для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Змагання на теренах Феміди


Змагання на теренах Феміди
Поку загадкові Госдепівські ревізори полюють на велику "рибу" що гниє з голови, НАБУ і САП  18 січня повідомили такому собі Коболєву про підозру у привласненні понад 229 млн грн у 2018 році.
 
За даними НАБУ, Коболєв незаконно нарахував собі 261 млн грн на підставі рішення наглядової ради про виплату йому премії за екстраординарні досягнення. Ця виплата була частиною премій, нарахованих керівництву компанії у травні 2018 року за історичну перемогу "Нафтогазу" над російським "Газпромом" у Стокгольмскому арбітражному суді.
 
Однак "екстраординарність досягнення" саме Коболева, виглядає вельми сумнівним, зважаючи на те, що інтереси НАК "Нафтогаз України" в даному сді, за угодою, представляла юридична компанія з Норвегії - "Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA", яка власне й виграла цей судовий процес.
 
Абсолютно "несподівано" суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) визнав необґрунтованим клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про взяття під варту колишнього голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.
 
Вирішивши, що сторона обвинувачення "не змогла довести, що Коболєв зловживав службовим становищем та ввів в оману наглядову раду "Нафтогазу", щоб виплатити собі премію у розмірі, який виходила за межі, встановлені чинним законодавством". Крім того, суд не побачив ризику в тому, що Коболєв може намагатися залишити Україну або перешкоджатиме слідству.
 
Звичайно важко прийти до певного висновку не бачачи як обгрунтовували своє клопотання прокурори, однак, висновок суду, що «сторона обвинувачення не змогла довести, що Коболєв зловживав службовим становищем та ввів в оману наглядову раду "Нафтогазу",  при обранні  Коболєву запобіжного заходу, виглядає досить контраверсійно, особливо з огляду на те, що ВАКСсправу по суті НЕ розглядав та не встановлював законність рішення про преміювання Коболєва та його дій.
 
Як би там не було, але  31 січня САП оскаржила рішення ВАКС і розгляд апеляційної скарги прокуратури призначено на 8 лютого.
© Блик [04.02.2023] | Переглядів: 676
Мітки: #Зеленський 

2 3 4 5
 Рейтинг: 26.1/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook