для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

фкантєкстє 01 - 06 листопада 2008


фкантєкстє 01 - 06 листопада 2008
Я сплакався. Цілу ніч. В подушку. Ридав.  Голосно. Щиро. Від щастя. Криза відступає! Це стопудово. Тепер розслабляємось і, вже зовсім без паніки, загорнувшись у білу простиньку, перекуримо і потихеньку повзем. До нього. До світлого, значить, майбутнього. З’явилось світло в кінці тунелю. Тому - до виходу. Але не поспішаючи. Там хоча й світло, але дотеперішній життєвий досвід показує, що коли ти виповзаєш з тунелю то перше, що з тобою відбувається – тебе б’ють по сраці. Б'ють не за те, що ти вже сотворив, а авансом, щоб життя медом не здавалось і щоб ти міг дихати. Це не страшно. Гірше, що нам, швидше за все, після кризи та після того, як дадуть по дупі - цицьки ніхто не дасть. А що ми будемо тоді смоктати?! А не переживайте – те що й зараз, тільки без обгортки!
 
Значить, ми взяли кредит у МВФ. Тобто, ми, як би і не дуже хотіли, бо нам особисто не треба. Але це не правильно! Нам уже пояснили, що наша криза – це все від надлишків. Це все від того, що ми багато споживали, а мало заробляли.  От, наприклад, міг Віктор Пінчук вкласти купу грошей у модернізацію і оптимізацію енергоспоживання своїх заводів? Міг! Але ми хотіли послухати Елтона Джона і Пола Маккартні. Міг Ринат Леонідович, за неймовірно жирних часів, коли метал коштував на 40% більше ніж зараз, вкладати солідні капіталовкладення в нове обладнання, а не в Мірчу Луческу? Міг би! Але ми хотіли щоб «Шахтар» краще грав. А чи заслужили ми, невдячні, на такі царські подарунки, як сер Елтон на шару, сер Пол задурно і Мірча Луческу за нереальні бабки цілком реального пацана?! Прийшов час платити. А так як з нас трьох – олігархів, влади і народу – реально заплатити за всі розваги може тільки народ, бо у нього таки щось є, на відміну всіх решти вищеперелічених суб’єктів, то – ласкаво просимо, народ! Ось тобі рахунок з цього банкету. Там, внизу почитай: «Ітого, с разбітим зєркалом, 16 млрд. дол.» Що ти бліднеш, народ? Ти стільки не їв? А я не згоден. Їли ми. Я вам меню нагадаю.
 
На перше у нас, як завжди – солянка депутатська, підвищеної калорійності. Солянка страва особлива. Інгредієнтів там море розливане, а готує той суп корпус кухарів, про яких можна сказати, що їх основна особливість у тому, що вони не миють рук принципово. Так легше в баняк крошити все підряд – від землі до заводів і Чорноморського шельфу…
 
Ви дивуєтесь, як з такого мудрого і працелюбного народу, як наш, вийшли такі придурки-кухарі у Верховній Раді? Гм, я сам не знаю, але мій дідо все каже, що то тільки на молоці вершки спливають, а на гноївці – гівно. А для того, щоб гноївку довести до кришталоевої прозорості озерця, з лілеями на поверхні, її треба чистити. І нема на то ради. І мають бути асенізатори, щоб значить, з відрами, лопатами, і щоб не боялися з головою та в багно. І щоб від них запах але й робота. Поки що маємо команду асенізаторів від яких запах сильніший ніж від того, що плаває по поверхні, а ефективність така, ж як і від руху тієї ж плаваючої субстанції на поверхні ополонки.  
 
Головний наш асенізатор помітив, що на Київщині діє організована банда якогось Губського. Може Віктор Андрійович забув, який то Губський, так я підкажу – це той, що привіз булаву Хмельницького на Вашу, Вікторе Андрійовичу, інавгурацію.  І займається тим, на що Ви зволили височайше звернути увагу на четвертому році своєї каденції, Губський не від учора. Нє-а. А дуже-дуже давно. Сотні гектарів землі у Київській області та Черкасах не хапнеш за один день. Але ж все він робив за допомогою судів та різних посадових осіб в управлінях земельних ресурсів та БТІ. Які претензії до Богдана Володимировича?  Ясно, що Богдан Володимирович допускав помилки у своєму житті. Був він і в СДПУ (о) з Медведчуком, був і в блоці «За ЄдУ». Та зараз Богдан Володимирович знаходиться на перевихованні у найчеснішій політичній партії – БЮТ. І казала колись Юлія Володимирівна (пам'ятаєте таку, Вікторе Андрійовичу? З Вами на Майдані стояла),  що Губський уже виправився. Не такий він же і горбатий, щоб його тільки нетрадиційними методами рівняти! І, у звязку з останніми подіями, здається мені, що Губського, як цінного кадра хочуть або перетягнути до «пропрезидентської» політичної сили перед майбутніми виборами або нагородити якимось орденом. Ну не посадити ж хочуть такого поважного чоловіка?!
 
Та й за що його садити? Хіба може Юля Тимошенко допустити, щоб у блоці її імені була людина, про яку складають страшні оповідки мешканці Київської та Черкаської областей, людина, яка в тісному контакті з Черновецьким і Довгим успішно «рішає» питання належності 64,5 гектарів у Київрибгоспі? Не вмістиш послужного списку Богдана Володимировича на одному аркуші, тому не будемо старатись це зробити. Давайте повіримо на слово, що Губський – чесна людина, яка зробила для БЮТ просто-таки шалено багато, наприклад, привела Рибакова, який і зумів дати дієвий поштовх сьогоднішнім виборам. Браво! Юлія Володимирівна не помиляється в людях. Люди проголосують за неї кого б вона не привела до Верховної Ради. Лиш би тільки він рогів не мав… Хоча, роги – це ізюминка. На них можна портрет Юлії Володимирівни почепити і це з мінуса перетвориться в офігенний плюс, як криза, котру треба було б придумати, щоб не було тих дурнуватих виборів…
 
А криза відступає! Просто-таки біжить геть. Ще минулого тижня наші Отці Нації – два Віті,  Сєня та Мать Їх Юля Володимирівна (комами «мать їх» не виділяйте – не потрібно, не той контекст) в один голос говорили про те, що кредит МВФ – це більше такий «стабілізаційний», «психологічний» кредит. Для заспокоєння ажіотажу у фінансовому секторі. Говорили про те, що можливо ми цього року і обійдемось без цього кредиту. Не обійшлись. Ледь підписали, як тут же і пішов перший транш  на 4 з лишком мільярди доларів. І скільком він став потрібен, цей кредит! Як закапала слина у різних міністерствах та відомствах! Боже! Яке щастя! Як активізувався «Автодор»!  Хоче, хоче грошей. Та воно й зрозуміло – на носі Євро 2012, а доріг у нас – катма. Тому ми швиденько, як казав Шлапак, «освоїмо» нормальні суми з кредиту і простелимо наші національні дороги типу «Снікерс» - відбірний щебінь, розсипчастий пісок і тонкий-тонкий шар асфальту… І Євро 2012 одразу ж переміститься з носа в дупу. Власне, туди, де його й бачать наші чиновники.  Туди, де має бути криза.
 
Ну, а в нашому житті, як тільки звикаєш до хорошого – воно тут же стає ще кращим. Пакет планованих антикризових заходів вразив вишуканими пропозиціями щодо підвищення різноманітних акцизів (у тому числі на пальне) та збільшення податкового навантаження. Так органічно такі заходи виглядають з подачі Миколи Яновича Азарова, що одразу й не зрозуміло було, що автор такої концепції – Віктор Пинзеник. Тобто, в умовах прогнозованого спаду виробництва, зменшення реальних доходів громадян і, як наслідок, зниження їх купівельної спроможності та заробітків малого бізнесу, планується ще додати навантаження на конеподібний український народ, який з виряченими від натуги очима тягне на собі і так всю державу разом з так званим «великим бізнесом». Це саме з тим «великим бізнесом», який надприбутки одержує сам, а збитки пропонує розписати на всю державу.
 
Ну що ти тут зробиш! Не стріляйте в піаніста – грає як уміє?! Та він не грає! Він мордує і рояль і слухачів. Доходить до анекдотів. Кабмін заборонив ввіз в Україну секонд-хенду.
 
Кабінет міністрів ухвалив постанову про заборону ввезення на територію України, як давальницької сировини, одягу та інших використовуваних виробів.
Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства економіки.
У міністерстві зазначають, що ввезення зазначеної давальницької сировини в 2007 році порівняно з 2006-м збільшилося майже в 10 разів.
"Вироби з текстильного матеріалу, які були в користуванні, поставляються навалом або в пакунках без сортування, що ускладнює контроль за подальшим використанням і може спричинити нелегальне ввезення таких виробів і негативний вплив на виробництво легкої промисловості в Україні", - сказав міністр економіки Богдан Данилишин.
Міністр висловив занепокоєння і санітарним аспектом проблеми.
"Чинна нормативна база не передбачає обов`язкової сертифікації таких товарів. Як наслідок, гарантій щодо безпеки таких товарів немає, чим порушується право громадян на захист їхнього здоров`я і придбання товарів належної якості", - сказав Данилишин. Українська правда

У 2007-му порівняно з 2006-м ввезення в Україну секонду збільшилось у десять разів… Чи не гадає пан міністр економіки, що ріст такого імпорту відбиває ріст реального попиту на вживані речі, який ілюструє:
 
1) реальне зубожіння населення, яке не може собі дозволити одягатися у надто дорогі нові речі;
2) реальний розум того ж населення, який віддає перевагу більш адекватному співвідношенню ціна – якість в умовах існуючої пропозиції на ринку?
 
Неясно? Для міністрів перекладаю – якого хріна платити «маленькому українцю» за тріскучо-іскристе китайське шмуття нереальні гроші, якщо можна купити непогану якісну річ на секонді?! Ви захищаєте вітчизняного виробника? А де він? А де його товари? Не продаються? Продаються але з лейбами відомих світових марок і в америках-канадах? А у нас? Для своїх, по блату, жахлива якість і високі ціни?  Вас турбує санітарний аспект проблеми? А тонни і тонни китайського та турецького шмаття до нас, ясний перець, заїжджають з усіма сертифікатами та відповідно перевірені.
 
Даю практичну пораду для міністерства економіки: випустіть ще для народу брошурку-самовчитель, ну, там, личаки щоб було показано як плести, полотно самим собі ткати і таке подібне. Проявіть хоча б якусь щиру і логічну турботу про людей. Ви ж знаєте, напевно, що середньостатистична українська сім'я 60-70% свого доходу витрачає на харчування. Ви знаєте, напевно, що у провінційних містах тисяча гривень в місяць – це нормальна зарплата, а півтори – це велика зарплата. При таких доходах та видатках, цей народ примудряється ще народжувати (дуже дорого!), вчитись (просто дорого), лікуватись (дуже-дуже-дуже дорого) і помирати  (також, холєра, дорого!). У такому становищі одягатися, щоб було не соромно вийти на вулицю, можна тільки на секонд-хенді.  Проявіть турботу! Бо те, що ви робите – це навіть не анекдот, а щось неймовірно безглузде, щось таке, що не має ніякого стосунку ні до ринкової економіки, ні до захисту вітчизняного виробника. Єдині, хто може виграти від такої постанови це тільки імпортери та контрабандисти дешевого китайсько-турецького ширнепотребу, ціни на який взагалі виростуть до небес. А контрабандний секонд-хенд (буде – буде! Свої люди будуть тим займатися!) буде продаватись за цінами, за якими зараз продаються нові речі…
 
...А в Америці цього тижня остаточно перемогла політкоректність. Щоб не відставати від цієї великої країни (ми ж кризу у себе зробили оперативно і з чисто дружніх почуттів), я пропоную поміняти деякі неполіткоректні терміни. Наприклад, враховуючи швидкість, з якою планується «освоювати» гроші кредиту від МВФ, пропоную неполіткоректний термін «дерибан» замінити на «проведення антикризових заходів». А термін   «розпиляти бабло» на «освоїти кошти».  Бо інакше, виходить наче в тому анекдоті – жопа є, а слова нема…
Канаріс [07.11.2008] | Переглядів: 10629

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.9/6

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook