президента Хандзик Маріуш.
Начальник президентської канцелярії Владислав Стасяк,
Директор ради охорони пам'яті боротьби і мучеництва Анджей Пшевознік,
Представники низки міністерств і громадських організацій.
 
На борті також були:
14 парламентарів,
8 представників традиційних польських церков зокрема:
польові єпископи Війська Польського від Римо-католицької і православної церков, а також євангельський пастор.
15 представників "Родин Катині" й інших громадських об'єднань,
15 супроводжуючих осіб.
У списку також 8 співробітників Секретного урядового бюро,
8 пілотів,
та інші відомі бізнесові і політичні діячі Польщі…
 
2004 рік - Польська преса опублікувала дослідження громадської думки щодо рівня корупції у Польщі. Згідно цих опитувань 95 % поляків заявили, що корупція у Польщі є дуже великою проблемою
 
Такій негативній оцінці пересічних поляків важко було дивуватися, якщо взяти до уваги той факт, що майже кожного тижня польська преса писала про все нові й нові корупційні скандали, котрі охоплювали найрізноманітніші сфери суспільного життя.
 
Ці громадські настрої взяла на озброєння найбільша опозиційна партія Польщі "Право і справедливість" -  співзасновником якої був Лех Качинський, котра і подала на розгляд Сейму зміни та доповнення до закону про економічну діяльність публічних осіб, які згодом значною мірою посилили польські антикорупційні заходи.
 
2005-го року Агентство внутрішньої безпеки (АВБ) Польщі за дорученням уряду підготувало спеціальний рапорт "Корупція в Польщі – спроба аналізу явища".
 
Проаналізувавши ситуацію, автори документа дійшли висновку, що корупція в Польщі на той час реально загрожувала функціонуванню багатьох галузей економічного та політичного життя країни. А серед 10 країн, які ввійшли до ЄС, якраз Польща і була найбільш корумпованою державою.
 
23 грудня 2005 року – Президентом Польщі було обрано Леха Качинського.
23 січня   2005 року -  Президентом України було обрано Віктора Ющенка.
 
При Леху Качинському було змінено окремі положення карного та кримінально-процесуального кодексу. Значно розширено діапазон діяльності участі польських спецслужб по протидії корупції, що в кінцевому рахунку дозволило за порівняно короткий час усунути, відкликати або ж відмовити великій кількості претендентів на високі посади – як в масштабах держави, так і на місцевому рівні.
 
При Віктору Ющенку нічого подібного в Україні не відбулося. Навпаки корупція розквітла як дикі квіточки в джунглях, а дозрівши з допомогою певних «Мумурандумів» рознеслася по усім українським теренам, установам, судам, міністерствам, правоохоронним органам і т. п.
 
Економіки Польщі і України дуже схожі, олігархи такі як пан Кульчик, пан Гудзоватий, та пан Краузе майже нічим не відрізняються від наших українських – Ахметова, Фірташа, Коломойського, і якщо Лех своїх поставив в певні цивілізовані рамки, то наш Віктор створив своїм самі найсприятливіші умови  подальшого накопичення  статків та виведення їх в офшори.
 
Що Польща, що і Україна – в значній мірі залежать від Російських енергоносіїв. На цей наркотик Росія гарненько підсадила як польських високо посадовців так і українських. Мільярдні статки отримані за преференції та зловживання газом з природної каналізаційної труби, ще довгий час будуть шокувати як поляків так і українців.
 
Російська економіка повністю залежна від експорту енергоносіїв: нафти і газу. В усьому світі попит на газ падає, а на російський попит падає випереджаючими темпами. Виною тому є нові технології його видобутку: зріджений газ з Катару, та видобуток сланцевого газу.
 
Російська газова труба в Європу проходить по територіям України і Польщі. Вже сьогодні Росія по поставкам природного газу у Європу - відчуває шалену конкуренцію з боку Норвегії, Катару, США. «Газпром» наразі знижує ціни на газ, бо інакше його просто не купували б в Європі.
 
Америка вже зараз видобуває сланцевого газу біля 100 млрд. кубів на рік. Це – приблизно стільки ж скільки Газпром продає Європі. Минулого року США добула газу більше ніж Росія і майже відмовилася від імпорту.
 
Але паралельно з технологією видобутку газу зі сланців, Америка вкладалася ще й у термінали для скраплення газу в тому числі й у Катарі. Коли стало зрозуміло що Америка цей газ не купуватиме – він пішов у Європу. І це ще Європа не почала видобувати газ зі сланців на своїх теренах…
 
Першу свердловину по видобутку сланцевого газу мали бурити і у Польщі, але… загибель президента Качинського і усієї керівної верхівки нашого західного сусіда відклали цей намір на невизначений термін…
 
Польща завжди була одним з найбільших імпортерів, і транзитерів російських енергоносіїв, і якби ж не смерть польського президента Леха Качинського, то вже найближчими роками Польща покривала би 40% потреби російського газу Європі, за рахунок видобування власного «сланцевого газу»…
 
Для України - 230$ Януковича за російський газ, це ніяка його не перемога – це повна поразка нашої держави ще й тому, що в додаток до найвищої ціни в Європі Україна назавжди може втратити частину своєї території – Крим.
 
Нам усім слід дуже чітко усвідомити, що Росія незацікавлена віддавати свій газ Україні по ціні 50$. Саме по такій вартості Росія транспортує свій газ в Китай. Віддаючи нам по такій ціні голубе паливо, російська хімія, металургія стає неконкурентноздатною на світових ринках і в першу чергу в порівнянні з хімією – Фірташа, та металургійною продукцією – Ахметова.
 
В основі новітніх українсько-російських домовленостей щодо природного газу лежать не політичні, а економічні інтереси Російської Федерації. Визнання найвищої Європейської газової ціни Януковичем для України, та перекладання  вартості енергоносіїв на плечі не олігархів – а громадян країни, дуже швидко призведе до  погіршення їх життя – вже сьогодні.
 
В Інтернеті виставлено документальний фільм  під назвою «Солідарні 2010», який увечері 26 квітня — з половини дев'ятої до десятої вечора — був показаний по найбільшому державному телеканалу Польщі TVP1.
 
Рядові поляки не сумніваються, що Качиньського убив Путін. Подивитися фільм, розбитий на 9 частин, можна http://www.youtube.com/watch?v=H2wLORZsU0k , багато речей будуть зрозумілі навіть тим, хто не знає польської.
 
Автори фільму не вимовляють ні слова. Вони просто зібрали вислови простих, рядових поляків, які прийшли попрощатися з Лехом і Марією Качиньськими до президентського палацу у Варшаві. Додивитися фільм до кінця непросто: настільки глибока скорбота польського народу по жертвам знов влаштованою росіянами Другої катинськой різанини.
 
Люди плачуть, звертаються з молитвами до Бога і проклинають вбивць свого президента — російських терористів у Москві і їх поплічників у Варшаві. Трагедія під Смоленськом знов збудила у поляків їх національну самосвідомість.
 
Поляки проклинають самих себе за те, що мовчали, коли вороги обпльовували їх Президента, коли сміялися над патріотизмом, над національними цінностями. Вони не розуміли, що єдиним народним заступником, дійсним патріотом був президент Качиньський.
 
Тепер нація прокинулася і більше не дасть себе обдурювати, розповідають у фільмі рядові поляки. І лише трагічна загибель президента повернула їм відчуття національної гідності.
 
Прості поляки розповідають про ворогів Польщі, яким на руку вбивство Качиньського, — росіян. Вороги у польського народу відвіку діляться на зовнішніх і внутрішніх. Громадяни Польщі нагадують, що, знаючи тисячолітню історію польсько-російських взаємин, безглуздо думати, що Росія не приклала руку до цієї катастрофи.
 
У КДБ величезний досвід в організації таких нещасних випадків. Розслідування узяли в свої руки російські вбивці Качиньського з банди ФСБ, які приховують всі докази, займаються фальсифікацією вмісту свідчень чорних скриньок, підкуповують і  залякують польських слідчих, розповідають у фільмі поляки на вулицях Варшави.
 
Вони нагадали, що Качиньський був лютим ворогом Путіна. Щоб його прибрати, Путін зі злоби, ненависті і помсти був готовий на все. Проте поодинці з Качиньським не впоралося б навіть КДБ. Зовнішнім ворогам допомагала п'ята колона в Польщі. А саме прем'єр Туск, його партія, пов'язані з ним клани олігархів і ліберально-демократичні ЗМІ.
 
Вони прагнули знищити саме поняття польського патріотизму, втіленням якого був Президент Качиньський, і таким чином, перетворити поляків з гордої і волелюбної нації в слухняне бидло, яким легко маніпулювати. Уряд «Цивільної платформи» і особисто Туск змусили Качиньського летіти в незручний час, підсунули старий літак, влаштували ще Бог знає які підступи, щоб вислужитися перед кремлядями.
 
Тепер Туск теж замішаний в цьому вбивстві, на нього є компромат на Луб'янці. і Москва зможе перетворити його на слухняну маріонетку. Рядові поляки вважають, що Туск навмисно загнав в один літак стільки польських патріотів, щоб покінчити разом зі всіма неугодними йому керівникам.
 
Наприклад, глава польського нацбанку Славомір Скшипек поплатився за те, що заважав виділенню туськівській партії «Цивільна платформа» державних кредитів.
 
Прості поляки обурені: як  польські  ліберально-демократичні  ЗМІ могли так безсовісно шельмувати президента Качиньського? Постійно сміялися над ним, знущалися, ображали. Називали «качорем» (селезень по-польськи). Адже він був освічений юрист, професор, католик, патріот.
 
Ліберально-демократичні ЗМІ штучно створили образ Качиньського як президента немолодого, неосвіченого селюка. І тим самим в особі Качиньського вони висміювали святе відчуття польського патріотизму. Тепер ці продажні журналісти лицемірно ллють сльози і бажають долучитися до національної скорботи.
 
Польські військові пілоти не вірять в об'єктивність попереднього рапорту Міждержавної авіаційної комісії Російської Федерації про причини Смоленської авіакатастрофи, який визначає головними винуватцями трагедії екіпаж літака.
 
Про це заявили пілоти спеціального військового полку № 36, що обслуговує уряд.
Пілоти звернули увагу, що представлений рапорт покладає провину за катастрофу на екіпаж літака.
"Згідно з рапортом, ми психи, які літають, не дотримуючись жодних правил безпеки", - сказав один з пілотів спецполку виданню Gazeta Wyborcza.
 
Пілоти запевнили, що командир екіпажу Аркадіуш Протасюк не був авантюрної особистістю."Арек був найспокійнішою людиною в світі і виваженим. Він ніколи не робив нічого проти процедур", - відзначають його колеги.
 
Пілоти підкреслили, що попередній рапорт росіян не відповідає на ключове питання, чому президентський літак опинився нижче «точки прийняття рішення» про посадку, яка для Смоленського аеродрому становить 120 метрів.
 
Згідно з рапортом, літак підходив до посадки на автопілоті, який був вимкнений за 4-5 секунд до першого зіткнення з деревом. Польські експерти відзначають, що виключений автопілот свідчить про впевненість екіпажу в перебуванні на висоті понад 100 метрів.
 
Польська прокуратура планувала оприлюднити записи «чорних ящиків», але російська прокуратура досі не представила полякам оригіналів записів. До складу російської комісії, що розслідує причини авіакатастрофи, входять представники Польщі, які, однак, не мають доступу до усіх матеріалів.
 
Найбільша опозиційна партія Польщі "Право і справедливість", співзасновником якої був Лех Качинський, критикує владу за те, що росіяни, а не поляки розслідують причини авіакатастрофи, і скаржиться що Москва брутально не допускає поляків до розслідування авіакатастрофи.
 
В інтернеті з'явився відеоролик із кадрами того, як нібито насправді сталася авіакатастрофа. Ролик, який вже назвали фальшивкою, демонструє дещо інший хід подій, що повідомляється в ЗМІ.
 
Зокрема, на відео, http://sprotiv.org/2010/04/23/rasstrel-pod-smolenskom-rossijskimi-specsluzhbami-pravitelstvennoj-delegacii-polshi-video/ також у коментарях до нього, повідомляється, що після аварії в уламках літака все-таки залишалися ті люди, що вижили. Однак їх розстріляли майже відразу після катастрофи ...
 
На ролику, до речі, вельми поганої якості, чути шуми, а зверху накладено субтитри, які нібито їх розшифровують: «Убейте всех!», «Дайте пистолет» і тому подібне.
 
За даними ЗМІ, неназвані джерела з Росії вже заявили про те, що відео - не більше ніж провокація, а його творці намагаються лише очорнити країну в очах світового співтовариства.
 
Називаються також можливі виробники ролика. Джерело повідомляло, що ними можуть бути угрупування з Грузії та України.
 
Незабаром в Польщі повинні відбутися вибори президента. На сьогодні вже зареєстровано 10 кандидатів включно з раніше засудженим віце-премьером Польщі Анджеєм Леппером.
 
Велика кількість польських кандидатів на пост голови Польщі - особисто мене підштовхує до думки що вибори польського президента повинні відбутися по аналогічно - «українсько - противсіхівському» сценарію.
 
Бажав би дружнім полякам  добре вивчити та відпрацювати помилки українських політиків у виборчих президентських перегонах 2010 року і знайти належний варіант протидії Хамам від влади.
 
                                                       (Продовження і закінчення в наступній частині)
© В. Простолюдина [25.05.2010] | Переглядів: 2776

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/28

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook