пароль
пам’ятати
[uk] ru

Нюанси української пропаганди. Частина 2.


Нюанси української пропаганди. Частина 2.
Звичайно, хтось не погодиться, але ситуація в пропаганді з обох боків, в чомусь схожа.
І там і там - частина суспільства бажає сприймати тільки "зручну" і "красиву" інформацію.
 
Трохи з кінця почну, дещо нагадаю. Про новини з неофіційних ЗМІ,  про атаки БПЛА на Крим в "красивому" стилі: "Гром гремит, кусты трясутся... усе крысчане напужались..." Піпл хаває, усі дуже раді, і чорт із ним, що з боку офіційних джерел -  мертва тиша. Мовчить Міноборони, ЗСУ, Генштаб. Ну, звісно. Усі мовчать, а піпл довіряє різним паблікам "одна бабка сказала". Лише рашисти пишуть, що спрацювала ППО, і що цікаво,  згодом, наші ЗМІ, таки, це підтверджують!  Тобто. Краще почути те, що було подано красиво, а не правду.
 
Мені знову дорікнуть, що я підігрую ворогові.  Зовсім ні.  
Ось, наведу декілька прикладів. Хто підігрує, хто ні:
 
1) Сайт "Спротив Інфо".  Натрапив на статтю про поганий стан ВПК Росії. Ну, ніби, все правильно пишуть.  І тут,  додають. Що, є скарги від країн-імпортерів російської зброї. І взагалі, рашисти пробили чергове дно. Але. Стоп! Стоп! Стоп! Це як? Виказувати радість, про продаж потенційному супротивнику зіпсованої зброї? Я шокований. Яка тут радість, панове?
 
2) Усім відоме  "Росія провокує .... щоб звинувати Україну в ...." Це, що за соплі? Ми воюємо або капітулюємо?  Тобто, ситуація. Дехто, добровільно дозволяє багато чого Росії, ну, вибачайте, це не проблема Росії. Або, до прикладу "Росія блокує зернову угоду". Так, вибачайте. Що Росії дозволяють робити, то вона і робить. І буде і далі вона так вчиняти, якщо їй дозволяють. І так само і в ООН вона буде дозволяти і далі собі робити те, що хоче.
Ну, пригадаймо давню ситуацію "з цієїж опери". Про "гумконвої", під виглядом яких Росія направляла зброю на Донбас. І постійно було чути: "А Росія потім покаже, як "мирні" автомобілі розстрілювали укронацисти..." А потім "а якщо Росія те скаже, а якщо вона інше скаже...." Ну, це, вибачайте просто дурдом якийсь. Знову питання. Так, ми воюємо, чи капітулюємо? Боремося, чи ...?
 
3) Позиція США. Дивна. Весь час, уявно кажучи, Америка "помахує пальчиком" в бік Росії: "Ні-ні. Ви цього не робіть! .... Будь-ласка, не втручайтеся в наші вибори.... " І т.д. і т.п. Питання, а чому не навпаки? Ну, чому не: "Росія просить США не втручатися у російскі вибори"? Або чому не: "Росія втомилася від нав'язування США гонки озброєнь"? Ну, дійсно - чому не навпаки?
 
4) Закидайте мене камінням, ))) Це якесь днище, або, можливо, ЗМІ викривили інформацію. Скандал з Олегом Скприпкою. Скасування його концертів - нещодавно у Швейцарії, а до того у Німеччині. Тобто, знову Росія тут втрутилася... Втрутилася, або їй це дозволили зробити? А у Німеччені, це взагалі дурдом. Ну, якщо, саркастично подати інформацію в ЗМІ - мовляв, прийшов якийсь невідомо хто, щось там про Скрипку потриндів хазяїну закладу, і той відмовив співаку. Ну, це, дійсно. Ну, якийсь інопланетянин, прямо на літаючій тарілці, з'явився в закладі... Зовсім невідомо хто, просто зайшов "речь толкнул тупо". Ну, вибачайте....
 
І насамкінець. Не зовсім відноситься до пропаганди, але ж пов'язано. Ну, наприклад. Як допускали російських зірок до концертів в Україні, і стелилися перед якими так, що і гонорари їм платили у 10 разів більші. Ну, Росія винувата, так? ))) Або, наприклад. Інша сфера. Дивна позиція УЗ - в кожному черговому розкладі потягів на наступний рік, надмірна увага приділялася потягам на Росію. Причому, зазначалося в розкладі "щоденне курсування", незважаючи на те, що усі потяги на Росію вже давно ходили через день, а деякі "щоденні" потяги взагалі вже не їздили.
© Володимир Патріо [09.06.2023] | Переглядів: 1476

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.1/39

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook