пароль
пам’ятати
[uk] ru

В топку воплі, соплі та істерику. Даєш виконання ЗАКОНІВ України.


В топку воплі, соплі та істерику. Даєш виконання ЗАКОНІВ України.
Покидьки, проститутки, зрадники – це тільки найпристойніша частина слів, що виникали в моїй голові на адресу суддів КСУ після оголошення їхнього останнього «голосного» рішення та перших відгуків про нього у ЗМІ. Наші любі обранці, ще навіть не ознайомившись з цим рішенням, почали танцювати навколо нього. Одні посипаючи голову попелом – «коаліція легітимізована тиском та підкупом, суддів на мило», інші махаючи шашками - «коаліція легітимізована, тепер ми покажемо «кузькіну маму».
                     Ну як же ж ці судді посміли казати на чорне біле, як можуть змінювати своє ж рішення на протилежне, все пропало, всіх купили, повний капець – говорила одна частина суспільства. Так вам і треба, ви перші почали, все законно, обставини змінились, рішення політико-правове, президент молився, рішення КСУ ОСТАТОЧНЕ, НЕ ПІДЛЯГАЄ ОСКАРЖЕННЮ, ОБОВ’ЯЗКОВЕ ДО ВИКОНАННЯ, тепер коаліція може зрости до 300 – відповідали інші.
Та у п’ятницю з’явилась ще й третя сторона. Це проснувся наш кіндерсюрприз Яценюк. Юрист, економіст, міжнародник ЗІ СЛІВ голови КСУ виніс рішення, що будь-який депутат може входити уже в створену легітимну коаліцію, яка налічує 226 депутатів. Та ні, суперечать йому, ПОЧИТАЙТЕ РІШЕННЯ, там сказано, що депутати мають право формувати коаліцію.
А дійсно, чому б не прочитати рішення, одне, друге, регламент, конституцію? Сів, прочитав, співставив і офігєл. Ай да КСУ, а йда сукін син. Виявляється, що у цих законодавчих актів не має жодного протиріччя.  У президента, якщо, звичайно порожняк не гонить, є всі підстави призначити нові вибори до ВРУ, тому що у ній більше місяця відсутня коаліція депутатських фракцій. Не вірите? Тоді, панове юристи та філологи, тикніть мене носом де я не правий.
Маємо Конституцію, рішення КСУ від 17.09.08 р., рішення КСУ від 06.04.10 р., закон про Регламент, які є ЧИННИМИ і ОБОВ’ЯЗКОВИМИ ДО ВИКОНАННЯ.
Рішення КСУ від 06.04.2010 р. щодо офіційного тлумачення положень ч. 6 ст. 83 Конституції, ч. 4 ст. 59 Регламенту стосовно можливості окремих народних депутатів України БРАТИ БЕЗПОСЕРЕДНЮ УЧАСТЬ У ФОРМУВАННІ КОАЛІЦІЇ депутатських фракцій. Зрозуміли, про що запитували депутати у КС? Про можливість БРАТИ УЧАСТЬ У ФОРМУВАННІ. І КСУ з чистим сумлінням їм відповів, що «окремі народні депутати України, зокрема ті, які не перебувають у складі депутатських фракцій, що ініціювали створення коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України, мають право БРАТИ УЧАСТЬ У ФОРМУВАННІ КОАЛІЦІЇ депутатських фракцій у Верховній Раді України, тобто входити до більшості народних депутатів України від конституційного складу ВРУ». І все - жодного слова про можливість ВХОДЖЕННЯ ДО СКЛАДУ КОАЛІЦІЇ. А це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці.
Нехай депутати беруть участь у формуванні коаліції. Наприклад, допомагають у розробці коаліційної угоди, адже це є одним з ЕТАПІВ ФОРМУВАННЯ коаліції. Можуть навіть і підпис свій під угодою поставити, що засвідчить їх співавторство та входження до більшості, а також і голосувати у складі більшості, а от у склад коаліції – ЗАСЬ. Бо, як полюбляють сьогодні казати ті, що на коні, рішення КСУ ОСТАТОЧНЕ, НЕ ПІДЛЯГАЄ ОСКАРЖЕННЮ, ОБОВ’ЯЗКОВЕ ДО ВИКОНАННЯ.
Тобто має виконуватись рішення КСУ від від 17.09.08 р, в мотиваційній частині якого сказано: «ДО СКЛАДУ КОАЛІЦІЇ  депутатських  фракцій  МОЖУТЬ  УВІЙТИ  ЛИШЕ  ТІ  НАРОДНІ ДЕПУТАТИ УКРАЇНИ, ЯКІ Є У СКЛАДІ ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ, ЩО СФОРМУВАЛИ КОАЛІЦІЮ. Саме належність народних депутатів України до цих  фракцій  відіграє  визначальну  роль  депутатських  фракцій в утворенні коаліції депутатських фракцій.», а в результативній: «словосполучення «коаліція депутатських фракцій» … слід  розуміти  як сформоване  на встановлених Конституцією та Регламентом ВРУ   засадах   об'єднання   …  кількох  депутатських  фракцій,   кількість народних   депутатів   України  в  яких  становить  більшість  від конституційного складу ВРУ,  які (депутатські фракції)  на  основі  узгодження  політичних позицій погодились на спільну парламентську діяльність.»
А як же ш закон про Регламент? – запитаєте ви. А що закон? Там також на має жодного слова про можливість перебувати у складі коаліції, депутатів, що не входять до складу фракцій, які складають коаліцію. В ст.61 закону сказано, що «Коаліція депутатських фракцій -  це …об'єднання депутатських  фракцій,  народних  депутатів,  до   якого   входить більшість  народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради». Тобто, це об’єднання фракцій, вірніше народних депутатів зі складу цих фракцій, до якого (об’єднання) входить більше 225 депутатів. І жодного слова, про «окремих» депутатів. Більше того, ст.65 закону чітко вказує, що зміни у складі коаліції можливі лише зі входом чи з виходом депутатської фракції.
Так що, панове та панянки ,опозиціонери та опозиціонерки, ви маєте повне право, вірніше ви ЗОБОВ’ЯЗАНІ,  не пускати соплі та бульки на підставі чуток, чиїхось слів та домислів, а, на мою думку цілком аргументовано, домагатися виконання владою ЗАКОНІВ УКРАЇНИ.
 
ЗІ: Чи може хтось  скаже,  що це все гра слів, яка нічого не змінює, що «формувати коаліцію» і «перебувати у складі коаліції» (а не якоїсь химерної більшості) одне й те ж саме?
Зі2: я не юрист, я тільки навчаюсь Well
Spoch [11.04.2010] | Переглядів: 2656

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.7/34

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook