для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Слабка ланка


Слабка ланка
Ми всі розуміємо, що знаходимось в стані війни вже дев’ятий рік.
 
За цей період підпали істотному реформуванню наші збройні сили. Вони на полі бою отримали досвід, якого фактично не має жодна армія світу. Крім того, останнім часом, наші військові й особливо командний склад, проходять підготовку в арміях країн НАТО за останніми, найпросунітішими методиками. Вже не кажучи, що хоч і вельми поступово, але все ж таки наші війська насичуються найсучаснішою, найтехнологічнішою і надточною зброєю.
 
Таким чином наша армія та інші силові структури, які тісно з нею пов’язані специфічними завданнями воєнного стану, відповідають найсучаснішим світовим стандартам.
 
Таку ж трансформацію притерпіло й українське громадянське суспільство. На котрому тримається весь волонтерський рух, ТРО, та власне й місцеве самоврядування, яке вирішує практично всі проблеми котрі виникають на місцях без втручання центральної влади.
 
Єдина ланка яку не зачепили жодні зміни, це органи центральної влади у вигляді ВР, КМ з усіма Міністерствами та дивним придатком без будь якої компетенції, у вигляді Офісу Президента (ОП), на якого всі інші чомусь віддано дивляться як на головного керманича. Поки залишимо в спокої Президента, котрий нажаль зовсім не знається на Конституції України, але хоча б освоїв відосики та церемоніальні поїздки за кордон, з ціллю спонукати Західних лідерів до активної допомоги Україні.
 
Ні, звичайно можна сказати, що та ж ВР декілька разів на тиждень, зібравшись години на чотири, шось там приймає у вигляді типу законів. Однак зважаючи на практично відсутній рівень компетенції у депутатів ВР, членів уряду (КМ) та власне отого ОП, ефективність їх законодавчого спаму відверто ніяка. Відповідно про виконання якихось контрольних функцій ВР взагалі не йдеться.
 
Жодних бачень, стратегій, якою має бути зараз та в новітній, післявоєнній Україні – економіка, промисловість, сільське господарство, енергетика, ВПК, ЖКХ і т.п., поряд з владними кабінетами й близько не стояло.
 
І що найбільш патологічніше у цих войовничих дилетантів жодного разу не виникла думка звернутись по допомогу до дійсно компетентних, професійних людей, зважаючи на те, що успіх потрібен всій українській спільноті.
 
Відтак не важко зробити сумний висновок, що наша «влада», це найслабкіша ланка у воюючій країні й  з цим треба щось терміново робити.
 
© Блик [15.01.2023] | Переглядів: 630

2 3 4 5
 Рейтинг: 28.8/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook