для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Петро Порошенко про розведення військ, формулу Штайнмаєра та безпекові фактори мінських угод.


Петро Порошенко про розведення військ, формулу Штайнмаєра та безпекові фактори мінських угод.
1. Розведення військ.
03.12.20. на espreso.tv  у передачі «Червона лінія з Сергієм Висоцьким» Петро Порошенко стосовно розведення владою  військ на Донбасі сказав наступне: «Ви відвойовували ці землі? Ви поливали їх кров’ю? Ви бездарно здавали українські території, дозволяючи їм будувати фортифікаційні споруди і укріпрайони. І коли лише за те, щоби зустрітися з Путіним, здається позиція так званої російської формули Штайнмаєра, коли руйнується процес плану дій щодо імплементації мінських угод, наша позиція була абсолютно чіткою - safety first (спершу безпека) : (Виведете свої війська, напряму, як записано в Мінську. Виведете незаконне озброєння, важку техніку і артилерію роззброїте незаконні військові формування).
 
   Про розведення військ Петро Олексійович говорив і раніше, називаючи подібні речі ініціативою Путіна:
«Це ініціатива Путіна, якій окремі представники не дають належну оцінку. Просто поставте себе на місце наших хлопців, скільки крові було пролито, щоб звільняти населенні пункти у сірій зоні". (П. Порошенко. 2019р.)
 
Спочатку війська відвели в Станиці Луганській, потім у Золотому, потім у Петрівському, потім відведуть по всій лінії фронту. Ми маємо звільняти свою землю, а не відводити війська».
 
    Усі ці звернення Петро Олексійович робить емоційно, з неабияким показовим патріотичним артистизмом, неначе немає людей, які пам’ятають, як він сам особисто, хоча і безрезультатно, робив розведення військ, причому тричі: у вересні 2014 го, в лютому 2015 го і в жовтні 2016- го. А сьогодні він вішає лохокторату лапшу на вуха, ніби це ініціатива Путіна, неначе він сам цього не робив і неначе Україна не підписувала міжнародних документів про розведення військ на Донбасі. Насправді такий документ при Порошенку був підписаний. Він називається "Рамочное решение Трёхсторонней контактной группы о разведении сил и средств" (20.09.2016).
А ось і результати втілення цього документу:
"Мають розпочатися переговори щодо наступних чотирьох місць для розведення сил, Порошенко назвав ще одну ділянку для відведення сил, на якій наполягає Україна":

   7 жовтня 2016 року тодішній пресцентр АТО повідомив про успішне розведення сил біля Петрівського та сусіднього села Богданівка. Процес відведення був засвідчений представниками СММ ОБСЄ та СЦКК. Але у підсумку українські військові з часом повернулися на свої позиції, бо добитися стійкого перемир'я на цих ділянках тоді так і не вдалося.

Смисл цих заходів полягав у тому, щоб ворог був на такій відстані, яка б унеможливлювала бачити наших захисників у прицілі снайперської гвинтівки.  
Сьогодні триває умовне перемир’я, і в небезпечних місцях війська розведені. Критику цих заходів Порошенко аргументує тим, що після розведення військ ворог будує фортифікаційні споруди і укріпрайони, наначе при Порошенку ворог їх не будував і неначе таку можливість отримав лише після розведення військ. А деякі активісти його ботоферми (як наприклад Віктор Уколов) аргументують тим, що ворог займає наші позиції, але при цьому спираються не на офіційну інформацію моніторингової місії ОБСЄ чи речників ЗСУ, а на чутки, мовляв якась волонтерка, якій хочеться вірити,  про це розповідала, і про все це торочать цілими днями на «прямому каналі».
        Для чого розведення військ брехливо називати ініціативою Путіна, якщо документи і  власні дії Порошенка  свідчать про інше ? Лише тому, що для Порошенка ці заходи не принесли користі? Лише тому, що це вдалося Зеленському, а не йому? Лише тому, що  так сильно хочеться повернути собі посаду президента, що аж доводиться інших критикувати за те, що робив сам?
 
        За даними Генштабу ЗСУ з 27 липня по 4 листопада  2020 року загинуло 3 військовослужбовці, а за такий же період до початку режиму припинення вогню 197.  Але, як бачимо, такі цифри Порошенка не тішать. Хіба збережене життя наших захисників сьогодні того не вартує?   Хіба власні амбіції повинні стояти вище людського життя? Для чого говорити про пролиту кров, закриваючи очі на те – скільки крові сьогодні не проливається завдяки зробленим заходам, включаючи розведення військ? Невже йому так хочеться повернути минулу статистику смертей часів свого президентства? Може Петру Олексійовичу замість критикувати те, що робив сам, краще спитати у батьків солдат: чи вони проти того, аби ворожий снайпер був на такій відстані, що не міг бачити у приціл їхнього сина?
 
2. Формула Штайнмаєра.
П. Порошенко: "Ніякої формули Штайнмаєра не існує в природі. Це російська вигадка. Ніколи до вчорашнього дня жоден представник України ні письмово, ні в іншій формі ніколи не схвалював "формулу Штайнмаєра". Я вам це кажу як безпосередній учасник самітів нормандського формату, де неодноразово Путін намагався протягнути цю версію, і українська сторона завжди давала рішучу відсіч, і наші німецькі, французькі та американські партнери завжди підтримували українську сторону"
 
    Сам Штайнмаєр був здивований брехнею Порошенка, сказавши з цього приводу наступне:  «Формула не містить нічого більше, ніж спробу зробити з великих кроків, запропонованих в угодах, які учасники конфлікту не хотіли робити, низку менших кроків, які, попри їх сутність та наслідки, досі треба узгодити. Аргумент про російський вплив мене дивує, оскільки там був присутній тодішній президент (Порошенко).
 
     А стосовно того, що нібито «ніколи жоден представник України ні письмово, ні в іншій формі ніколи не схвалював "формулу Штайнмаєра", то як кажуть – «архіви не горять».  Є відео ТСН, де сам Порошенко у 2016 році виступає за імплементацію формули Штайнмаєра.  Таким чином він своїми ж вустами підтверджує її існування і схвалює її імплементацію.
Ось пряма мова: «Були окремо обговорені питання підготовки до виборів і домовилися зараз продовжити на рівні експертів, на рівні робочих груп, роботу з підготовки концепцій виборчого законодавства, ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ так званої "формули Штайнмаєра", куди ми бачимо позиції, які мають бути складовими при визнанні виборів такими, що відбулися, що є вільним волевиявленням громадян" (Порошенко. 2016р.)
(відео 5:20)

      Слово «імплементація» означає виконання, тобто, у 2016 році Порошенко визнавав існування формули Штайнмаєра і схвалював її виконання. Однак  журналісти порошенківського "прямого каналу" цей ФАКТ назвали фейком лише на основі того, що Порошенко у тому відео ГОВОРИВ також і про те, що безпекові фактори повинні бути на першому місці.
І він дійсно там на відео у 2016 році про це ГОВОРИВ,  однак ні у самій формулі Штайнмаєра, ні у мінських угодах 2014 року НА ПАПЕРІ цього нема, це є лише на язиці у Порошенка і його ботоферми.
 
3. Безпекові фактори мінських угод.  
П. Порошенко: «Мінські домовленості складаються з 13 пунктів, де безпековий компонент є першим. В першу чергу, після припинення вогню, ми маємо забезпечити виведення окупаційних російських військ. І цей документ визнає наявність цього".
 
Відкриваємо 13 пунктів мінських угод і бачимо, що Порошенко збрехав:  
https://www.pravda.com.ua/rus/articles/2015/02/12/7058327/
Безпекові компоненти там стоять далеко не першими.  У 5-му пункті стоїть помилування і амністія бандитів, а у 9-му пункті чітко сказано, що контроль України над державним кордоном має бути ПІСЛЯ місцевих виборів, і лише у наступному  10-му пункті – вивід іноземних військ і найманців та роззброєння незаконних військових формувань.
     Саме тому і сепаратисти Донбасу, і Путін, і наші західні партнери вимагають від України виконання 13 пунктів, де перед контролем над кордоном і виводом іноземних військ і найманців, спочатку стоять МІСЦЕВІ вибори. Тому через Порошенка сьогодні звинувачують Україну у невиконанні мінських домовленостей, вимагаючи провести місцеві вибори на Донбасі.
 
   Коли лідер «Національного корпусу» А. Білецький на передачі «Свобода слова» пред'явив Порошенку цей аргумент стосовно 13 пунктів, то Порошенко, викручуючись, запитав: « А де Ви бачили там послідовність?» і цим самим сам себе загнав у кут.  Бо з одного боку виходить, що яким же треба бутим тупим, аби не закласти у такі важливі документи послідовність заходів, в тому числі безпекових.  З іншого боку, якщо там немає послідовності, то навіщо казати, що «безпековий компонент є першим»? До того ж, Порошенко не раз називав Мінські домовленості дорожньою картою, де за його словами 13 пунктів Мінських угод є базовими документами для виконання даних зобов'язань,  а дорожня карта, як ми знаємо, це і є документ послідовних дій.  
 

 
    В результаті усі заяви Порошенка з цього приводу, як і його слуг, витають у повітрі, не маючи під собою документального підтвердження. Звичайно, що формула Штайнмаєра – це не панацея, і вона має певні недоліки та ризики, однак ніхто не примушував Порошенка у свій час ставити безпекові фактори на задній  план, а попереду них – місцеві вибори і амністію державних злочинців (п.5) і т.п.  Порошенко сам загнав Україну в глухий кут і загальмував цим самим мінський процес.
 
     Активісти його ботоферми у брехні, фейках і маніпуляціях пішли ще далі. Наприклад, колишній соціаліст, пізніше БЮТівець, а тепер соратник Порошенка Віктор Уколов разом зі своїми колегами на порошенківському «прямому каналі» розводять гіпотези і маячню про те, що, мовляв, конфлікт з Конституційним судом  влада створила спеціально, щоб новий склад КСУ особливий статус Донбасу вніс до Конституції України.  Пригадаємо  їм, що  спроба внести особливий статус Донбасу до Конституції України вже була. І цю спробу робив Порошенко.  Наприкінці серпня 2015 року Петро Олексійович вніс до парламенту Проект Закону про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади), в якому зазначалось, що «особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом». ВО «Свобода» закликала до акцій протесту. Щоб не допустити змін до Конституції, до акції протесту приєдналися також Радикальна партія Олега Ляшка і партія «Укроп»]. Акція закінчилася жорстким протистоянням протестувальників і порошенківських правоохоронців, в ході якого більше ста осіб було поранено.
 
   Мова йшла про закон Закон № 1680-VII про особливий статус Донбасу, який був ініційований Порошенком і ухвалений 16.09.14. Там є амністія бандитам, статус російської мови, призначення суддів і прокурорів за згодою місцевої влади, підписання Кабміном двосторонніх угод про співробітництво, створення місцевих загонів народної міліції з числа сепаратистів (читай - "гіві","моторол" і т.п.), посилення добросусідських відносин Донбасу з регіонами Росії і т.п. , а от про безпекові фактори там немає жодного речення. Саме цей закон Порошенко намагався внести у зміни до Конституції.  Ось Вам і усі «безпекові фактори» Петра Олексійовича. Таким чином, Порошенко і сам заплутався у своїй брехні (має великий досвід), і спонукає брехати усю свою армію порохоботів.

© Даяна [09.12.2020] | Переглядів: 1380
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.9/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook