для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Статистика, "мать её"...


Статистика,
     Статистика, як відомо, перевищує нахабну брехню.
 
     Спочатку власні спостереження відносно статистичних даних про коронавірус. На сьогодні по Україні даються наступні дані:
 
Загальна кількість захворівших – 1 357 470 чоловік, що становить 3,1% від кількості населення.
 
Померло 26212 чоловік, що становить 1,93% від кількості захворілих.
 
     За власними даними «по колу знайомих першого рукопотискання» у мене не сильно сходиться.
 
     Померлих – 2 . Перший, красень чолов’яга, під п’ятдесят віку, метр дев’яносто зросту, непитущий, не палив, міцної статури, без зайвої ваги, арійської зовнішності. Йому б у кіно зніматись – типовий Ганс. Другий, однокурсник по училищу, 54 роки і, що для мене відкриття, такого ж типажу. Кремезний рудуватий чолов’яга. Але цього з своєї статистики відкидаю, оскільки він проживав у РФ.
 
      До минулого тижня з кола знайомих першого рукопотискання підхопили цю заразу біля 70 чоловік, з них проходили стаціонарне лікування шестеро. Біля 50 перехворіли практично безсимтомно. І це, якщо порахувати, в перерахунку на близько півтори тисячі контактів (у телефоні) з яких дві третини практично не активні і я з ними не спілкувався рік і більше.
 
     Думаю, що «безсимптомників» серед моїх знайомих десь у три -чотири рази більше. І практично всі вони не потрапили у офіційну статистику МОЗ України.
 
     На цьому тижні, за три дні (неділю-вівторок), на окремій ділянці підприємства за містом, одразу п’ятеро patientновозахворівших (з пятидесяти всього).
 
      Не можу поки стверджувати, що це COVID-19, тестів ще немає, але втрату нюху вони відзначили. У трьох була виявлена температура 38-38,3, один молодий (26 років) – 37,4 у п’ятого почався кашель (без температури), але він же поклав дружину у лікарню і вважається для нашого вогнища заражуваності «нульвим» пацієнтом, що заніс цю заразу.
 
     До речі, жоден з тих, що вважає себе перехворівшим у легкій формі (попередній пік кінець жовтня – листопад) на друге коло поки не пішов, а це п’ятеро співробітників, які щоденно на протязі тижня щільно спілкувалися з захворівшими.
 
      Тепер трохи про загальну статистику. Помічено, що крива добової захворюваності по Україні практично «копійка в копійку» зараз повторює динаміку Польщі, Чехії та Угорщини.

      Далі я спробував порівняти дані по ефективності медичних систем різних країн. Оскільки статистичні дані суттєво відрізняються, у Бельгії наприклад з незрозумілих причин «в активній фазі» затримується майже 90% від тих, хто захворів, а Нідерланди і Швеція взагалі таких даних не виставляють, вважаючи, що за рік пандемії така цифра вирівнялася для всіх, рахував цей показник як частку померлих від загальної кількості захворівших.
 
      Щоб було легше для сприйняття, розфарбував дані у кольори райдуги, як «теплову карту», чим більша цифра, тим гарячіший колір.

      Очевидно, що на швидкість розповсюдження хвороби суттєво впливає щільність населення (кількість мордів на кілометр квадратний). Поранжував країни по цьому показнику і дійсно вийшло, що такі дані (% захворюваності) корелюються по Ісландії (1,8%), РФ (2,9%), Норвегії (1,3%), Фінляндії (1%), Естонії (5%) та Латвії (4,6%). І тут же стало помітно, що Швеція (6,5%), Литва (7,4%), а особливо Чорногорія (12,1%) просто наплювали на карантинні заходи.

     І одразу видно, де громадяни жорстко дотримуються заходів безпеки, це, наприклад Данія (3,7%) і Німеччина (2,9%).
 
     Інші аномалії, (Албанія і Угорщина, наприклад,) пояснюються, скоріш за все, викривленням статистики, або малим відсотком тестування.
 
     Відомо, що чим старіші пацієнти, тим більший шанс у них потрапити на цвинтар. Відповідно спробував знайти залежність між відсотком смертності серед захворівших, та середнім терміном життя населення у країнах, поранжувавши їх за цим показником.
 
     Крім Угорщини, Боснії та Герцеговіни і Болгарії, де показники показали жаліднюгий стан охорони здоров’я, залежність підтвердилася.

     Але зверніть увагу на низ цієї таблиці. Очевидно, що можна висловити Respect  медикам Данії, Фінляндії, Нідерландів та Норвегії. Греція і Італія, м’яко кажучи, не порадували.ac
 
     Думаю, цього достатньо. Далі аналізуйте самі...
 
    Доповідь закінчив!pion
© инженегр [03.03.2021] | Переглядів: 3553
Мітки: #Зеленський 

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.1/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook