для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Відкритий лист Олесю Донію.


Відкритий лист Олесю Донію.
                                                              Відкритий лист Олесю Донію.
                                 (Ре   акція на відкритий лист Олеся Донія нардепам з фракції НУНС)
 
Шановний пане Олесю!
Ви пропонуєте фракції НУНС ухвалити три, як Ви пишете, принципових рішення.
 
1. Виключення з фракції відступників.
 
Ваш аргумент: якщо відступники залишатимуться в складі фракції, виборці будуть дезорієнтовані, бо їхнє консолідоване голосування з «регіоналами» ляже плямою на репутацію НУНС.
 
Отже, перше з пропонованих Вами «принципових» рішень полягає у тому, щоб спробувати відмити заплямований мундир фракції. Інших, корисних для країни, наслідків такого рішення, я не простежую.
 
Проте, побоююсь, що і це Вам не вдасться. Ви так м’яко пишете: «Представники 9-ти партій, що утворили нашу фракцію, не завжди знаходили спільну мову по деяких законопроектах, через що ззовні діяльність фракції здавалася надміру розхристаною. У той же час внутрішня демократія не заважала єднанню навколо базових цінностей, як то: зміцнення української державності, євроатлантичний вибір, підтримка демократичних цінностей».  
 
Але це Ваш погляд зсередини. Ззовні ж, в очах пересічного громадянина фракція НУНС виглядала як асоціація склочних «дітей лейтенанта Шмідта» з непомірними амбіціями. Яка влаштовувала нескінченні чвари і руйнувала коаліцію.
 
2. Переобрання голови фракції.
 
«Ми маємо подякувати Миколі Мартиненкові, як своєму колезі, за період керування фракцією та попрохати його добровільно подати у відставку. […] Думаю, що оптимальною кандидатурою на наступний період є В’ячеслав Кириленко.»
 
Гадаю, що Микола Мартиненко поцінує Вашу політкоректність, але це ваші внутрішньофракційні розборки, які вже мало вплинуть на хід подій. Даруйте, але для нас, громадян, не надто важливо, хто очолить фракцію. Бо і Ви, і В’ячеслав Кириленко, і інші  члени вашої асоціації своїм «противсіхством» здали країну Януковичу. Тепер можна, як Ви кажете, «жорстко опонувати владі», але вже запізно пити «Боржомі».
 
3. Особисте голосування
 
«Якщо ми заявляємо, що ратифікація «харківських угод» відбулася в неконституційний спосіб через те, що наші опоненти голосували чужими картками, то маємо своєю поведінкою надавати приклад шанобливого ставлення до Основного Закону нашої держави».
 
Що це, наївність чи …? «Пионер – всем ребятам пример!», «Делай с нами, делай как мы, делай лучше нас!». Досить вам проголосувати особисто, і присоромлені інтелігенні регіонали підуть слідом за вами.
 
Треба було робити це значно раніше. І не струшувати повітря гучними заявами, а домагатися цього усіма доступними засобами. А їх, цих засобів, у вас, нардепів, значно більше ніж у нас, пересічних громадян.
 
Отже, Ваш відкритий лист, пане Олесю, з точки зору впливу на розвиток подій – холостий постріл, до того ж, дещо запізнілий. Марна спроба врятувати реноме збанкрутілої фракції. Реанімувати цього небіжчика не вийде, та в тому нема й потреби. Збанкрутілому НУНС’у, як і його хоружівському куратору, місце на політичному звалищі.
                                          
                                                                                                     ***
 
Аби не виглядати неконструктивним критиканом, наважуся запропонувати Вам зробити два кроки.
 
1. Щиро й публічно визнати, що Ви і Ваші колеги «противсіхи» посприяли перемозі Януковича.
 
Як палко Ви заперечували так званий імперативний мандат! Тут і закріпачення депутатів, і перетворення їх на кнопкодавів, і рабська залежність від партійних вождів. До речі, голова КС Стрижак майже дослівно використав ці аргументи, захищаючи рішення по коаліції «тушок».
 
Ви посилалися на висновки Венеціанської комісії, яка не схвалила імперетивний мандат. Але і Ви, і Венеціанська комісія, певно, забули, що ми живемо не в цивілізованій Європі, а в криміналізованій УРКАїні.
 
Що ж, Ви не допустили «закріпачення» нардепів, зате віддали країну на поталу донецькому клану. Розкріпачений депутат Доній вже відчув на собі принади демократії по Януковичу. Невдовзі це відчує вся країна.
 
А якби був імперативний мандат, не було б коаліції «тушок», не було б уряду Азарова, не було б побоїща 27 квітня і ратифікації ганебної угоди.
 
Закликаючи голосувати проти всіх, Ви остерігалися диктатури Тимошенко. В результаті, ми отримали демократію Януковича. Ну і як Вам така «демократія»?
 
Невже Ви цього не розуміли? Який же Ви тоді політик, що не дивиться бодай на один крок вперед?
 
2. Домагатися притягнення до кримінальної відповідальності бандитів з депутатськими значками.
 
Знаю, що сподіватися на вітчизняну Феміду не доводиться, оскільки вона вже стала ланкою владної вертикалі. Отже, слід звернутися до міжнародних структур. Гадаю, що звернення групи народних депутатів, скажімо, до ПАРЄ, Міжнародного суду з прав людини тощо, викликало б неабиякий міжнародний резонанс. А це певним чином слугувало б стримуючим фактором для владної «бригади».
 
І наостанок. Я щиро обурений поведінкою диукунів з депутатськими значками і бажаю Вам якнайшвидшого одужання. Виходячи з цього, можливо не варто було робити Вам різкі зауваження. Але Ви написали відкритого листа, тож надали право його коментувати. А оскільки Ви політик, а не шляхетна панночка, то маєте сприймати це належним чином.
 
З найкращими побажаннями
 

 

 

Дмитро Ремиженко [12.05.2010] | Переглядів: 3349
Мітки: #Доний 

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.8/58

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook