для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Продовження теми Іванівни.


Продовження теми Іванівни.
Хочу доповнити Іванівну, щодо партійного будівництва.
Всі проблеми в державі мають корені в способі отримання незалежності.
Добре відомо, що ідея незалежності в 90-их генерувалась не в суспільних низах, а державним апаратом. Верхи захотіли, а низи погодились. При цьому, мотивація до цього у верхів і низів була різною. В результаті низи (громада) ніяк не контролювала процес створення держави, а верхи не давала такої можливості усіма ресурсами держави, як "апарату насилля". Тому і створення партій відбувалося не з об'єднання громадян-однодумців, а централізовано, або самою владою, або при її підтримці. Виключенням міг би   бути Рух, але партією він став після того, як влада очолила Народний Рух. Тому партії реально не мають підтримки  у суспільстві через членство громадян і їх активну партійну діяльність. Я не маю тут на увазі формальні списки членів партій і підтримку партій на виборах. Це не є партійною роботою. Я дуже сумніваюсь, що в сучасних партіях існує така річ як "членські внески", окрім, хіба, комуністів. А це партіям і не потрібно, тому що створювались вони виключно для отримання дивідендів від приналежності до влади. Тому партії фінансуються олігархами, як спосіб отримання додаткових прибутків з держави.
 
А чи можна щось змінити?
 
Звичайно можна.
 
Перше.
Змінити систему діяльності партії через масовий вступ вільних громадян-однодумців в якусь конкретну партію з подальшою зміною керівництва партії, програми, ідеології тощо. Добитись незалежності партії від зовнішнього фінансування олігархів через залучення членських внесків членів партії і добровільних внесків. Підтримка бізнесових структур допускається лише без зобов'язань перед ними. І основне залучити до партійної роботи всіх членів партії.
 
Друге.
Створити нову суспільну організацію (не партію) вільними громадянами-однодумцями з подальшим перетворенням у партію після організаційного становлення.
 
Як перший, так і другий варіанти здійснимі без особливих проблем в усіх регіонах України. Для цього нам, небайдужим, треба домовитись прямо тут на ДД, що і як робити.
 
Найперше, на мою думку, треба визначити мету нової організації в вигляді Маніфесту з викладенням основних принципів і цілей.
На основі цього розробити програму діяльності.
Домовитись хто і в якому регіоні відповідальний за організаційну діяльність по створенню нової організації.
 
Координацію дій можна проводити тут на ДД.
 
Це так для початку.
3d-alex [21.04.2010] | Переглядів: 1702

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.6/22

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook