для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Спікер-викидиш, ікона Ющенка і охота на москалів


Спікер-викидиш, ікона Ющенка і охота на москалів
В контексті того, що відбувається з економікою, язик не повертається обговорювати політичний цирк. Але ж “злочинна влада” й “злочинна опозиція” від мовчання ЗМІ розбещуються. Тому – пора виходити на варту і звично підколювати тризубом сатири все невпихуєме, що вилізло з темних кутків за останні два тижні.
 

 
А вилізло багато всякого, бо сон розуму породжує чудовиськ. Сепаратисти активно шантажують владу: на Закарпатті кишенькові русини Балоги відсмалили про створення власної державності, у східних регіонах місцеві ради знову виходять за межі своїх повноважень, рекомендуючи кабельним операторам не виконувати рішення Нацради з телебачення та радіомовлення про заборону трансляції неадаптованих телеканалів. На Путіна субтитри не лізуть, ага.
 
Виліз – не міг не вилізти! – той факт, що криза продовжується попри оптимістичний тон деяких повідомлень. Навіть те, що Юлія Тимошенко про кризу знала ще чотири місяці тому і мовчала, як партизан, не допомогло. Ми спитали у Азарова:

- Є така думка, що після отримання 16-мільярдного кредиту криза практично врегульована. Як би Ви прокоментували це?
 
- Ну отримали 16 мільярдів. А негативне сальдо платіжного балансу на наступний рік кудись щезло, розсосалося само собою?! А на зовнішніх ринках попит на наш метал з’явився чи ні? – відповів Микола Янович питанням на питання,– У нас же 46% спад в гірничо-металургійному комплексі. Він стався, бо зовнішні ринки впали, причому кожен спеціаліст знав ще восени, що ринки падають. Отже, треба було уряду програми створювати, форсувати переключення попиту на внутрішній ринок. Нічого цього зроблено не було. До того ж ми отримали не 16 мільярдів, а чотири з половиною, перший транш. А умови отримання наступного траншу - бездефіцитний бюджет та цілий ряд інших умов, читайте меморандум...

 
Схоже, в даному випадку опозиціонер істину глаголєт. Бо, дійсно, закриваються металургійні та нафтопереробні заводи, згортається виробництво та іноваційні проекти. І титанічні зусилля уряду з метою отримати кредит МВФ є скоріше ривком до годівнички, а не подоланням кризи. Бо коли звільнені працівники, зокрема і 20% бюджетників, рвонуться до соціальних служб по допомогу в зв’язку з безробіттям – який тут може бути бездефіцитний бюджет?!
 
Невпихуємим виявився і Яценюк.
 

 
Це скромне і слухняне дитя неприроднього компромісу між Вітєю та Юлею було викинуто з люльки директора ясел, щойно ревнощі у помаранчевому сімействі пересилили страх за те, що скажуть про розвод і дівоче прізвище в Вашингтоні.
 
Юліне сімейство намагалося захистити спікера-викидиша, мій улюбленець, професорський син з БЮТ Андрій Павловський пішов трощити головний калькулятор країни і дорогою отримав люлів від олімпійського чемпіона з ПР Ельбруса Тедеєва. Але злочинна система “Рада” збою не дала і при сотні депутатів в залі закріпила апофеоз єднання 233 віртуальних голосів Литвина, КПУ, ПР та ЄЦ у боротьбі за відставку уряду та дострокові вибори.
 

 
Звичайно ж, Яценюка остаточно вишибли саме для підкопу під Юлію Володимирівну, і неважливо, хто перший вдарить дівчину лопатою – тимчасовий технічний спікер, про обрання якого консультуватиметься з нардепами Президент у понеділок, чи перший віце-спікер Лавринович. Старий лис Омельченко вже зареєстрував проект про обрання спікером Володимира Литвина.
 

 
Відкриваючи засідання опозиційного уряду в четвер, Янукович сказав, що вже наступного тижня ПР готова обрати нового голову Верховної Ради. Його соратник Попов, “тіньовий” міністр житлово-комунального господарства, розкритикував незадовільну підготовку уряду до опалювального сезону (дуже влучно оспівану у статті побратима Канаріса) та сказав, що через один тиждень ПР викличе Юлю на звіт у ВР.
 
Знавцям нашого парламентаризму не треба пояснювати, що таке виклик прем’єра на звіт до парламенту: звичайно ж, негайно після звіту буде проголосована постанова про недовіру до уряду, і пані Тимошенко доведеться знову розплести косу на знак скорботи про втрату прем’єрського крісла. А “зрадник” Ющенко радітиме, як дитя. До речі, саме у вигляді дитинки “без чітких статевих ознак” зобразив Віктора Андрійовича художник Анатолій Федірко. Картинку приніс до кулуарів ВР Олесь Доній і сказав, що це ікона Ющенка, на яку тепер молиться парламентська більшість. Ще й кружка збоку приторочена, для пожертв “сірому кардиналу” з Секретаріату.
 

 
Взагалі можна позаздрити тому, як незмінний носій президентського факсимілє вирішує різні питання. От, наприклад, дружні відносини з православною церквою Московського патріархату: давній вклад – призначення отця Сидора головним провокатором добре профінансованої русинської контори, яку не чіпає СБУ – дав свої дивіденти: тепер напередодні річниці Голодомору навіть Священний Синод УПЦ (МП) визнав факт геноциду. Розрахунок Балоги був вірний: московські попи і так стогнуть від нового чекістського засилля, а тут ще й Ющенко братається з патріархом Варфоломієм, причому константинопольські посягання відтяпати “канонічну територію” РПЦ закріплені на ювілейній монеті. Щоб не втратити приходи і прибутки в Україні, МПісти демонструють мімікрію, компромісність, показну готовність місцевої філії РПЦ бути лояльною до ініціатив Секретаріату...
 
Політичні чвари у верхах – подарунок для місцевих мафій: можна робити що хочеш. Навіть без факсимілє ВАЮ. Можна влаштувати війнушку. Хто кого: ОПГ Фєдосєєва чи ОПГ Губського? Міліція стоїть збоку, нервово смалить цигарки і лічить до ста... тисяч та більше “зелених” Well Журналісти займаються тим самим і друкують рейтинги, хто більше землі вкрав... Можна посадити незручного журналіста, як це зробив Ківалов&Ko в Одесі. Можна підняти ціни на проїзд в громадському транспорті в чотири рази. Можна подерибанити майно, он Черновецький вже почав ліквідовувати половину столичних районів, щоб жоден хабар не проходив мимо мерії. Причому спочатку хотів для благопристойності референдуми провести – під безневинно хитрим слоганом “скажи НІ ліквідації району, викресли в бюлетені ТАК!” – але в останній момент від цієї ідеї відмовились, і тільки Пилипишин “передусім”, щоб укріпитись в кріслі, організував проведення такого референдуму 16 листопада.
 
Не дуже гучна, але характерна історія трапилась з Нацбанком. Про те, що там окопались гендлярі, що заробляють на коливаннях курсу долара, не говорив тільки лінивий. 30 жовтня перший заступник Балоги Шлапак сказав, що НБУ “витратив майже 5 млрд. доларів із золотовалютного запасу країни ”, “Нацбанк продавав валюту лише окремим банкам, до того ж за курсом, значно нижчим від ринкового. Водночас більшість валютних заявок залишилася не задоволена ”, “це викликає справедливі підозри щодо корупційної складової в діях НБУ”. І де розслідування СБУ? Де гучні арешти корупціонерів? Куди там, спецслужбу не цікавить, що окремі спритники скомуніздили державне майно в особливо великих розмірах! Нині СБУ займається тільки москалями, в прямому і переносному сенсі слова. Якщо ти не москаль і не “добряк” з БЮТ, можна сміливо брати хабарі та займатись контрабандою; інакше – зась!
 
Та й москалів прижали недостатньо. Поки Янукович “устаканіваєт” дуумвірат з Ющенком, депутат з його фракції Грицак шле телеграми Путіну із підтримкою “миротворчих” бомбардувань грузинських міст, а інший депутат з його фракції Коновалюк привозить та намагається показати за підтримки російського посольства зразок антиукраїнського агітпропу. Ми спитали Коновалюка:
 


- Чи вивчали ви факти постачання зброї осетинським терористам російською владою, етнічних чисток у грузинських селищах за допомогою такої зброї? Чи вислухали ви думку легітимної грузинської влади?
 
- У нас є дані більш ніж на 15 осіб, громадян України, які брали участь в цьому військовому конфлікті. У нас є паспортні дані, відеозйомки, - замість відповіді почав хвалитись Коновалюк,- Я б хотів, щоб ми розуміли, що дії нинішньої влади, яка на словах сповідує демократичні цінності, наносять тим самим колосальні збитки державній безпеці!

 
Довелося знову задати йому це питання. Він відповів:
 
- Ви знаєте, ми намагаємось не політизувати свою діяльність. Для нас дуже важливо вивчити наслідки цих подій для національної безпеки України і факти фінансових зловживань, які залишили державу без величезних коштів від торгівлі зброєю. А політичних оцінок Кокойти чи Саакашвілі ми не даємо, нас парламент для цього не уповноважував. На жаль, ми не змогли проїхати по грузинській території, бо країна готувалась до масових протестів проти режиму Саакашвілі. Але ми виявили численні факти, на які не реагує ні Президент, ні СБУ, на мою комісію чиниться колосальний тиск, є навіть загроза моєму життю, бо виявлено колосальні зловживання. Тому хотілося б презентувати нашу поїздку до Південної Осетії, запросити дипломатів іноземних місій, щоб показати, в якому стані знаходиться демократія в Україні. До речі, не слухайте цю дурну пропаганду, Україна не постачає Росії зброї, тільки комплектуючі. Наші комплектуючі з російського боку в цьому конфлікті не використовувались, і Росія Грузії нічого не постачала ніколи.
 
В четвер ми ще раз спитали пана Коновалюка, що він збирається робити після відміни показу брехливого і провокаційного російського фільму у отелі Hyatt.
 
- Покажемо на наступному тижні! На великому екрані в сесійній залі! – оптимістично відповів він.
 
Скажете, провокація? Ні, боротьба за дешевий газ!
 
А ми, товариші, нумо червоніти від сорому за таку владу і таких депутатів. Розпаримося і забезпечимо собі проклятущий опалювальний сезон власними силами. Бо всі наші біди від того, що не стоять люди впритул один до одного, не гріють і не затуляють сусіда своїм тілом, тому що Майдан у нас раз на десять років і через рік забувається. Тому й пройдисвіти-провокатори не бояться Коліївщини, бо ніхто їх, плебеїв вельможних, не питає словами Лесі Українки: “Чи блакитна кров проллється, як проткнути пану груди?!”.
 
Юрій Шеляженко [14.11.2008] | Переглядів: 17992

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.8/8

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook