для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

«Борітися і поборете…»


«Борітися і поборете…»
Як я вже писав, — програли ми всі (ІМХО «!АБЫРВАЛГ»). І не тому, що до влади прийшли інші олігархи замість тих, хто оточує Юлію Тимошенко чи Ющенка. Ні. Справа не в самих олігархах, якім вже гроші лізуть з вух та в яких жага влади стала тим  двигуном, що володіє їхніми вчинками, обумовлює ти, чи інші дії.
 
Справа в їхній внутрішній ідеології, та в вихованні, яке вони отримали до того, як стали такими, чи були. Чого вони хочуть, чого домагаються? Та вже повірте не нашого з вами збільшення статку  чи статку держави Україна. В першу чергу всіх їх цікавлять тільки свої власні гроші та влада, влада та гроші. Ми з вами у число іх інтересі якось не вписуємося, лохторат тай годі.
До чого я веду? Просто хочеться поділитися з вами тим, як я бачу подальшу долю нашої країни (чи вже не нашої?).
Як же можуть,  на мій погляд, розгортатися події:
1. Перетягування ПР на свій бік депутатів та олігархів з боку НУ-НС та БЮТ для отримання парламентської більшості та створення коаліції.
2. Боротьба з «опозицією» і зменшенням її кількості та впливу.
3. Внесення змін до Конституції, та передачі необмеженої влади президенту, як при Кучмі, чі гірше – як в Росії. (Російський сценарій).
4. Внесення змін до Конституції, про строк перебування президента на цій посаді до безстрокового або пожитєвого (туркмен баши).
5.Знищення або усунення впливових олігархів з протибоствуючого табору та/або тих, хто не хоче ділитися  (Березовський, Ходорковський, тощо).
6. Введення цензури на політичні, публіцистичні видання, радіо, телебачення, тощо.
7. Знищення непокірних журналістів (Гонгадзе), або в кращому випадку їх підкуп (піховшики, шустриє, кісєльови).
8. «Хто володіє інформацією, той володіє світом» - заборона або часткове обмеження мовлення незалежних медіа, інтернету.
9. Впровадження смертної кари.
10. Введення кримінальної відповідальності (аж до розстрілу) за неухвалне ставлення та/або висловлення про високопосадових осіб та іх оточення.
11. Збільшення заробітної плати службовцям силових структур – СБУ, міліції, військовим за рахунок зменшення соціальних виплат (Білорусь, Росія).
12. Силове знищення опозиції як такої. Тільки партія влади.
13. Відміна всіх демократичних свобод.
14. Залякування та терор громадян та доведення до стану донецького шахтаря за допомогою тих же силових структур та економічних та податкових санкцій.
15. ….
Якщо, я щось забув або не правильно виклав, бажаючі можуть мене поправити або доповнити.
 
Знайомий сценарій? Так, дуже.
 
Не згадав я тільки про стосунки з північним сусідом. Бо сподіваюсь, олігархам стане достатньо розуму та інстинкту самозбереження, зрозуміти таку просту істину, яку добре збагнув сам Кучма — краще бути великою щукою в маленькому ставку, ніж останнім карасем у великому морі.
 
Історія, як правило, повторюється. Спочатку в вигляді трагедії чи тріумфу (помаранчовий Майдан 2004), потім у вигляді фарсу (блакитний "майдан" 2005-6), а потім у вигляді катастрофи - 2010...
 
Може я фаталіст, та нічого не розумію в цьому житті? Але щось мені підказує, що такий сценарій цілком вірогідний та реальний.
 
Всіляка влада боїться по-перше — бути смішною, по-друге слів правди...
Згадаємо, що за кримінальний злочин в усіх тоталітарних державах давали і дають менший строк ув'язнення чим політичним в'язням. Бо кримінальний злочинець не становить загрози суспільному строю та владі. А політичний - розшатує політичні устої правлячої верхівки і веде до зміни існуючого ладу.
 
«Борітися і поборете…»
Т.Шевченко.
 
В  усілякому випадку, я — здаватися не збираюсь.
© Proofer [16.02.2010] | Переглядів: 2789

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.8/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook