для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Швидкість та прискорення 2....


Швидкість та прискорення 2....
     Не зважаючи, що мій попередній огляд не мав шаленого успіху серед колег (не сильно зацікавив спільноту) я продовжу. Все одно комусь це буде цікаво, нехай і не більшості.
 
     Сьогодні у нас знову є підстави для тривоги. Україна здобула новий рекорд з добової захворюваності – 8 752 чоловік за добу. Звичайно це неподобство, але потрібно порівняти наші показники з захворюваності з країнами Європи, особливо з сусідніми країнами.
 
     Я знову, маючи час і натхнення, погрався з Excel-ем та даними з сайту www.worldometers.info/coronavirus/, але цього разу не повторю минулої помилки. Тепер я викладу не просто цифри, а загальні таблиці з показниками за кожну країну та Європу вцілому. Тобто, кожний зможе їх проаналізувати і порівняти самостійно.
 
     Для більшої наглядності дам таблиці за минулий та сьогоднішній тиждень.щоб кожен міг відслідкувати як дані змінилися.
 
    Перша двадцятка стало на цьому тижні

було на минулому тижні

Залишок стало на цьому тижні

було на минулому тижні

     Тепер пояснення по кольорам виділення окремих цифр та рядків.
 
1. Зрозуміло, щоб не шукати, виділена Україна (світло коричневий).
 
2. Для того, щоб було легше порівнювати, я навмисно не переставляв країни місцями, а у таблиці за минулий тиждень вони були поставлені у порядку зменшення загальної кількості захворівших. Тому для тих країн, що випередили за цей тиждень своїх минулих сусідів, піднято жовтим кольором загальна кількість тих, що захворіли від самого початку пандемії.
 
3. Далі, щоб легше було знаходити «рекордсменів» і аутсайдерів, я дані перших підняв червоним кольором, других блакитним.
 
     Мої висновки. Поки Україна якось тримається відносно інших країн і ніде не перевищує середніх даних по Європі. У всякому разі, якщо дивитись останні дві колонки, якими ми могли б мати дані по захворюваності за добу, а також загальну кількість захворівших від початку пандемії, то могли б мати взагалі жахливі показники. Власне більше всього мене радує, що ми живемо не у Бельгії.
 
      Ну і зверніть увагу на коефіцієнт прискорення. Якщо на минулому тижні пандемія затухала у чотирьох країнах (коефіцієнт нижче 1,0), то на сьогодні більш-менш успішно бореться з динамікою захворюваності лише Ірландія.
 
     А тепер гляньте, що робиться (через таку динаміку) зі смертністю за добу у поляків

і порівняйте з Нідерландами.

Одразу видно, де система охорони здоров’я різко увійшла у перевантаження і перестає справлятись, а де це відбулося у першій хвилі пандемії.
 
     Доповідь закінчив!pion
© инженегр [31.10.2020] | Переглядів: 3969
Мітки: #Зеленський 

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.7/48

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook