для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

До Закону про вакцинопрофілактику...( № 4778)


До Закону про вакцинопрофілактику...( № 4778)
Шановний народний депутате!
 
Згідно з розкладом засідань на 2-5 березня 2010 року, на розгляд парламенту буде наданий проект Закону про вакцинопрофілактику інфекційних хвороб (№ 4778 від 07.07.2009).
 

Переважно скалькований з Федерального закону РФ "Об иммунопрофилактике инфекционных болезней" (№ 157-ФЗ), цей законопроект не враховує наявності в українському законодавстві Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" та Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення". Проектом закону встановлюються нові норми, які відрізняються від існуючих, але не скасовують їх.
Також проект Закону містить положення, які є вкрай небезпечними і можуть викликати обурення в суспільстві. Так, передбачені проектом соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок післявакцинальних ускладнень, на практиці не зможе бути задіяний, зокрема через повну відсутність в законі визначення терміну "післявакцинальне ускладення" та наявність терміну "ускладнений перебіг після проведеного профілактичного щеплення", у випадку якого соціальний захист не передбачений.
Проект закону надає право проведення щеплень за епідемічними показами, серед іншого, "при загрозі виникнення спалаху інфекційного захворювання". Згідно чинного законодавства, "спалах" – це декілька захворювань на інфекційну хворобу, пов'язаних між собою спільним джерелом та (або) фактором передачі інфекції. Теоретичний ризик одночасного інфікування існує майже будь-де і будь-коли, під час будь-якого контакту двох і більше осіб. Таким чином, у разі ухвалення законопроекту Міністерство охорони здоров'я отримає фактичну можливість в будь-який час встановити "наявність ризику" і проводити щеплення будь-яких контингентів на власний розсуд, в тому числі вакцинами, які не проходили випробування і не були зареєстровані в Україні.
 
Згідно Висновку Головного науково-експертного управління, проект містить забагато недоліків та відрізняється вкрай низьким рівнем законодавчої техніки, тому його рекомендовано відхилити.
 
Враховуючи наведене, просимо Вас не підтримувати цей законопроект під час голосування у сесійній залі Верховної Ради України.
 
З повагою,
Новенький [01.03.2010] | Переглядів: 3085

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.8/16

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook