для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Дідусю, а розкажи мені казку.


Дідусю, а розкажи мені казку.
     Колись була в ДД така традиція, у п’ятницю про політику ні гу-гу. То оце вирішив згадати старі добрі часи. Тож сідайте по-зручніше, та читайте по-уважніше. Казочки діда Панаса.
 
     Що таке казка? Переважаюча більшість скаже, що це видумка для дітей. Дехто, почухавши потилицю, скаже, що в казці щось є. І тільки дуже мало людей скажуть, що в казці зашифрована історія народу. Що казка учить розпізнавати добро і зло. Казка учить, що зло рано чи пізно буде покаране. Правда це не стосується сучасних казок як то «Губка Боб квадратна голова» чи йому подібні. Я маю на увазі старі українські народні казки. І в першу чергу хочу сказати не про добро і зло, а про зашифровану історію.
 
     Подивимось казкових героїв та їх «техніку». Почну з неба. Казкові герої могли літати. Тобто, це міг бути килим-літак чи ступа у Баби Яги. Також могли літати Змії Гориничі. Притому вони могли бути як з одною, так і з декількома головами. Ну казка. Що ці казкарі не придумають. Але якщо поглянути з точки зору сучасної техніки.
 
     Килим-літак, це щось схоже на сучасний планер. Бабина ступа, це якийсь індивідуальний ранець для персонального польоту з яким навіть бабка справляється. Теперішні народні умільці чогось подібного придумали вже безліч, і поламали не одну кістку на випробуваннях. Інтернет вам в допомогу. Остались Змії Гориничі. А подивіться на сучасні літаки. Не нагадують змія. Ричать, дихають вогнем (реактивними двигунами), мають тих двигунів одного чи декілька, тобто голів. Чим не змій?
 
     Тепер перейдемо на твердь земну. Всі богатирі шукали меч-кладинець, що міг одним помахом сто ворогів знищувати. А це вам не нагадує сучасний кулемет? Навіть дуже нагадує. Тепер згадаємо інших героїв і їх техніку. Якийсь там цар має чарівне блюдечко з золотим яблучком. Яблучко по блюдечку качається і весь світ можна побачити. А ви в даний момент не користуєтесь цим чарівним пристроєм. Не катаєте мишку по килимку і не спостерігаєте за всім світом? А згадаймо чарівного коня. Іван царевич потряс уздечкою, з’явився срібний кінь, Іван заліз в одне вухо бідняком і виліз з іншого багато одітим царевичем. А це вам не нагадує звичайний автомобіль з пультом сигналізації? А Коник Горбоконик? Подивіться на сучасний мотоцикл. Чим не горбоконик. Чи Олена Прекрасна, тікаючи з Іваном царевичем від Кощія Безсмертного, плює десь там в куточок, і слина, на запит Кощія, відповідає, що вона на місці. Чим не сучасний диктофон? До-речі, про Кощія. Кощій безсмертний, але смерть його все таки є десь в тяжко доступному місті на кінчику голки. Ви фільм «Термінатор» дивились? Чим не Кощій Безсмертній. А програма (голка), щоб його вимкнути, знаходиться десь далеко від нього. І хто мені може дати гарантію що колись уже не було штучного інтелекту, і по світу не ходили людиноподібні андроїди.
 
     Ще в казках часто зустрічається перо жар-птиці і сама жар-птиця. Ніби казковий персонаж? А подивіться на ліхтарик. Чи то не є перо жар-птиці? А ліхтарі на стовпах вуличного освітлення? Самі справжні жар-птиці. Чи гуслі само гуди. Не нагадують магнітофон чи плеєр? І так, що не візьми казкове, все вже є, або винаходиться.
 
     От, наприклад, скатерті-самобранки ще немає. Можливо це якась установка для синтезу їжі. Єдина така установка згадується в Біблії. Вона виготовляла манну небесну. Та й не скоро таку придумають, бо хто дозволить народу мати шарові харчі. А куди подіти гастрономи, ринки, фермерів? Також не придумали телепорт, це коли герой повернув перстень на пальці і опинився на другому кінці світу де йому заманулось. Зараз тільки пару атомів переміщують із одного кута кімнати в інший. А куди тоді подіти літака, залізну дорогу, автомобілі і взагалі, весь транспорт. Це ж скільки магнатів збанкрутують.
 
     Та й взагалі, ми живемо в казці, і чим дальші, тим страшніше, а казкарі все потворніші та недотепніші. І як казав колись казкар дід Панас: «Отака то )(у*ня малята, любі хлопчики й дівчата».
 
     І що все таки в казках щось є, приведу декілька картинок:

Це стародавня модель літака. У 1898 р. в одній з печер Єгипту був знайдений якийсь предмет, датований приблизно 200 р. до н.е. Вчені детально вивчили знахідку і прийшли до висновку, що це модель аероплану. Пропорції «моделі дерев’яної птиці» такі, що апарат може парити сам по собі, йому лише необхідна невелика сила, яка могла б підняти його у повітря. Форма і крила схожі на модель сучасного «Конкорда», яка дозволяє максимально понизити опір повітря. Вертикальний хвіст однозначно вказує що це не птах.

Дивні і фрески на стелі храму епохи Нового Царства, розташованого недалеко від Каїра. Вигравірувані на камені  знаки дуже нагадують силуети сучасних цивільних і військових машин. Там є і вертоліт, і підводний човен, і планер, і дирижабль. Правда, деякі дослідники стверджують, що останнє — не дирижабль, а те, що ми звикли називати НЛО.

У Центральній і Південній Америці знаходять золоті фігурки тваринок, виготовлені тисячу років тому. Серед них — мініатюрні статуетки, схожі на літаки. Деякі вчені стверджують, що це моделі давніх літальних апаратів. Прихильники механічної версії звертають увагу на пропорції — ті ж, що у одномісних літаків 50‑х  років. Задертий «хвіст» з горизонтальними і вертикальним стабілізаторами, що не належить ні одній з тварин. А між «головою» і «тулубом» стародавній митець зробив явне поглиблення, в якому проглядається щось на зразок кабіни пілота.

Багдадська батарейка — загадковий месопотамський артефакт, який розцінюють як античний гальванічний елемент, створений за 2000 років до народження Алессандро Вольта.

Ранці літаки для індивідуального польоту. Чим не бабина ступа. І таких картинок можна знайти безліч. Правдиві вони чи ні, вирішувати вам. Я тільки розповів казочку на ніч.
    А це спеціально ролик для кулібіних коли, як каже Тузік, введуть мораторій на бензин. Може щось придумають. Приємного перегляду. Вірте в казку, розумного клоуна, доброго царя, турботливих за народ олігархів і будьте щасливі.
© TVOREC [18.06.2021] | Переглядів: 791

2 3 4 5
 Рейтинг: 32.3/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook