для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

фкантєкстє 01-04 липня 2008


фкантєкстє 01-04 липня 2008
Мені стала зрозумілою символіка гасла «Міліція з народом!» Я вже знаю, що вона з тим народом робить. Воює. Є у цій нелегкій війні і свої герої. Більшість, звичайно, безіменні, як от цей симпатичний полковник Житомирського МРЕВ ДАІ, який збив на пішохідному переході у Житомирі одразу двох студентів. Зверніть увагу на скромність героя! Він зірвав з себе погони і тихенько приліг на заднє сидіння службового джипа під охороною своїх колег. Несвідомі громадяни намагались примусити високоморальних охоронців порядку скласти протокол за всією формою, однак, ті з честю (чи що там у них замість неї?) вивезли геть полковника. Про що ж насправді було складено протокол, як і подальша доля героя, не відомо. Шкода!
 
Однак, ніщо не стоїть на місці і молоде покоління міліціонерів уже з більшою відповідальністю підходить до справи знищення цивільних людей. Місце події – Богородчани Івано-Франківської області. Диспозиція – площа у центрі міста, де народ святкує День молоді – слухає концерт, п’є пиво, їсть морозиво, одним словом, безцільно тиняється туди – сюди замість того, щоб чемно сидіти по хатах. З усіх сторін центр міста з нагоди свята перекрито постами ДАІ. Патрульні машини поставлено впоперек проїжджої частини, біля них чергують співробітники ДАІ. Лейтенант тієї ж ДАІ, Роман Драгомирецький, не розгубився у складній ситуації і, взявши до рук, замість важеля перемикання передач, пляшку доброго пива, сміливо обійшов на своєму «Скорпіо» поставлену впоперек «патрульку», збив іншого співробітника ДАІ , який намагався перешкодити проїзду Драгомирецького далі (не знав, лошара, хто батяня у Ромчика!) і на повному ходу врізався у святковий натовп. Наочно видно – красень-спортсмен! Любить він, очевидно, кеглі. Зразу вибив два очка. Одна дівчинка померла таки у той же вечір – їй тринадцять років було, а друга – тридцятирічна жіночка – через два дні. Несвідомі богородчанці побили молодого героя, перевернули та трохи поламали йому авто (будуть відповідати! Старший Драгомирецький так про це прямо і сказав! Він там з’явився разом з «Беркутом», який і відбивав Ромчика від розлюченого натовпу) але - слава ДАІ! – все обійшлось. Живий Ромчик. Тато, сам славний міліціонер, не остання особа в обласній міліції, має всі причини бути задоволеним – син справиться з шоком і депресією, у нього сильний організм (навіть після пляшки горілки, нормально їхала дитина міліцейська аж поки на його дорозі  не з’явились капосні Богородчани). А гроші, які сім’я потратить на експертизи-слідства-суди, і так минулися б на новий «Мерседес». Та, зрештою, зроблять Драгомирецьким все дешевше – все-таки всі свої. Тому, давайте заспокоємось і поспівчуваємо самому лейтенанту Драгомирецькому – на кілька років він буде відірваний від улюбленої служби в ДАІ але потім тато щось придумає. На те він і є тато, він постійно щось придумував щоб Ромчик не відчував себе покинутим у цьому складному світі…
 
Бридко? О! Не поспішайте! Зараз вас почне справді нудити. Подія, описана вище сталася в Богородчанах в неділю. Так як містечко недалеко від обласного центру, з Івано-Франківська, буквально за пів години уже прилетіли бройлери «Беркуту» і батько зі старшим братом героя. Що характерно, одразу почали «бикувати» та «відмазувати» малого. Зі слів очевидців, вони погрожували всім хто був навкруги розправою! Забравши з собою мукаючого від повноти алкогольних вражень сина, тато відбув до Франківська. А на місці залишилась працювати знімальна група ТСН. На наступний день, 30 червня у новинах ТСН на каналі 1+1 показали сюжет про подію. Усе описано, начебто, правдиво, однак, наприкінці сюжету ставляться кілька запитань, які найбільше скидаються на спроби розсіяти удар та відвести його від п’яного покидька в міліцейській формі. Ось вони: «Чому такий захід проводився у цій частині міста, на трасі Івано-Франківськ – Яремче, яка погано освітлена? На ці запитання районна влада відповіді не дала.» Гм… Цікаво, а чи справді не бачили телевізійники, що вуличні ліхтарі в Богородчанах горіли і освітлення площі, де відбувались святкові заходи та сталася трагедія, було нормальним? Як ще можна було убезпечити людей? Мало перекритого руху за допомогою ДАІ та їх автомобілів поставлених впоперек дороги? Треба було там танки ставити? Чи викопати траншеї? Але, я вас запевняю, що Драгомирецький пройшов би й крізь танки! А всі урочисті заходи та концерти проводяться у місті саме там, на площі перед міськрадою. Так де ж їм ще проводитись? За останні 15 років ніхто не здогадався, що можна збити ДАІшника, який забороняє в’їзд на дану територію, проскочити повз ДАІшну машину, яка блокує в’їзд до пішохідної зони і спинитись в тілах танцюючої на майдані публіки. Як же вони швидко шукають стрілочників та фактів, які можна було б підсунути в суді, як виправдальні для Ромчика! Панове журналісти, а ви так просто допомагаєте Ромчикові чи хтось просив?  
 
Десять міліцейських посадовців втратили свої бантини у міліційному курятнику після цієї пригоди. Ясно, що це трагедія для міліції невимовна, яка мусить відізватися і у Богородчанських органах влади. Тепер крові поп’ють різні ревізори з різних установ. Буде вам, богородчанці, весело! За пару місяців намалюють вам експертизи про те, що жінки самі, зі швидкістю160 км/год. поперли на машину. Ще поплатите всю моральну шкоду, якої натерпівся від вас Ромчик. Йому ж грошей треба буде – потратився тато реально хіба на влаштування сина в ДАІ. Ще, навіть, лейтенант не відбив грошей за працевлаштування і тут така лажа! І все через що? Через дурну міську раду, яка задумала проводити концерт в Богородчанах! Ех, ото непруха!...
 
Багато галасу даремно! Багато галасу! Можна кричати криком великим зі шпальт усіх газет з екранів телевізорів та з радіо, можна горлопанити  в Інтернеті про безмір, який царює в органах ДАІ та міліції, про тотальну продажність всіх – від лікаря, який допомагає вбивцям з дорогих авто за невеличку копійку вигнати з висновку алкоголь і до судді, який за більшу мзду, дає вирок з відстрочкою покарання але не міняється ситуація тільки тому, що ніхто насправді не боїться відповідальності. Її просто нема. А як їй бути? З чого? Хто повинен когось змусити за щось відповісти? Бодай би за свої слова.
 
Чому так багато уваги приділено цій темі? Та тому, що вже дістало. Дістало відверто хамське ставлення моєї держави до мене. Дістало, що навіть не намагаються якось прикрити свої дії. Абсолютно. Про що можна судити, коли навіть самі міліціонери (!) та державні чиновники вірять, що справедливе покарання за злочин може дати тільки суд Лінча. І, якщо, ВОНИ свідомо не хочуть відповідати за законом, бо є особливими людьми, то ми маємо повне право їх судити не законно. Це страшно. Це війна. Але вона не зараз розпочалась. Вона триває і ми зобов’язані її припинити. Кажуть, правда, що можна за допомогою державного апарату та винятково законних дій долати корупцію та відновлювати лад на дорогах. Кажуть, що невідворотність покарання за злочин та саме правосуддя може забезпечити держава. Ало то тільки ТАМ вона може це робити. Тільки в Прибалтиці та Грузії, Польщі та Чехії, Хорватії та Словенії. Там, де молода генерація політиків це були не діти партійних діячів та чиновників. Там, де політики та чиновники знають, що між ними є конкуренція, а не просто боротьба за касу. Там, де в людей є якась Ідея, а не просто виснажлива боротьба за корм. Бо ця боротьба за корм зробила те, що не могли зробити репресії за Кучми. Вона вбила свободу слова – так, так, саме це єдине сумнівне надбання, що ставить собі в заслугу Ющенко&Со – і журналісти стали просто ще одним інструментом для вирішення «питань». Як експерти, слідчі, судді. Просто треба вчасно запитати те, про що попросять. А здоровий глузд викинути геть – від нього совість з’являється..
 
Отак і йде собі помаленьку час у спекотне літо. Без особливого вогника добувають депутати до канкул довгожданих, пишуть якісь конституції, де одночасно ПР і БЮТ  навипередки похоплюються  встановити двопартійну систему, у якій переможець виборів одержує все, себто більшість у 226 голосів. Може б і хай було? Тільки, звідки вони горопашні знають, що це вони Конституції під себе пишуть? Через рік-два може бути такий варіант, що БЮТ набере таку кількість Рибакових, що Юлі Володимирівні дешевше буде Ахметова купити, ніж своїх чесних втримати…
 
Бурхлива діяльність на ниві дотримання правопорядку потребує жертв. Жертву наше СБУ знайшло. Знайшли якогось пацана, який бажав нашому Татові того, чого йому всі бажають. Але цей, очевидно, був безпечний. Бо я собі не можу уявити, щоб СБУ зловило когось дійсно небезпечного! То чим же пояснюється такий улов? Я думаю, що комусь треба було в Маямі. От хлопці й злітали, а так як Рудьковський трохи не долітався – вирішено було виправдати свої відрядні. Почекаємо, може комусь в СБУ треба буде злітати до Тель-Авіва чи до Москви – попутно могли б привезти Каліновского або Бакая. Вони за Батьківщиною, певно, скучили. Такими кадрами як ці два Україна розкидатись не має права.
Це ж не лопати!
Канаріс [05.07.2008] | Переглядів: 7364

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.7/10

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook