для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

На майдані під ВР


На майдані під ВР
Ділянку між Верховною Радою, Маріїнським парком та Маріїнським палацом прибічники політичних сил поділили навпіл.
 
Мітинг опозиції походив перед фасадом Маріїнського палацу. Людей приблизно – 2-3 тисячі осіб. Дуже багато прапорів - переважно БЮТ, РУХ, партії «Реформи і Порядок» (той самий БЮТ), «Європейський вибір», «Молодіжний націоналістичний конгрес», тощо. Окремо, вздовж Грушевського встала колона активістів ВО «Свобода». Щоправда їхні прапори бачив і на мітингу. Їхні ж активісти роздавали листівки.
 
Мітинг проходив спокійно. Вік учасників – від підлітків до пенсіонерів. На трибуні всі виступи про одне й те саме. Не можна купувати знижки на газ коштом перебування на українських теренах іноземної армії. Окремий наголос, знижка по ціни на газ – знижка для олігархів, а не для простих людей. Чув виступи Луценка, Кармазіна, Ляшка, Немирі, Тимошенко.
 
Все на п’ять – не причепишся.
 
Єдине, що можна закинути опозиції, знову те саме. БЮТу негайно треба фільтрувати кадри. Окремі активісти, які згорнувши прапори відходили покурити та попити пивка до кіосків та «Арсенальної» виглядали просто бридко.
 
Зверніть увагу.
 
Третім учасником мітингу були менти. За кількістю мені навіть важко визначити кого було більше. Але на око – перше місце за опозицією, друге заметами, третє за регіоналами. Акція від ментів походила дещо цікавіше. Поодинокі менти стояли навколо мітингвальників. Ланки працівників МВС витяглися вздовж доріжок к парку. Такі самі ланки оточили з усіх боків намети ПР. Хотів підійти до «регіоналів» поцікавитися що вони говорять – але менти не пустили. Казали не можна.  Вздовж Грушевського з боку Верховної Ради ланки ментів і активістів ПР перемішался. Виглядало прикольно. Плечисті похмурі менти, а між ними дівчата і хлопчики 15-17 років з прапорами Партії Регіонів і України. На Грушевського з боку Європейської прощі, кордони ментів зміняли одне один. Налічив п’ять перепон до перших же «регіоналів»-активістів. Але головна тусівка працівників МВС містилася не перед Маріїнським палацом, а за ним – між Грушевського і кафе «Ракушка». Тут сумно й похмуро тусувалися пару сотень працівників МВС у брониках, шоломах та з кийками. Певно – на випадок що мітингувальники-опозиціонери, таки спробують спитати у мтингувальників-ПРівців, а що вони там власне роблять? Хлопцям-ментам було явно сумно. Мені їх проти волі стало шкода.
 
Ще одна сторона ВО «Свобода». Молодці. Вправно оточили «регіоналів» з боку Грушевського, на протилежному боці шляху. Виглядало вражаюче. Після мітингу авторові цих рядків довелося послухати Олега Тягнибока який рік промову серед своїх прибічників. Лідер «Свободи» дещо розчарував. Вся промова про те що БЮТ – союзник ситуативний, що головне – добитися позачергових виборів у Верховну Раду, хай навіть в союзі з БЮТом. Хотілося сказати на це щось різке, але промовці на мітингу закликали забути про розбіжності у цей відповідальний для країни час.
 
Мусив погодитися – час відповідальний. Довелося забути про розбіжності. Чого й «Свободі» бажаю.
 
Нарешті третій учасник мітингу – Партія Регіонів. Мушу визнати. Останні два місяці виснажили ПР ущент. Проте почуття гігантоманії переслідує «донецьких» ще й досі. Оточивши весь майданчик біля входу до Верховної Ради по периметру високими наметами і прапорами «регіонали» не змогли приховати що всередині у них – пусто. Ще більше в очі кидався вік активістів – 15-17 років. До речі на своїх опонентів з БЮТ, які час від часу відходили покурити й попити водички, «регіонали» дивилися з неприхованою заздрістю. Де ж ти відійдеш, коли навколо як не БЮТівець, то Свободівець? Хлопці з БЮТу, як я вже писав з радістю побалакали б з дівчатами-регіоналками на політичні теми, та от біда – на заваді їхній зустрічі стояли міцні хлопці з МВС. Де б ваш покірний слуга не спробував підійти до регіоналів упритул, скризь виникав постовий міліціонер зі словами: «Вибачте. Туди не можна».
 
Проти волі виникли питання до регіоналів.
- після виборів їхня ідеологія стала настільки секретною що з ними вже і побалакати не можна?
- а лави ПР вже проріділи настільки що крім дівчат-хлопчиків-підлітків (явно київських студентів що відпрацьовували 100-150 грн) їм виставити вже нема кого?
- а регіонали завжди такі сміливі тільки під охороною міліції, чи бувають винятки?
 
А взагалі склалося враження що сьогоднішні вигляд регіоналів певною мірою символізував нинішнє становище ПР. На крайці – намети з нанятими студентами. Зовні – кордони МВС. А в середині – порожнеча.
 
Хоча покиньмо ілюзії. З’їзд автобусів з харківськими-донецькими-луганськими-кримськими номерами швидше за все відбудеться ближче до вівторка.
 
Загальний висновок такий. Каторка «Федорович» явно позитивно впливає на стан суспільства. 2-3 тисячі мітингувальників після 2 місяців перебування Януковича при владі не такий вже й поганий результат. Акції «Україна без Кучми» починалися і з гіршого. Хоча для 5-мільйонного міста це звичайно мало. Але все йде як треба пацієнт «Громадське Суспільство» потрохи одужує. Наступна складова касторки Федорович, під назвою «Бродська податкова реформа СПД» обіцяє значне поліпшення стану хворого. Зрештою – це перша значна акція опозиції після програшу на виборах.
 
З першим кроком, опозиція!
 
Дракон - Дмитро Калинчук
 


 

 

 

 

 
Фото - Morze, ФУП
© Дракон [24.04.2010] | Переглядів: 10687

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.4/88

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook