пароль
пам’ятати
[uk] ru

ДАІ - все для людей


ДАІ - все для людей
         В дивовижний час ми живемо...
 
         Згідно повідомлення ЗМІ, Міністерство внутрішніх справ внесло прилади для фіксації порушення водіями швидкості руху „Візир”, "Беркут", "Сокіл", "Іскра-1", "Радіс", "Рапіра", "Арена", TRUCAM в перелік технічних засобів, які можуть використовувати працівники Державної автомобільної інспекції для виявлення і фіксації порушень правил дорожнього руху. Про це йдеться в наказі МВС №33 від 1 березня.
 
        Признав...
 
        Якщо до "Візиря" "Рапіри", "Арени", TRUCAM можна претензії виставляти в основному тільки в плані технічної роботи даних приладів, то прилади "Беркут", "Сокіл", "Іскра-1", "Радіс" є взагалі приладами, які можуть використовувати працівники ДАІ хіба в себе в дома,  для потреб вимірювання швидкості мух-дрозофіл і комарів.
 
        Оскільки, стаття 14-1 КпАП України передбачає відповідальність власників транспортних засобів за порушення дорожнього руху тільки у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції чи засоби  фото і кінозйомки, відеозапису. А прилади "Беркут", "Сокіл", "Іскра-1", "Радіс"  відповідно такої можливості не мають, оскільки тільки фіксують тільки швидкість, час і дату.
 
        Включення незаконних приладів ДАІ, в список для виявлення та фіксації порушень правил дорожнього руху, є очевидною. Оскільки  більшість працівників ДАІ на дорогах України мають в розпорядженні саме "Беркут", "Сокіл", "Іскра-1", то основним знаряддям заробляння коштів для держави і в першу чергу для  людей з погонами є звичайно ж дані прилади. Законність використання таких „скоростємєров” видно в ДАІ нікого не хвилює. А враховуючи те, що є негласне розпорядження суддям місцевих судів максимально допомагати наповненню бюджету (діє воно правда вже давно), то оскарження неправомірних дій працівників ДАІ, стає все проблематичнішим.
 
         Я так розумію, що після повідомлення про збільшення щомісячного плану надходжень від ДПА та Митної служби, відповідно на 1,5 млрд. і на 1,8 млрд., скоро, офіційно на сторінках „Урядового кур`єра”, Азаров озвучить план надходжень від ДАІ.
 
        Соцстандарти, знаєті лі, нада виполнять...
 
         Наостанок розкажу таку історію. Осінь 2009 року. Траса Київ-Чоп. Їде машина, її зупиняють працівники ДАІ і відбувається такий діалог.
 
          Працівник ДАІ: Сержант Роти ДПС  - Ваші права і тєхпаспорт.
          Злісний порушник: в чому справа?
          Працівник ДАІ: Ви нарушили скорость.
          Злісний порушник: я нічого не порушував.
          Працівник ДАІ: як не порушувував, вон дивись – скорость в тебе 135 км\год. Можна тільки 110 км\год.
          Злісний порушник:  що то у Вас за апарат? Беркут?
          Працівник ДАІ: а ти звідки знаєш?
    Злісний порушник: та вже оскаржував постанову по Беркуту. Якщо маєте бажання, пишіть протокол. Постанову за порушення  зафіксовані беркутами, соколами та іншими пернатими любий суд скасує.
         Працівник ДАІ: да....? А шо ж нам тоді робить..., як зароблять?
 
        Злісний порушник не знав, що відповісти на таке питання, яке було задане з такою дитячою безпосередністю.
 
         Може Ви знаєте?
 
© naxerman [09.04.2010] | Переглядів: 2696

2 3 4 5
 Рейтинг: 48.3/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати