для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Янукович за Бандеру


Янукович за Бандеру
П’єса на одну дію.
Віктор Янукович на полі для гри в гольф у Межигір’ї вчить Дмітрія Медведєва прийомам цієї гри.
 
ЯНУКОВИЧ. Держите биту вот так, а потом замахиваетесь ( замахується) и к-а-а-а-к...
МЕДВЕДЄВ. (прудко відскакує вбік) Нет, нет. Мне больше баскетбол по душе... Давайте лучше о газе...
 
ЯНУКОВИЧ. В баскетбол у вас лучше получается. Даже цена на газ баскетбольная . Прыг, скок - все прыгает и прыгает. (виймає з кишені цукерку і пропонує Медведєву) Угощайтесь. Канхвета очєнь класна, « Тузiк» вкусний?
 
МЕДВЕДЄВ. Тузик грелку где-то рвет. А это «Барбариска».
 
ЯНУКОВИЧ. Я образно - цитирую Леся Подеревянского. Может слышали?
 
МЕДВЕДЄВ. Конечно, слышал. Стихи у него замечательные!
 
ЯНУКОВИЧ. Намек понял. ( телефонує) Ганю, підготуй там по-бистрому указ про присвоєння Героя України великому українському поету... ні, не Чехову, а Подерев ’ янському! Ну... за героїзм, виявлений при захисті ізисканої словесності.
 
МЕДВЕДЄВ. Странно. А я ни на что не намекал.
 
ЯНУКОВИЧ. (телефонує) Ганю, скасуй указ по Подерев ’ янському. Він не поет, а драматург і не такий великий, як я думав. (до Медведєва) У Меня тут в Межигорье и баскетбол, и футбол, и сауна попариться, и караоке попеть, и угодья кабанчиков пострелять - все для души. И никаких бандеровцев вокруг. Все люди из русского мира. Чувствуйте себя как дома. Если надо, то мы и Кремль здесь соорудим.
 
МЕДВЕДЄВ. (підозріло) Вы не в «Росукрэнерго», случайно, работаете? Может, у вас еще и космодром есть ?
 
ЯНУКОВИЧ. Космодром - это к Черновецкому. У меня излишеств нету. Грех это - в роскоши существовать. (хреститься) Патриарх Кирилл учит, что в аскезе жить нужно. Живу скромно, шоб бога не гневить... Но вы зря гольф не любите. Это игра для нас, аристократов. У вас абрис есть?
 
МЕДВЕДЄВ. Абрамович есть. Ходорковский есть. Даже Березовский был. Абриса - нету.
 
ЯНУКОВИЧ. А у меня абрис головы есть. И поворот . В ы только посмотрите (крутить головою) . Так поверну - граф. А так - князь. А вот так, вы не поверите - президент!
 
МЕДВЕДЄВ. Президент? Не может б ы ть!!! Ну, настоящий аристократ.
 
ЯНУКОВИЧ. Мне профессор Лариса Скорик рассказала. У меня кровь голубая. Не то, чт о Ющенко, пасечник задрыпанный . Про Тимошенко я вообще молчу. П ростолюдинка. Ни абриса, ни ума нету. Цену на газ не могла выторговать!
 
МЕДВЕД ЄВ. (твердо) Вы Бандеру героизируете, а тут - торг не уместен.
 
ЯНУКОВИЧ. Намек понял. (телефону є) Ганю, ти там по-бистрому указ про позбавлення Бандери звання Героя підготуй. (до Медведєва) За что?
Медведєв знизує плечима.
 
ЯНУКОВИЧ. За появу в криївці у нетверезому стані.
 
До них підходить народний депутат Вадим Колісниченко.
 
КОЛІСНИЧЕНКО. Господ а президенты , я вам подарочек принес от Олеся Бузины.
 
МЕДВЕДЄВ. Кем вам этот Бузина будет?
 
КОЛІСНИЧЕНКО. Он нам всем великий украинский поэт. Написал роман. «Кровавый обед» называется. О том, как Бандера ест польского и еврейского младенцев.
 
Наче з-під землі виникає Степан Бандера. У нього на лацкані висить зірка Героя України. Підходить до Януковича, Медведєва і Колісниченка.
 
БАНДЕРА. Що це за книженцію ви читаєте? (бере книжку) Тю, писаки дурнуваті! Написали б про подвиги і звитяжну боротьбу. А вони про чревоугодіє. Ті немовлятка недосмажені були. М ’ ясо між зубів застрявало. Я їх навіть до кінця не доїв. Собакам викинув. Нема про що і згадати. А от потім ми москаляток тримісячних їли. Ото вже смакота була - пальчики відкусиш.
 
КОЛІСНИЧЕНКО. Черт! Говорил я ему , чтоб побольше младенцев. А он : «Н икто не поверит » . Халтурщик лысый. Пойду заставлю переписать.
Кол існиченко розгнівано іде.
 
МЕДВЕДЄВ. (простягує руку Бандері) Дима. Медведев. Президент России.
 
БАНДЕРА. Стефко. Бандера. Провідник ОУН.
 
МЕДВЕДЄВ. Ой, что-то у меня живот прихватило.
 
Медведєв біжить вдалечінь аж п’яти мерехтять. .
 
ЯНУКОВИЧ. Ти їм про газ. А вони тобі про Бандеру. Нате вам Бандеру - а вони тікають з переляку. Тьху ти! Хуже за Ющенка. Ви звідки взялися, Степане Андрійовичу?
 
БАНДЕРА. У мене тут криївка. Почув, що ви мене кличете та й виліз. Ми ж з вами патріоти України?
 
ЯНУКОВИЧ. Ви таке питаєте, що їй богу... Та я за Україну Ахметова в шахті втоплю.
 
БАНДЕРА. Тоді ми, патріоти, так зробимо. Я зірку Героя віддаю (знімає зірку і протягує Януковичу) віддайте це москалям, хай подавляться і нам дешевий газ пустять. А ви Межигір’я продаєте з аукціону. І на ці гроші Україна не тільки Росію випередить, а й США з Китаєм.
 
ЯНУКОВИЧ Межигір’я? (телефонує) Ганю, ти там по-бистрому підготуй указ про скасування мого указу про скасування указу про героїзацію Бандери. Ну щоб він знову Героєм України став. (бере зірку і вішає її на лацкан Бандери). Дулю їм, а не Межигір’я! Ні клаптя рідної землі не віддам!!
 
Бандера і Янукович дуетом співають Гімн України.
 
Завіса.
© lukanov [03.05.2010] | Переглядів: 4548

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.9/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook