для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Концерт...


Концерт...
На сцену заповненої публікою концертної зали «Україна» вийшов Бруно Пельтье і звернувся до зали з привітанням українською мовою. Першою піснею канадця була «Цвіте терен». На передодні під час приїзду до Київу російського президента, влада Януковича заборонила розповсюдження жовто-блакитних стрічок. (Доводиться нагадати багатьом «українцям», що синій і жовтий кольори – це кольори державного прапору). Отже виходить канадський співак більше поважає Україну ніж її влада. Та це і не дивно, бо Янукович ніколи і не приховував своє відношення до української держави, культури, історії. Але як сталося, що саме йому дісталась посада президента, як сталося, що українська нація пасивно спостерігала за руйнацією демократичного виборчого процесу в Україні під час президентських виборів, як сталося, що політичні лідери, які клялися в своєму патріотизмі, допомогли перемозі антиукраїнського криміналітету?
Я не претендую в короткому тексті проаналізувати всі причини, але одну з них висвітлив саме концерт Бруно Пельтье. Як часто ми спостерігаємо іронічну реакцію наших високолобих інтелектуалів на твердження про давню історію України, скільки сарказму викликає у меньшовартісних ублюдків посилання на древність української мови, на твердження вчених про те, що велика частина українського генетичного матеріалу присутня в усіх країнах центральної Європи, про те, що саме в українських курганах знаходять бібліотеки древніх шумерських текстів. У Л. Силенка є розшифровка назви румунської столиці Бухаресту, яка означає «буку решта», тобто це границя розповсюдження дерева бук, тобто це – українська назва. Ми вперто соромимось того, що Румунія – це колишні українські землі, що саме наша українська культура була там панівною в давні часи. Це не означає звісно, що треба долучити Румунію до України, але хоч трошки поважати своє минуле все ж таки треба. І як раз Бруно Пельтьє вчить нас цій повазі. В його знаменитому мюзиклі «Дракула – між любов’ю і смертю» ключові діалоги графа Влада (Дракули) із своєю коханою ведуться українською мовою, а українська народна пісня «Цвіте терен» не тільки була заголовною піснею концерту Бруно Пельтьє, а і стала сквозною темою мюзиклу «Дракула – між любов’ю і смертю».
Очевидно, що Бруно Пельтьє знав не тільки те, що граф Влад співав українською мовою старовинну пісню «Цвіте терен», але і те, що саме українці в Україні про це не знають, що їхня самоповага мінімальна. Тому і залишилась купа квітів на сцені і рускоязичниє почітатєлі іноземної зірки прийшли їх забирати назад, причому чесно шукали саме свій букет, так, ніби то читали твори М. Зощенка («палож пірожену в зад»).
Щоб подивитись концерт Бруно Пельтьє я приїхала з Донецька в Київ, а від так і побувала на Майдані Незалежності, де як і завжди під час приїзду до Київа придбала декілька дисків українських виконавців. Але тепер це було мені зробити набагато складніше, бо антиукраїнський режим борючись з усім українським, почав вичавлювати продавціців української музики з Майдану. Я все ж таки знайшла продавців. Тиск зараз тільки набирає обертів і придбати українську музику поки що можна. Розговорилась я з продавцем, гадаю, прихильником Ющенка-Тягнибока )). «Невідомо, чи прокинемось завтра в Україні, чи в Росії», - глибокодумно із скорботою в очах сказав він. В його вигляді виразно проглядало бажання  розвивати цю тему. Але тут я зауважила: «А деякі політики стверджували, що Янукович і Тимошенко – це однакове зло». Після цього зауваження бажання до розмови у продавця пропало, що підтвердило його прихильність до політиків-мазохистів.
Поки ми не вилікуємось від цього мазохізму, поки не почнемо поважати самі себе і розуміти, хто може бути лідером української нації, а хто на це не здатен, ми будемо мати кургани дорогих квітів, які не потрібні західним зіркам, бо всі західні зірки, західні політики, західні народи є справжніми націоналістами і не поважають тих людей, які не поважають самі себе.
© Fata@morgana [23.05.2010] | Переглядів: 3432

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.6/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook