для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ЗА ПЕРЕТІКАННЯ РЕАКТИВНОЇ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ


ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ РОЗРАХУНКІВ ЗА ПЕРЕТІКАННЯ РЕАКТИВНОЇ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ
Однофазні прилади обліку електричної енергії, котрі останнім часом масово встановлюють споживачам функціонують за принципом реєстрації електричних імпульсів і не відрізняють активну енергію (фактично спожиту) від реактивної (котра не споживається, а проходить так би мовити транзитом), тобто враховують обидва види електричної енергії. Будь-яка індуктивність присутня в електричній схемі будь-якого побутового приладу додає до показників приладу обліку додаткові кіловат-години фактично не спожитої електричної енергії, за котру споживач мусить задурно сплачувати гроші відповідно до показників електролічильника. Але врахування приладом обліку фактично неспожитої реактивної електричної енергії не є основним фактором здирництва з боку постачальника.
Технічні умови постачання електричної енергії передбачають неухильне дотримання певних параметрів, зокрема напруги електричного струму, що має дорівнювати 220V. За останні три місяці спостережень у моїй квартирі напруга електричного струму не перевищувала 185V. Що це означає, якщо сприймати на так би мовити обивательському рівні? А означає це буквально наступне: адже електролічильник так званого нового зразку (наприклад НІК 2102-02) вимірює електричну енергію, що надходить споживачеві, буквально окремими порціями, вірніше сказати конкретними ємкостями і буквально враховує виключно кількість таких ємкостей, а місткість цих ємкостей прямо пропорційно залежить від рівня напруги електричного струму в мережі на кожен окремий проміжок часу. А тепер уявіть собі, яку кількість рідини ви фактично отримаєте, якщо замість цеберки ємкістю 220 літрів вам будуть наливати рідину використовуючи цеберку, що має ємкість185 літрів, але в той же час ви все рівно маєте сплачувати не за об’єм рідини, що фактично отримали, а виключно за кількість цеберок, при чому за тарифом, встановленим для цеберки ємкістю 220 літрів. Умовно кажучи, за 2200 літрів наповнених цеберкою ємкістю 220 л ви маєте сплатити як за 10 цеберок, а за ту ж кількість у 2200 л, але наповнену цеберкою ємкістю 185 л ви маєте сплатити вже як за 11,89 цеберок. А якщо пояснити зовсім просто, то вам відміряючи електричну енергію замість цеберки використовують кружку, але гроші вимагають як за цеберку.
Отже все зводиться до простого висновку: при експлуатації електроприладів та електричних машин певної потужності, прилад обліку електричної енергії дасть показання фактично спожитої електроенергії максимально наближені до реальних лише за умови утримання рівня напруги електричного струму в мережі у 220V. А чим нижче буде напруга, тим більше буде «накручувати» лічильник за ту ж саму кількість фактично спожитої електроенергії.
У зв’язку з цим виникає цілком логічне запитання, а чи не є  випадки недотримання постачальником електричної енергії своїх зобов’язань перед споживачем стосовно забезпечення технічних умов, зокрема рівня напруги електричного струму, розповсюдженою практикою? А цікаво було б дізнатись, хоча б приблизно, а скільки ж дармових грошей отримує «постачальник» завдяки таким нескладним маніпуляціям, зокрема з напругою електричного струму?          
 
СотникЖбурляйло1 [07.04.2010] | Переглядів: 6890

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/26

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook