для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Дещо про "контрнаступ". Деякі думки вголос.


Дещо про
Забіжу наперед. Навіщо ця тріскотня "про контрнаступ"? Набридло слухати, і зиску від неї, все одно нуль. А якщо серйозно.  Військова справа це військова справа, і жодна значуща інформація навіть "у форматі тизеру" не повинна озвучуватися. Категорично зовсім! Перефразовуючи відому приказку - скільки не кажи "контрнаступ", з повітря він не звалиться. Все одно зрозуміло, які ресурсі в країні є, як вони поповнюються, і ніяких секретів тут немає. Так, війна закінчиться перемогою України, лише Бог знає, коли.
 
А тепер з початку. Вибачайте, це дитячий садок, на кшалт: "Я, ось, закінчу школу, вуз, а через 5 років, я здобуту серйозну посаду". Так, дійсно, це буде?. А якщо, несподівано, зміняться обставини? Ну, з іншого боку, будь-яка політика спирається на принципи Уінстона Черчілля: "Політик повинен вміти передбачити, що відбудеться в певний період, а потім вміти пояснити, чому це не відбулося". І, до речі, відразу спали на думку схожі заяви в ЗМІ: "Ми, до Нового Року, повернемо втрачені позиції", а потім хтось з іноземних політиків заявив: "Ми прогнозували, але не думали, що росіяни вирішать піти на такі великі втрати". Що? Ви серйозно?
 
А тут, знову на ті ж граблі - знову Росія "погана". Мовляв, ми готуємося, а Росія заважає... І тому навіть греблю у Каховці підірвала. Що? Ви серйозно? А потім, по Черчіллю, наші ЗМІ скажуть: "Ми були готові, але Росія така погана, злякалась "контрнаступу" і понабудовувала-позаміновувала все настільки, що ми не могли це врахувати ніяк". Ну, як-то, ми звикли вже....
А далі, залишиться звинуватити  Росію, що вона не допомагає нам технікою і боєприпасами для швидкого завершення  "контрнаступу"? Дійсно? Дуже смішно. Живіт можна надірвати.
І ось знову пригадується СРСР у ВВВ. Ну, я знаю. Мені дорікатимуть: "Як ти смієш? За совєтізм виступаєш?"  А не виступаю. Захотів навести наочний приклад, що у війні лише два шляхи - битися до перемоги, або капітулювати. Все. Третій шлях хочете? Він був. Мінські "домовленості". При яких, уявно кажучи, пританцьвували перед агресором, демонстрували когітки та зубки! Дуже мерзенно було на це дивитись!
І якось дивно слухати політиків: "Ось ви побачите... Це буде інтрига... Це буде неприємний сюрприз.... " Ну, а якщо щось зміниться? Знову, по цитаті Черчіля все буде? Га?
 
А якщо серйозно. Хочете я відкрию військову "таємницю"?  "Контрнаступ" вже почався. ))))  Потроху, поступово. Це сталося буквально нещодавно. Спочатку, офіційні джерела просто стали казати "це не контрнаступ - це певні наступальні дії", зараз все голосніше кажуть "ВСУ мають певні успіхи", а далі, десь через тиждень, тріскотня "про контрнаступ" зовсім зникне. І будуть видавитася тільки факти про певні здобутки ВСУ.
© Володимир Патріо [07.06.2023] | Переглядів: 1194

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.0/43

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook