для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Коаліція сконала. Хай живе дерибан! (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Коаліція сконала. Хай живе дерибан! (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Є щось знаменне в тому, що “коаліція демократичних сил”, правонаступниця “помаранчевої коаліції”, вмерла у день пам’яті Георгія Гонгадзе. Перша наша революція – “Україна без Кучми” – почалася саме після вбивства журналіста, але за вісім років замовників жахливого злочину так і не покарали. Опозиція палила на Майдані опудало діючого Президента, а прем’єр Ющенко підписав лист, де Тимошенко, Симоненко і Мороз були названі “фашистами”.
 
Гонгадзе громадськість вшановувала ввечорі 16 вересня.
 

 
З політиків прийшов потримати плакат тільки Черновецький.
 

 
Всі камери були направлені на нього, десяток фотографів “київського медіа-холдингу” вертілися навколо Леонід Михалича, наче супутники сонечка ясного і клацали, клацали, клацали.
 

 
Важко повірити, що київського мера замучила совість за розгром і масові звільнення в комунальних ЗМІ, перетворення їх у засіб брехливої безпринципної пропаганди, заборону чиновникам мерії спілкуватися з журналістами. Скоріше він просто прийшов попіаритись. В момент, коли організатори запропонували учасникам акції поставити свічки, Черновецький почав давати інтерв’ю, а потім розвернувся і пішов.
 
У парламенті зранку теж згадали Гонгадзе, але між ділом. Головною інтригою того дня було поховання сердечно-помаранчевого союзу.
 

 

 
– Я офіційно оголошую про припинення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України, створеної „Нашою Україною – Народною Самообороною” та „Блоком Юлії Тимошенко” 29 листопада 2007 року. Крапка,– заявив Арсеній Яценюк,– Шановні колеги, хтось хоче хвилину мовчання? Та не потрібно.
 

 

 
Після цього виступив з серією злорадних філіппік Янукович.
 
– Сьогодні ми стали свідками і учасниками історичної події, дуже неординарної, можна сказати, що віз, який везла так звана демократична коаліція, приїхав остаточно, і можна сказати: „Вилазьте!”...
 

 
Виступ лідера опозиційного уряду був відвертим забиванням цвяхів на труні коаліції. Поки Янукович стучав молотком, колишні коаліціанти влаштували мордобой.
 
– Події розвиваються у такій спосіб, що очевидно Партії регіонів таки доведеться найближчими днями створювати коаліцію із тими, як щойно сказав Віктор Янукович, хто розбазарив ліміт довіри і зник, як роса на сонці... інколи уже мали місце дивні голосування Партії регіонів і  "Блоку  Тимошенко" по питаннях, м’яко кажучи, сумнівних. Згадаємо голосування про Тендерну палату, яка набила оскомину всім в Україні, хто хотів чесно працювати,– вліпив оплєуху Кириленко-помаранчовий.
 

 
– Дев’ять місяців у коаліції для нас не були медом, особливо для уряду і його лідера жінки, яку цькували і знищували майже щодня. Але ми терпіли і стояли, колеги, до останнього. І ви всі свідки – не ми покинули коаліцію і бог суддя тим,  хто її знищував з перших днів існування. Апофеозом подвійних стандартів оцей циркуляр, який направили наші колеги на місця своїм підвідомчим партійним організаціям. В цьому циркулярі „Нашої України” четвертим пунктом чітко записано, чітко, дослівно цитую: „збереження демократичної коаліції для нас не є принциповим та головним завданням. Головна мета – дострокові вибори до Верховної Ради”. Оце і вся суть,– вмазав у відповідь Кириленко-білогвардієць.
 

 
А вождь комуністів Симоненко вдерся на кришку гроба і сплясав чунга-чангу:
 
– Президент Ющенко – преступник, и надо начать процедуру импичмента против Президента Ющенко и таким образом начать процедуру отстранения его от власти и освободить Украину от этого националистического дурмана.
 

 
Серед загального розгублення колишній голова адміністрації Кучми взяв на себе роль рядового демократа:
 
– Після 2004 року, коли ми, громадяни України, повстали проти брехні, лицемірства, корупції, проти того, що нам, простим українцям, заважало жити в нормальній, цивілізованій державі європейського зразка...,– здавалося, він от-от витягне з кишені посвідчення учасника помаранчевої революції і пустить на нього скупу чоловічу сльозу.
 

 

 
Сплюндрувавши таким чином світлу пам’ять помаранчевої революції, конституційна більшість буденно перейшла до “роботи”. Під роботою, звичайно ж, розуміється економічна законотворчість на засадах лобізму та дерибану.
 

 

 

 
Юрій Шеляженко [18.09.2008] | Переглядів: 9966

2 3 4 5
 Рейтинг: 18.0/2

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook