для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Їхали ведмеді на велосипеді…


Їхали ведмеді на велосипеді…
     Якось мені Тузік запропонував займатись фізичними вправами на велотренажері, ну там ще басейн, баня. Воно ніби то і правильно. З пережитків совка ми всі знаємо, в здоровому тілі - здоровий дух. Але насправді все навпаки. Здоровий дух - має здорове тіло.
 
     Чого євреї називають нашого брата ГОЙ? Тому що це перекручене ЙОГ. А в євреїв така вдача, все, що не їхнє, має бути перекручене. Наші пращури широко практикували йогу. Йога це не тільки індійська гімнастика, а й гімнастика наших пращурів, нажаль, несправедливо забута. А християнство додало свого внеску, і баба йога, знахарка й цілительниця, стала Баба Яга, негативний персонаж. Бабка травниця, що знала толк в травах, була відуня (від слова відати, знати), а стала відьма. Знову ж таки негативний персонаж. І таких прикладів можна навести безліч. Та мова про інше. Як люди жили в українському селі при совку? Щоб вас не загружати, я пропоную послухати ролик.
 

 
     Але після того як «загаваріла масква», зразу ж транслювалась «утрєнняя зарядка». Наприклад ось така.
 

 
     «Патаму что в здаровом теле здаровий дух». І це було вкарбоване в мозок кожному громадянину совка. Альтернативи не було, і не могло бути. Проснувся, зарядився (а в більшості просто послухав), поснідав і на роботу. День відробив, чи відбув на роботі, додому, включив «глупого ящика для ідіота» і спати. І так щодня. В вихідні горілки по-п’янствувать. Все. Думати немає коли.
 
     На кінець, стали незалежними, а думати не навчились. Совкові штампи так і залишились в головах, і в більшості, передаються молодому поколінню. Правда,  дехто зрозумів, що є можливість стати щасливим, заробивши багато грошей. Та чи дійсно гроші роблять людину щасливою? Мабуть що ні. Гроші, це штучно придуманий універсальний товар, який в умовах суспільства допомагає отримати зверхність (владу) над іншими. А уявіть, вас висаджують на безлюдному острові на постійне проживання, без засобів зв’язку, і пропонують вам або мішок грошей, або мішок сухарів. Мабуть ви виберете сухарі, бо з грошей можна буде хіба що багаття розпалити.
 
     Паралельні з людиною цивілізації (мурахи, бджоли, терміти) живуть без грошей, і ніякої біди від цього не мають. А людина придумала гроші, то що ж поробиш. Весь соціум заточений під гроші. Але гроші, це в сучасному соціумі потрібне, але не основне. Основне, для чого живе людина в цьому світі, це пізнати себе. Це бути духовно здоровою і фізично міцною. Бо якщо дух слабкий, а здоров’я ніякого, то гроші щастя не принесуть. Мені, щоб це зрозуміти, довелось пережити інсульт і клінічну смерть. Можливо, моє ІМХО комусь допоможе зрозуміти це без інсульту.
 
     Взагалі то, людина - створіння магічне. У цьому зі мною не погодиться лише той, хто не вірить в себе, хто ніколи не дивився на зорі, не милувався величчю Сонця та безкінечністю Всесвіту.
 
     Поринувши в красу Всесвіту, ви самі стаєте його окрасою. Наші предки говорили, що коли людина досягає досконалості в цьому світі, вона іде в небо і стає Зорею. Звісно, у кожного шлях до цієї Зорі свій, але бачити цей шлях і не кружляти довкола нього, а йти ним, допомагають знання наших славних предків.
 
     Я спробую по можливості донести до вас ту інформацію, яка допоможе вам повірити у свою магічність. Беріть долю у свої руки. Хоч інколи відключайтесь від повсякденної мишиної возні. Сміливіше відкривайте двері у Всесвіт. Насправді, він дуже чарівний.
 
     Відчуваю, зараз дехто напише в коментарі «нє асіліл, многа букфф», «нєчіталдвабала» чи ще щось подібне. І не дивно. Коли папуасам дали мікроскоп, вони нічого кращого не придумали, як колоти ним горіхи. Тож нічого не поробиш. Папуаси також мають право не життя. А адекватні, читайте далі.
 
     Людина, апріорі, володіє всією інформацією Всесвіту. Вона інколи і користується нею підсвідомо, особливо в екстремальних ситуаціях, коли її фізична, розумова та духовна сили збільшуються в багато разів. Але це триває короткочасно і не залежить від волі людини. Щоб навчитись свідомо володіти цими знаннями, потрібно спочатку освоїти медитацію. Медитація, це перша сходинка в йозі і перша щілинка, через яку можна свідомо зазирнути на безмежні знання Всесвіту.
 
     Я хочу звернутись до тих, хто чув, але не користувався медитацією. Та лише на перший погляд, не користувався. У повсякденному житті стани медитації ми переживаємо досить часто, просто не розуміємо цього. Згадайте, з якою насолодою ви сидите на березі річки і рибалите. І суть не в кількості риби. Годинами дивитись на поплавок для вас велика радість. Ось вам і медитація!
 
     Але давайте розберемось, що таке свідома медитація? Людський розум - як великий комп'ютер з масою унікальних програм та можливостей. Просинаючись вранці, ми вмикаємо його, і протягом дня використовуємо як… калькулятор. А він, маючи велику потужність, хапається за будь-яку інформацію, яку отримує завдяки сприйняттю через очі, слух, дотик, нюх, смак. Крізь нашу свідомість проходить лише кілька відсотків цієї інформації. Решту він опрацьовує поза нашим усвідомленням, видаючи нам лише результат. І цими результатами ми користуємось, складаючи так звану "свою думку". Але ця думка хоч і ваша, але вона не до кінця усвідомлена. Мозок влаштований так, що він не може не працювати. Спробуйте не думати кілька хвилин. Чи навіть кілька секунд. Для нетренованої людини це майже неможливо.
 
     Так от, дякуючи медитації, ми можемо входити в так званий стан Нави або "бездум'я". Зупинивши "жувальний рефлекс" мозку, ви напряму виходите у своє без свідоме. Що це вам дає?
 
Ви очищаєте свій мозок від непотрібних думок (в хаті ж прибираєте, аби сміття не заважало насолоджуватись чистотою).
Це один з наймогутніших засобів духовного розвитку і розуміння самого себе, тобто усвідомлення свого Я.
Можете отримувати інформацію Всесвіту в "чистому" вигляді, і вже свідомо користуватись нею.
Програмувати себе на досягнення бажаного чи то в бізнесі, чи то в коханні, чи в будь чому іншому.
Творити своє здоров'я та захищатися від енергетичного нападу, тому що ви будете відчувати енергетичних вампірів.
Просто насолоджуватись спокоєм та гармонією.
 
     Медитація - це скарб і ключ до нашої досконалості. Але як увійти у стан свідомої медитації? Багато практик рекомендують позу лотоса. Інші рекомендують ще заумніші пози (асани). Але я вважаю, що для починаючих сама ідеальна, це  Шавасана. Вони ніби проста, але спеціалісти вважають, що це найскладніша асана в йозі. Здавалося б, що там складного - лежиш собі, не рухаєшся та й усе. Але так може здаватися тільки на перший погляд. Шавасана - це не тільки заключний етап практики асан, а в першу чергу - глибинна медитативна практика, яка з'єднує тіло і душу в одне ціле. При ідеальному її виконанні, припиняється потік думки, що наближає нас до однієї з головної мети йоги - припинення коливань свідомості. Науково доведений факт, що 10 хвилин Шавасани замінюють 2 години повноцінного сну.
     То як же правильно ввійти в стан медитації. Розіб’ю по пунктах, щоб було зрозуміліше.
 
1. Потрібно лягти на спину на поролоновий килимок чи на зручний диван. Розслабитись.
2. Заплющити очі і подумки пройти по тілу, починаючи з голови і закінчуючи пальцями ніг. Постаратись максимально розслабити м’язи.
3. Уявіть, що ви лежите в теплій ванні. Максимально розслабте м’язи тіла. Старайтесь добитись такого відчуття, ніби ваше тіло в невагомості і ви його не відчуваєте. З першого разу це може і не вийти.
4. Далі, прислухайтесь до свого дихання. Зосередьтесь на ньому. Постарайтесь дихати в два прийоми. Спочатку вдихайте грудьми, потім діафрагмою. Видихайте також спочатку грудьми, потім діафрагмою. З першого разу також може не вийти. З кожним разом вдихи робіть менш глибокі, а перериви між ними більш тривалі. І головне, концентруйте свою увагу тільки на диханні. Кили відчуєте, що більш поверхнево та повільно дихати важко, зупиніться.
5. Постарайтесь відчути як б’ється серце. Якщо відчули, намагайтесь силою розуму зменшити частоту скорочення. Спочатку це також буде робити складно. Але намагайтесь концентрувати свою увагу тільки на серці.
6. Коли з серцем закінчили, уявіть, що ви силою мислі створюєте кругом себе енергетичний кокон, через який не проходить ні чужа енергія, ні чужі думки, ні чужа воля, ні чужий погляд. Уявіть, що через цей кокон проходить тільки світла енергія Всесвіту. З часом ви почнете розуміти її і користуватись нею.
 
     Хто захоче займатись цими практиками, хочу застерегти. Без віри та наполегливості нічого не вийде. Залишиться тільки крутити педалі та співати пісеньку: їхали ведмеді на велосипеді. І залишатись здоровим ведмедем. А хто все-таки ризикне спробувати, той почне розуміти минуле і заглядати в майбутнє. Почне розуміти, чому народ України вибрав клоуна, а не Петра. Чому раїсія вже сім років окупант. І взагалі, багато дечого стане зрозуміло. Використайте мікроскоп за прямим призначенням і все побачте. А будете колоть мікроскопом горіхи, то я не винуватий.
© TVOREC [31.05.2021] | Переглядів: 551

2 3 4 5
 Рейтинг: 27.3/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook