для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

БІНГО! ЧУДОВЕ СПІВПАДІННЯ


БІНГО! ЧУДОВЕ СПІВПАДІННЯ
У новому Договорі про стратегічне наступальне озброєння, яке урочисто підписали Обама-Мєдвєдєв, мали врахувати гарантії безпеки для добровільно-без’ядерної України. Міністр закордонних справ РФ Лавров це гарантував напередодні. Збрехав. Жодним словом не прописані навіть декларативні гасла. Напевно, у вдячність США-РФ за такий «український прорив» президент здав увесь збагачений уран. Збагачений – читай збройний. Тепер хіба психи будуть говорити про відновлення ядерного статусу України. Це вікопомне рішення у закритому режимі прийняла РНБО ще 9 квітня цього року. 90 кг у науково-дослідних інститутах України (достатньо для декількох ядерних зарядів). Важливіших питань для нашої Ради з Нацбезпеки у квітні не було. Але ж чудове співпадіння у просторі та часі:  Президенту Януковичу було що подарувати Обамі  вже через два дні у Вашингтоні. Не з порожніми ж руками їхати?!
 
        Після дратівливих грузинських троянд і наколотих американсько-українських  апельсинок киргизькі «тюльпани» у 2005 привели до влади президента Бакієва. П’ять років кланово-сімейна модель Бакієва влаштовувала усіх. Але той недавно замахнувся підняти ціну для Кремля за оренду російської військової  авіабази. Американська ж військова база тим часом усе залишалася в Киргизстані. Курманбек Бакієв ще рік тому пообіцяв Медвєдєву вигнати американців, парламент навіть проголосував денонсацію договору. Але… передумали і підписали новий договір оренди. Аж тут чудове співпадіння. Бунт, стрілянина. Бакієва скинули. Самопроголошений уряд  Рози Отунбаєвої завірив Кремлівських хлопців, що любить їх ще більше, ніж Азаров з Табачником разом взяті. Їм також відповіли: із Росії – з любов’ю. І ще одне чудове співпадіння – центральне командування збройних сил США вже вирішило не використовувати киргизьку базу Манас для афганської операції. Подальшу її долю будуть обдумувати у Вашингтоні. Російська база ж зберігається в оновленій Киргизії і вже є домовленість про другу воєнну базу.  
 
        Єдиний «вмєняємий» поляк прем’єр Дональд Туск розуміє, як важливо налагоджувати стосунки саме з Берліном і Москвою. Якомога швидше перегорнути історичну правду й кривду, перенести усе в книги і меморіали,  будувати  спільне енергетичне майбутнє для Європи.  Успішні приклади є під боком. От патріотичний екс-канцлер Шрьодер налагодив діалог і має гарантовану зарплату від Газпрому. А ті інші з польського керівництва і диверсифікацію газову для Польщі вигадували, і нацбезпеку укріпляли системами ПРО, агітували  НАТО за Україну та Грузію, якийсь дешевий сланцевий газ вирішили добувати, хотіли усе знати про Молотова з Ріббентропом, про Катинь та інші сторінки вічної слов’янської дружби. Одним словом – печерні русофоби. І знову «чудове співпадіння» – туман, катастрофа, друга Катинь… Польщу паралізовано…А тим часом на дно Балтійського моря на півночі Польщі лягли перші труби. Почалося будівництво Північного потоку. Офіційна Варшава була категорично проти  побудови газогону по дну Балтики і в січні цього року, і в лютому, і в березні…
        А 8 квітня після зустрічі з Дональдом Туском прем'єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що "Північний потік" не має антипольської спрямованості. Труба впала на дно Балтики 9 квітня, літак – 10 квітня. Жодних співпадінь.
        Йдуть об’єктивні глобальні процеси, світ розвивається і вишукувати співпадіння – це якась хвороблива маячня. Ну хто ж повірить у конспірологічні  теорії змови?! Хіба якісь «оранжоїдні нацики» та інші «русофоби». Решту дошепочуть на кухнях…нехороші люди.
© Роман Чайка [16.04.2010] | Переглядів: 2541

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.0/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook